به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبنا، با آغاز سال 1404، نسیم تازهای از امید و تغییر در اقتصاد ملی به مشام رسید. اعلام شعار «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر انقلاب، سرآغازی است برای تحول واقعی و رسیده به رشدی پایدار و اقتصادی مقاوم؛ جایی که سرمایهها دیگر در بازارهای غیرمولد سرگردان نخواهند بود و به سوی شکوفایی هدایت میشوند. این شعار نه تنها تلاشی است برای هدایت نقدینگی و سرمایههای موجود در جامعه به سوی بخش تولید بلکه دعوتی است برای ساختن آیندهای مستحکم و پایدار.
الزامات تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید»
برای تحقق شعار سال 1404، توجه ویژه به هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید امری ضروری است. رحیم زارع؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اشاره کرد که «نقدینگی موجود در جامعه باید به سمت بخش تولید هدایت شود تا از رونق بخشهای غیرمولد همچون سکه و ارز جلوگیری شود. اعطای تسهیلات ویژه به مشاغل خرد و خانگی در بودجه 1404 گامی مهم در این مسیر است».
جعفر قادری؛ رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس هم در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: قانون تامین مالی تولید و زیرساخت به دنبال آن است تا سرمایهها برای بخش تولید از بخشهای غیرتورمی تامین شود و ما در کمیسیون حمایت از تولید ملی به دنبال آن هستیم تا بخشهای دیگری را به این قانون اضافه کنیم.
ایجاد جذابیت در تولید نسبت به بازارهای غیرمولد
یکی از بزرگترین چالشها در مسیر جذب سرمایهگذاری برای تولید، وجود بازارهای غیرمولد با جذابیتهای فوری است. عبدالوحید فیاضی، نماینده مجلس شورای اسلامی در این زمینه تأکید کرد و به خبرنگار ایبنا گفت: برای تحقق شعار سال، باید نقدینگی و سرمایهها از بازارهایی مانند طلا و سکه به سمت بخش تولید هدایت شوند. تسریع در تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار و حذف موانع قانونی میتواند مسیر این انتقال را هموار سازد و سرمایهها را به سمت تولید مولد سوق دهد.
تصویب و اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه
قانون مالیات بر عایدی سرمایه، یکی از ابزارهای مهم برای هدایت سرمایهها از بازارهای غیرمولد به تولید است. جواد نیک بین؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اشاره کرد: یکی از موانع جدی بر سر راه تولید، وجود قوانین مزاحم و بوروکراسیهای پیچیده است که باید اصلاح شوند. این اصلاحات، در کنار تصویب قوانین جدید مانند مالیات بر عایدی سرمایه، میتواند زمینه را برای افزایش سرمایهگذاری در تولید فراهم کند.
ثبات قوانین و رفع قوانین زائد
علاه بر این، قوانین مزاحم و بوروکراسیهای پیچیده مانعی جدی در راه سرمایهگذاری در تولید هستند. برای تحقق شعار سال، حذف قوانین زائد و ایجاد قوانین شفاف و تسهیلکننده ضروری است. در این راستا، مجلس باید در ابتدای سال جدید، قوانینی را که به مانعی برای رشد تولید تبدیل شدهاند، اصلاح کند.
هماهنگی سیاستهای تجاری و ارزی
یکی دیگر از الزامات مهم برای تحقق شعار سال، هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری است. در این باره عبدالوحید فیاض؛ نماینده مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ما گفت: سفارتخانهها و وزارتخانههای بینالمللی باید برای جذب سرمایهگذاری خارجی فعالتر عمل کنند و شرایطی فراهم شود که سرمایهگذاران خارجی با اطمینان بیشتری به بازار ایران ورود کنند. این هماهنگی بین سیاستهای تجاری و ارزی، برای افزایش ظرفیت صادرات و جذب سرمایههای خارجی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
یافتن بازارهای جدید صادراتی
مجلس و دولت باید با تمرکز بر توسعه بازارهای جدید و استفاده از پیمانهای اقتصادی و معاهدات تجاری، فرصتهای بیشتری برای صادرات فراهم کنند و سرمایهگذاران خارجی را به سوی تولیدات ایرانی جلب نمایند.
تجربیات کشورهای موفق در هدایت سرمایهها به سمت تولید صادراتمحور، مانند چین و کره جنوبی، میتواند در طراحی و پیادهسازی این قبیل سیاستها موثر باشد. ایران میتواند از این تجربیات برای حمایت از تولید داخلی و گسترش صادرات بهره برده و به جایگاه اقتصادی برجستهای دست یابد.
منافع سرمایهگذاری در تولید
سرمایهگذاری در تولید، نه تنها باعث خلق ثروت و ایجاد اشتغال میشود، بلکه به تقویت اقتصاد ملی و کاهش وابستگی به واردات نیز منجر خواهد شد. در این مسیر، تسهیلات بانکی و سیاستهای حمایتی از جمله حذف موانع حقوقی و ایجاد امنیت برای سرمایهگذاران از اصلیترین اقدامات هستند. تحقق این اهداف موجب کاهش تورم و ثبات در بازارها شده و در نهایت رونق اقتصادی پایدار را در پی خواهد داشت.