ظرفیتهای گواهی سپرده کالایی در تامین مالی تولید
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از کالاخبر، یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه گواهی سپرده کالایی در ایران با یکی از جذابترین، محبوبترین و استانداردترین کالاها، یعنی سکه طلا آغاز شد و در ادامه سایر محصولات نیز به این بازار اضافه شدند، گفت: گواهی شمش طلا با راهبری خزانه بورس کالا، حدود دو سال پیش راهاندازی شد که یک تحول عظیم در روش سنتی معاملات فیزیکی طلا به شمار میرود. بعد از گواهی طلا، شاهد توسعه هر چه بیشتر این معاملات به کالاهای دیگر از جمله شمش نقره بودیم.
سید فرهنگ حسینی ادامه داد:موجودی خزانه شمش طلا، از 18 تن فراتر رفته است و موجودی شمش نقره از 12 تن بیشتر است که نشاندهنده جذابیت و تقاضای بالا آن از سوی سرمایه گذاران است. باید از این ظرفیت و پتانسیل برای تحقق شعار سال، یعنی سرمایهگذاری برای تولید بهرهگیری کرد.
وی مزایای گواهی سپرده طلا را برشمرد و توضیح داد: گواهی سپرده از مزایایی از جمله نقدشوندگی مناسب و کاهش ریسک و امنیت بالا برای سرمایهگذاران خرد برخوردار است و از ماهیت اوراق بهادار آن نیز میتوان برای تامین مالی بهره گرفت.همچنین میتواند از سوی تولیدکنندگان از طریق ایجاد در خزانه یا خرید توسط سرمایهگذاران، بهعنوان یک وثیقه مناسب برای تسهیلات یا انتشار اوراق بهکار رود.
تامین مالی 8.1 همتی صنایع از مسیر بورس کالا در سال 1403
تقویت تامین مالی تولید از مسیر بازار سرمایه یکی از اهداف مهم اقتصادی کشور به شمار می رود که بررسی آمار تامین مالی صنایع از طریق یکی از ابزارهای بورس کالای ایران یعنی اوراق سلف موازی استاندارد، بیانگر تامین مالی 81 هزار و 500 میلیارد ریالی تولیدکنندگان بخش صنعتی و معدنی، پتروشیمی و کشاورزی طی سال 1403 است.
بررسی آمارها از وضعیت تامین مالی صنایع نشان می دهد که در سال 1403 تامین مالی 8.1 همتی بنگاه های تولیدی با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالا صورت گرفته است که این امر نشان دهنده موفقیتی بزرگ در راستای توسعه ابزارهای نوین مالی و نقش بازار سرمایه در اقتصاد کشور است.
استقبال صنایع از انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در سال 1403 به نحوی بوده است که طبق آمار در این سال تامین مالی 81 هزار و 500 میلیارد ریالی صنایع از مسیر انتشار این اوراق صورت گرفته و به عبارت دیگر، این ابزار نوین بورس کالا به کمک سه حوزه صنعتی و معدنی، پتروشیمی و کشاورزی آمده است.
طبق آمارها از 81 هزار و 500 میلیارد ریال اوراق سلف موازی استانداری که در بورس کالا منتشر شده، سهم بخش پتروشیمی 12 هزار میلیارد ریال، سهم بخش صنعتی و معدنی 58 هزار و 500 میلیارد ریال و سهم بخش کشاورزی 11 هزار میلیارد ریال بوده است.
300 دستگاه آریسان 2 معامله شد
روز چهارشنبه 27 فروردین ماه 300 دستگاه وانت آریسان 2 شرکت ایران خودرو در بورس کالای ایران عرضه شد که با هزار و 773 تقاضا مواجه شد و در نهایت به قیمت 470 میلیون تومان به فروش رسید.
به این ترتیب 300 دستگاه آریسان 2 ایران خودرو در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای 1،773 دستگاه مواجه شد و در نهایت با قیمت 470 میلیون و 59 هزار تومان فروش رفت.تاریخ تحویل این خودرو 27 اردیبهشت 1404 است.
قیمت نهایی آریسان 2 مدل 1404 علاوه بر قیمت کشف شده و سایر هزینه ها جمعا به مبلغ 21 میلیون و 472 هزار تومان شامل مالیات، بیمه، وعوارض شماره گذاری بر مبنای قیمت نهایی فروش است.
راه اندازی سررسید جدید قراردادآتی صندوق طلای لوتوس
در روز سه شنبه 26 فروردین ماه 1404 اولین روز معاملاتی قرارداد آتی صندوق طلای لوتوس سررسید دی ماه 1404 است.
قرارداد آتی صندوق طلای لوتوس تحویل دی ماه 1404 از 26 فروردین ماه راه اندازی شده و تا تاریخ 23 دی ماه 1404 قابل معامله خواهد بود.قراردادهای آتی در اولین روز معاملاتی، بدون حد نوسان قیمتی، با دوره پیش گشایش به مدت ٣� دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و پس از انجام حراج تک قیمتی راس ساعت ١٢ با دوره عادی معاملاتی و اعمال حد نوسان قیمت روزانه ادامه می یابد.