عصر خودرو

بازار ارز تجاری به ایجاد رقابت سالم و شفافیت مبادلات می‌انجامد

عصر بازار- عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بازار ارز تجاری گامی مؤثر در راستای ایجاد رقابت سالم بین تجار و شفافیت در معاملات ارزی است.

بازار ارز تجاری به ایجاد رقابت سالم و شفافیت مبادلات می‌انجامد
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبنا، مسعود ابریشمی، عضو کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران در خصوص عرضه ارز پتروشیمی‌ها به بازار ارز تجاری و تأثیر آن در مدیریت بهتر بازار ارز گفت: معتقدم با توجه به اهمیت زیرساخت‌های ایجاد شده برای بازار ارز تجاری، این اقدام، گامی مؤثر در راستای ایجاد رقابت سالم بین تجار و شفافیت در معاملات ارز است. ما سال‌ها بر روی این زیرساخت کار کرده‌ایم و حالا می‌توانیم از آن بهره‌برداری کنیم.

    وی به تأثیرات مثبت بازار ارز تجاری یا توافقی بر فعالیت تجار و صادرکنندگان اشاره کرد و افزود: با راه‌اندازی این بازار، صادرکنندگان می‌توانند ارز خود را با نرخ توافقی به واردکنندگان بفروشند که این امر به کاهش نقش دلالان در بازار کمک می‌کند.

    این فعال اقتصادی ادامه داد: آمار‌های منتشر شده از مرکز مبادله ایران در خصوص میزان مبادلات بازار ارز تجاری، نشان‌دهنده افزایش حجم مبادلات در هفته‌های گذشته است. با توجه به اینکه حجم مبادلات به طور قابل توجهی افزایش یافته باید این موضوع را نشانگر اعتماد بیشتر فعالان اقتصادی به بازار ارز تجاری دانست. همچنین با افزایش عرضه ارز در این بازار، بانک مرکزی دیگر نیازی به مداخله مستقیم در بازار ندارد و تعادل بین عرضه و تقاضا به خوبی برقرار خواهد شد. مطمئنا این روند ما را به اجرای سیاست نرخ شناور ارز نزدیک‌تر می‌کند و شفافیت بیشتری بر معاملات ارزی حاکم خواهد شد.

    این عضو اتاق بازرگانی ایران به چالش‌های موجود در بازار ارز اشاره کرد و گفت: اگرچه راه‌اندازی این بازار و عرضه ارز پتروشیمی‌ها اقدام مثبتی است، اما باید توجه داشت که شرایط اقتصادی کشور تحت تأثیر تحریم‌ها قرار دارد. ما باید به سمت تعاملات بین‌المللی بیشتر گام برداریم تا بتوانیم بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی را حل کنیم.

    ابریشمی به اهمیت بازار سرمایه و حمایت از بخش مولد اشاره کرد و گفت: نباید اجازه داد ترس از آینده باعث شود مردم سرمایه‌های خود را به دلار و طلا تبدیل کنند، چون بزرگترین ضربه متوجه بخش تولید خواهد شد که مطمئنا برای رفع این مشکل، نیازمند سیاست‌های اقتصادی هستیم.

    وی در پایان با اشاره به این سیاست جدید بانک مرکزی تأکید کرد: اگر دولت و بانک مرکزی بتوانند همین مدیریت درست سیاست‌های ارزی را ادامه دهند؛ می‌توان امیدوار بود که نوسانات ارزی کاهش یافته و ثبات بیشتری در بازار ایجاد شود. در واقع ما باید به جای سیاست‌های کوتاه‌مدت، برنامه‌های بلندمدتی برای مدیریت اقتصاد کشور داشته باشیم تا بتوانیم هر چه بیشتر به اهداف خود نزدیکتر شویم.