عصر خودرو

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران عنوان کرد؛

نقش محوری بانک مرکزی در کنترل ارز

قیمت طلا و سکه تحت تاثیر بازار جهانی

عصر بازار- رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به افزایش قیمت طلا در بازار جهانی و نوسانات افزایشی نرخ ارز در داخل و دست به دست هم دادن این عوامل برای رکوردشکنی سکه و طلا در افزایش قیمت هفتگی پیشنهاد داد که با ورود بانک مرکزی، نرخ ارز را کنترل کنیم.

نقش محوری بانک مرکزی در کنترل ارز
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، نادر بذرافشان در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا، اظهار کرد:در طول هفته‌ای که گذشت از شنبه تا امروز (جمعه) افزایش نسبتا بالایی در قیمت اونس جهانی طلا را داشتیم و در مجموع 70 دلار افزایش را شاهد بودیم که در آخرین قیمت به 2773 دلار رسید.

    رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، ادامه داد: در بازارهای داخلی نیز با توجه افزایش اونس جهانی و نوسانات افزایشی بازار ارز، روند افزایشی قیمت طلا و سکه داشتیم و سکه و طلا،   کانال‌های جدید قیمتی را تجربه کرد.

    چرایی افزایش قیمت سکه در یک هفته گذشته

    وی افزود: در مجموع هر گرم طلای 18 با 245 هزار تومان افزایش در آخرین قیمت، به پنج میلیون و 500 هزار تومان رسید. سکه تمام طرح جدید با چهار میلیون و ١۰۰ هزار تومان افزایش در آخرین معاملات بازار روز پنجشنبه، 60 میلیون و 300 هزار تومان قیمت داشت. سکه تمام طرح قدیم با سه میلیون و 500 هزار تومان افزایش 57 میلیون و 400 هزار تومان، نیم سکه با یک میلیون و 4۰۰ هزار تومان افزایش آخرین قیمت ٣٢ میلیون و 6۰۰ هزار تومان، ربع سکه با یک میلیون و 50 هزار تومان افزایش 18 میلیون و 450 هزار و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی هم با 700 هزار تومان افزایش 9 میلیون و 400 هزار تومان در پایان هفته قیمت داشت.

    بذرافشان در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه در بازار نیز گفت: حباب سکه نیز این هفته، حدود یک میلیون و ٣۰۰ هزار تومان افزایش داشت. در حال حاضر هر قطعه سکه شش میلیون و 500 هزار تومان در بازارهای داخلی دارای حباب است.

    رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در تشریح وضعیت بازار و چرایی این افزایش قابل توجه قیمت‌ها، اظهار کرد: همانطور که تحلیلگران جهانی طی چند روز اخیر تحلیل داشته‌اند،  روند آینده اونس جهانی و قیمت طلا  روند صعودی قابل توجهی داشته است؛ در هفته آینده و هفته‌ها و ماه‌های آینده، در صورتیکه شرایط بازار جهانی به همین روال باشد، دنیا پیش‌بینی می‌کند که اونس جهانی طلا به کانال 3000 دلار هم برسد. در این شرایط، به‌تبع، بازارهای داخلی کشورها هم تحت تاثیر افزایش قیمت جهانی قرار خواهد گرفت.

    به گفته وی قیمت‌ها در بازارهای داخلی کشورها هم تحت تاثیر این شرایط بازار جهانی، افزایش پیدا می‌کند. اما باید  دید در هفته‌ها و ماه‌های آینده بازار جهانی به کدام سمت و سو استفاده خواهد رفت. این روند افزایشی همچون این هفته‌ای که  70 دلار بصورت تدریجی افزایش داشتیم افزایش خواهیم داشت یا ممکن است نوسانات کمتری داشته باشیم؛ اما در مجموع چون تحلیل و آینده طلا را در سطح دنیا، در افزایش اونس جهانی می‌بینند، این اتفاق بیفتد، بازارهای داخلی کشور هم متاثر از آن افزایش، قطعاً افزایش قیمت‌ها را تجربه خواهند کرد.

    بذرافشان تصریح کرد: شرایط فعلی بازار سکه و طلای داخلی در حالیست که شرایط تقاضا در بازار تغییری نداشته و بازار همان روال عادی خود را طی می‌کند؛ متاسفانه این افزایش قیمت‌ها در طول سال جاری منجر به تشدید قابل توجه رکود بازار شده که باعث شده کاهش تقاضا به تدریج رقم بخورد، اوج تجربه تلخ آن هم  روز ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر بود که تقاضا در بازار وجود نداشت. این‌تکرار سبب شده به‌ویژه واحدهای تولیدی صنعت طلا دچار مشکلاتی شوند.

    وی در پاسخ به اینکه پیشنهاد به دولت و بانک مرکزی در این شرایط برای کنترل بازار، چه می‌تواند باشد، گفت: پیشنهادی که می‌توانیم داشته باشیم این است که مقداری با ورود بانک مرکزی، نرخ ارز را کنترل کنیم؛ بانک مرکزی باید بتواند مقداری نقش محوری در رابطه با کنترل ارز داشته باشد.

    برچسب ها