عصر بازار- ارزش روزانه معاملات بورس انرژی در روز ۲۱ خردادماه از ۴۱ هزار و ۳۷۲ میلیارد ریال عبور کرد؛ استقبال گرم متقاضیان از عرضه ۲۸۰ هزار بشکه نفت سفید ستاره خلیج فارس و رقابت برای خرید آن در این رکوردشکنی ارزش معاملات بیشترین تاثیر را داشت. علاوه بر رونق رینگ بینالملل حاملهای انرژی در این روز فروش برق از این بازار نیز با رونق و استقبال خریداران همراه بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از بورس انرژی، ایران رکورد جدیدی در معاملات روزانه رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران برای روز 21 خردادماه به ثبت رسید؛ به نحوی که طی ثبت فروش 134 هزار تن محصول در زیر گروه نفت گاز و سایر حاملهای انرژی مجموع ارزش ریالی این رینگ از 37 هزار و 402 میلیارد ریال فراتر رفت. فروش 280 هزار بشکه نفت سفید شرکت ستاره خلیجفارس با مجموع ارزش ریالی 10 هزار و 319 میلیارد ریال در این رکوردشکنی ارزش بیشترین تاثیر را داشت. هر بشکه نفت ستاره خلیج فارس با قیمت پایهای برابر منفی 11 پریمیوم دلار روانه این بازار شد؛ برای این محصول تقاضایی بالغ بر یک میلیون و 120 هزار تن به ثبت رسید، به این ترتیب میزان تقاضا تقریبا 4 برابر میزان عرضه نفت سفید بود و همین موضوع متقاضیان را به رقابت قیمتی با یکدیگر واداشت به نحوی که میانگین نرخ فروش هر بشکه نفت سفید ستاره خلیج فارس به منفی 7.8 پریمیوم دلار به ازای هر بشکه رسید.
البته در این روز سایر محصولات عرضه شده توسط شرکت ستاره خلیج فارس نظیر نفتا، گاز مایع و گاز بوتان نیز با استقبال متقاضیان معامله شده و استقبال متقاضیان از عرضههای این شرکت در رکوردشکنی ارزش معاملات موثر بود. طی روز دوشنبه 21 خرداد ماه بالغ بر 36 هزار تن نفتا شرکت ستاره خلیج فارس در رینگ بینالملل عرضه شد؛ میزان تقاضای ثبت شده در این بازار حدودا 3 برابر عرضه بود و متقاضیان برای کسب سهم از این عرضه به رقابت قیمتی روی آوردند، به این ترتیب در نهایت مجموع ارزش فروش نفتای ستاره خلیج فارس به 9 هزار و 156 میلیارد ریال رسید. همچنین در این روز 30 هزار تن نفتای سبک ستاره خلیج فارس نیز با مجموع ارزش ریالی 7 هزار و 704 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
عرضه 15 هزار و 500 تن حلال 402 شرکت پالایش نفت اصفهان و فروش کل این محصول در قیمت پایه با مجموع ارزش ریالی 4 هزار و 231 میلیارد ریال و همچنین معامله 10 هزار تن تهمانده تصفیهشده شرکت پالایش نفت امام خمینی با مجموع ارزش ریالی 2 هزار و 554 میلیارد ریال نیز در زمره با ارزشترین فروشها در معاملات روزانه رینگ بینالملل قرار گرفتند.
نفتا پیشتاز معاملات رینگ داخلی
در روز دوشنبه 21 خردادماه بالغ بر 12 هزار و 774 تن محصول با مجموع ارزش ریالی 2 هزار و 712 میلیارد ریال از رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت. شرکت پالایش نفت بندرعباس در این روز 3 هزار تن بلندینگ نفتا را در این رینگ عرضه کرد که با استقبال متقاضیان در نرخ پایه یعنی 282 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم معامله شد و ارزش ریالی 846 میلیاردی را در این رینگ رقم زد. رتبه دوم پرفروشترینها در رینگ داخلی نیز به شرکت پتروشیمی بیستون برای فروش 2 هزار و 500 تن حلال 503 با مجموع ارزش ریالی 762 میلیارد ریال تعلق گرفت. در عین حال رینگ داخلی بازار فیزیکی در روز 21 خرداد میزبان عرضههای متعدد متانول بود که اغلب این عرضهها با استقبال خوبی از سوی متقاضیان مواجه شده و این محصول نیز فروش خوبی را در رینگ داخلی به ثبت رساند. در این زمان 1700 تن متانول پتروشیمی شیراز، هزار و 500 تن متانول شرکت متانول کاوه و مقادیر کمتری از متانول سایر تولیدکنندگان در رینگ بینالملل به فروش رفت.
ثبت 112 معامله در تابلو مشتقه برق
معاملات برق در تابلو مشتقه برق بورس انرژی ایران در روز 21 خرداد ماه پر رونق بود؛ ثبت 112 معامله در این روز به فروش 967 میلیون کیلووات ساعت برق از این بازار با مجموع ارزش ریالی هزار و 223 میلیارد ریال انجامید. این در حالی بود که ظرف این روز 21 معامله در تابلو بازار فیزیکی برق بورس انرژی نیز به ثبت رسید که مجموع ارزش ریالی 14 میلیارد ریالی را برای این تابلو رقم زد.
مهمترین عرضههای پیشرو
بازار فیزیکی برای روز سهشنبه 22 خردادماه میزبان عرضههای متعددی است؛ شرکت پالایش نفت تبریز 21 هزار متر مکعب نفت سفید را در رینگ داخلی عرضه میکند. این در حالی است که رینگ داخل میزبان عرضه 5 هزار تن آیزوریسایکل شرکت پالایش نفت شیراز، 3 هزار تن رافینیت و 3 هزار تن هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا نیز خواهد بود.
از دیگر عرضههای سنگین رینگ داخلی میتوان به عرضه 3 هزار تن برش پنتان شرکت پتروپالایش کنگان نیز اشاره کرد.
همچنین رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران نیز برای روز سهشنبه 22 خردادماه میزبان عرضههای متعددی است؛ شرکت پالایش نفت آبادان برای این روز عرضه 12 هزار تن گاز مایع را در نظر دارد. این در حالی است که این شرکت 3 هزار تن نفتای سبک را نیز روانه این بازار میکند، همچنین این رینگ میزبان عرضه 3 هزار تن رافینتی شرکت بوعلی سینا نیز خواهد بود.