عصر خودرو

مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای

یک هفته با بورس کالا

عصر بازار- در هفته گذشته رویدادها و اظهارنظرهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آن می توان به"«گواهی سپرده طلا» سرمایه های خرد را وارد مدار تولید کرده است"،"حل مشکل کمبود نقدینگی معادن به کمک معاملات گواهی سپرده طلا"،"گواهی سپرده بورس کالا بازار طلا را به بلوغ رساند"،"افزایش ساعت معاملات بازارهای مشتقه و مالی بورس کالا"،"عرضه ۳۰۰ دستگاه خودروی آریسان ۲ " اشاره کرد.

یک هفته با بورس کالا
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱:۰۰

    «گواهی سپرده طلا» سرمایه های خرد را وارد مدار تولید کرده است

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از کالاخبر، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: دو سال از راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا می گذرد و این بازار، تحولی در تامین مالی معادن، رشد تولید و سرمایه گذاری در معادن ایجاد کرده است چراکه سرمایه های خردی که تا پیش از این در جریان تولید قرار نمی گرفت، امروز در مدار تولید قرار گرفته است.

    محمدرضا کریمی گفت: معاملات گواهی سپرده شمش طلا، چندین مزیت اساسی دارد؛ اول اینکه امکان مشارکت افراد بیشتری را در بازار طلا آن هم در فرآیند تولید و سرمایه گذاری فراهم می‌کند و اکنون این موضوع باعث شده تا سرمایه‌گذاران خرد نیز بتوانند در این بازار حضور داشته باشند.

    وی به مزیت دیگر معاملات طلا در بورس کالا اشاره کرد و افزود: گواهی سپرده شمش طلا باعث شده است که سرمایه‌های خرد که پیش‌تر در جریان تولید قرار نمی‌گرفت، اکنون در صنایع مرتبط با طلا تزریق شوند و به رشد تولید در این بخش کمک کنند.

    وی در مورد نقدشوندگی گواهی سپرده طلا گفت: تمامی گواهی‌های سپرده دارای پشتوانه واقعی از شمش طلا هستند. سرمایه‌گذاران می‌توانند در صورت تمایل، طی یک یا دو روز شمش خود را تحویل بگیرند. علاوه بر این، وجود بازار ثانویه برای گواهی سپرده باعث شده تا خرید و فروش آن به سهولت انجام شود و میزان نقدشوندگی آن بالا باشد.

    حل مشکل کمبود نقدینگی معادن به کمک معاملات گواهی سپرده طلا

    مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان معتقد است گواهی سپرده طلا در بورس کالا، فروش معادن را از حالت سنتی در آورد و جذب نقدینگی آنها را افزایش داد تا بتوانند در راستای توسعه زیرساخت و تولیدات بیشتر گام‌های اساسی بردارند؛ همچنین برای مردم و سرمایه گذاران نیز یک بازار امن و رسمی برای سرمایه گذاری در بازار طلا حتی با سرمایه های خرد شکل گرفت.

    داود رییسی به نقش بزرگ ابزارهای مالی مانند گواهی سپرده طلا در توسعه و افزایش بازدهی معادن طلا و جذب نقدینگی مردم به سمت تولید پرداخت و گفت: به طور کلی ایجاد نقدینگی پایدار از مهم‌ترین فواید معاملات گواهی سپرده بورس و صندوق‌های طلا بوده است. پیش از ورود این ابزارها، معادن عمدتاً برای تأمین مالی خود به فروش مستقیم طلا در بازار، دریافت وام‌های بانکی و یا سرمایه‌گذاری خصوصی متکی بودند. معاملات گواهی سپرده طلا و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر آن باعث شدند که معادن بدون نیاز به دغدغه‌های فروش آزاد، از طریق عرضه طلای خود در بورس، سرمایه لازم را جذب کنند.

    به گفته او، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های معاملات گواهی سپرده طلا در بورس کالا ایجاد بازار شفاف برای فروش طلا بوده که این بازار توانسته است با حذف واسطه‌ها یکی از مشکلات سنتی معادن را عملاً حذف نماید. چراکه معادن از گذشته برای فروش طلای خود به دلالان و واسطه‌ها وابسته بودند و همین امر موجب کاهش سود معادن و افزایش ریسک‌های مالی آنها می‌شد. حال آنکه امروزه معاملات گواهی سپرده این امکان را فراهم کرده است که معادن طلای خود را در یک بستر شفاف و رسمی و به قیمت واقعی بفروشند.

    گواهی سپرده بورس کالا بازار طلا را به بلوغ رساند

    معاونت راهبری و نظارت بر شرکت‌های هلدینگ صدر تامین( تاصیکو)با بیان اینکه بازار طلا در ایران در سال‌های اخیر تحولی چشم‌گیر را تجربه کرده، گفت: بورس کالا به کمک معاملات گواهی سپرده طلا به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر، زمینه‌ساز این بلوغ بوده و اکنون، با تعریف ابزارهای جدید تأمین مالی و شفافیت بیشتر، این بازار به یک مکان امن برای سرمایه‌گذاری و کمک به تولید طلا در کشور تبدیل شده است.

    محسن بهزادی با اشاره به اینکه معادن طلا جزو انفال محسوب می‌شوند، گفت: بورس کالا این امکان را ایجاد کرده که اگر تولیدکنندگان، طلای خود را مطابق با استانداردهای مورد تأیید تولید کنند، بتوانند گواهی سپرده طلا دریافت کنند. این گواهی‌ها، نخستین و مهم‌ترین ابزاری است که بورس کالا برای کمک به فروش محصول در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد.

    وی افزود: یکی دیگر از مزایای مهم بورس کالا، نقدشوندگی بالای این بازار است. تولیدکنندگان طلا می‌توانند با استفاده از قراردادهای خزانه‌داری، محصولات خود را به‌راحتی به فروش برسانند. در صورتی که طلای عرضه‌شده، مراحل آزمایش و تأیید کیفیت را با موفقیت طی کند و به معیارهای موردنظر برسد، تولیدکننده می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن محصول خود را در قالب گواهی سپرده به فروش برساند و تنها یک روز بعد، مبلغ آن را در حساب خود دریافت کند.

    بازار سرمایه مانع ورود 200 همت نقدینگی به بازار غیررسمی ارز و طلا شد

    مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری تامین سرمایه کاردان گفت: طبق آمارها بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان از نقدینگی سرگردان به جای آن‌که وارد بازارهای غیررسمی ارز و طلا و ... شود در روندی شفاف به بازار سرمایه وارد و جذب صندوق های طلا شده است. موضوع مهم، کمک این صندوق‌ها به بخش تولید و تامین مالی معادن بوده است.

    احسان محبی به بررسی تاثیر ایجاد ابزارهای مبتنی بر طلا در بورس کالا پرداخت و این ابزارها را برای ثبات بازارها، شکل‌گیری بستری شفاف برای سرمایه گذاری آحاد مردم و کمک به رشد تولید معادن طلا، مفید دانست و گفت: ایجاد ابزار گواهی سپرده طلا و به دنبال آن، صندوق‌های طلا تاثیر مثبتی بر مدیریت نقدینگی داشته است.

    وی با اشاره به ویژگی‌های صندوق‌های کالایی مبتنی بر طلا، اعلام کرد: سرمایه‌گذاران علاوه بر بهره‌مندی از نوسانات قیمت طلا، می‌توانند اوراق خود را در زمان کوتاهی نقد کنند. این ابزار مالی از معافیت مالیاتی برخوردار است و برخلاف طلای فیزیکی دغدغه‌های نگه‌داری و ریسک‌های مرتبط با آن را ندارد. به همین دلیل، استقبال گسترده‌ای از آن صورت گرفته و حجم قابل‌توجهی از نقدینگی کشور به این سمت سوق پیدا کرده است.

    افزایش ساعت معاملات بازارهای مشتقه و مالی بورس کالا

    از روز دوشنبه 18 فروردین 1404، ساعت معاملاتی در بازارهای مشتقه و مالی این بورس افزایش یافت.

    در این میان افزایش 3 ساعته معاملات صندوق های طلا بسیار حائز اهمیت بود که محقق شد و به این ترتیب از 18 فروردین ماه جاری، ساعت معاملات صندوق های طلا از 11:30 تا 18 است. طبق اطلاعیه مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران، ساعت معاملاتی چهار بازار گواهی سپرده کالایی پیوسته، قراردادهای آتی، قراردادهای اختیار معامله و صندوق های کالایی از روز 18 فروردین ماه، طبق جدول افزایش یافت.

    گوهر صادق‌نیا، قائم‌مقام شرکت سبدگردان آگاه، معتقد است تمدید ساعات معاملاتی باعث افزایش جذابیت صندوق‌های طلا خواهد شد.

    تامین مالی 20 هزار میلیارد ریالی شرکت صبانور در بستر بورس کالا

    روز چهارشنبه 20 فروردین ماه 1404، تامین مالی شرکت صبانور در جهت تولید 370 هزار تن گندله سنگ آهن از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد به ارزش 20 هزار میلیارد ریال با موفقیت انجام شد.

    عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد گندله سنگ آهن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در نماد «عصبانور1» و «عصبانور2» به تعداد 2 میلیون و 938 هزار و 200 قرارداد و با قیمت 6 میلیون و 806 هزار و 800 ریال در هر قرارداد 100 کیلوگرمی از طریق کارگزاری حافظ انجام شد. تامین مالی 20 هزار میلیارد ریالی شرکت صبانور در جهت تولید 370 هزار و 768 تن گندله سنگ آهن و در بستر بورس کالا صورت گرفت.

    معاملات ثانویه آن نیز از تاریخ 23 فروردین 1404 آغاز شده و تا 20 فروردین 1406 ادامه خواهد داشت.

    تامین مالی 8 هزار میلیارد ریالی شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم

    روز چهارشنبه 20 فروردین ماه 1404، تامین مالی شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم در جهت تولید 58 هزار تن قیر از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد به ارزش 8 هزار میلیارد ریال با موفقیت انجام شد.

    عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد قیر 70-60 شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم در نماد «عقیر1» و «عقیر2» به تعداد 2 میلیون و 625 هزار و 200 قرارداد و با قیمت 3 میلیون و 47 هزار و 210 ریال در هر قرارداد 10 کیلوگرمی از طریق کارگزاری بانک پاسارگاد انجام شد. تامین مالی 8 هزار میلیارد ریالی شرکت بهین پالایش نفت قشم در جهت تولید 58 هزار و 555 تن قیر و در بستر بورس کالا صورت گرفت.

    معاملات ثانویه آن نیز از تاریخ 23 فروردین 1404 آغاز شده و تا 20 فروردین 1406 ادامه خواهد داشت.

    ابلاغ شرایط خرید خودرو کامیون کمپرسی

    بورس کالای ایران شرایط خرید خودرو کامیون کمپرسی D5000SHACMOTOX را برای عرضه 23 فرودین‌ماه در تالار خودرو اعلام کرد.

    مهلت ثبت سفارش ساعت 8 روز شنبه 23 فروردین ماه بوده و به منظور مدیریت سفارش‌های دریافتی مشتریان، کارگزاران امکان مسدودسازی سفارش‌های دریافتی را تا ساعت 8:30 روز مذکور خواهند داشت.

    به این ترتیب 10 دستگاه کامیون کمپرسی D5000SHACMOTOX مجتمع صنعتی آرین پارس موتور به قیمت پایه 5 میلیارد و 800 میلیون تومان عرضه می شود.تاریخ تحویل این خودرو 31 اردیبهشت ماه است.

    عرضه 300 دستگاه خودروی آریسان 2

    تالار خودرو بورس کالا چهارشنبه 27 فروردین ماه میزبان عرضه 300 دستگاه خودروی آریسان 2 گروه صنعتی ایران خودرو است.

    به این ترتیب روز چهارشنبه 27 فروردین ماه 300 دستگاه خودروی آریسان 2 از سوی گروه صنعتی ایران خودرو به قیمت پایه 4 میلیارد و 273 میلیون و 500 هزار ریال عرضه می شود.تاریخ تحویل 27 اردیبهشت 1404 است.

     

    برچسب ها