عصر بازار- در پی سقوط بازارهای مالی آسیایی، رسانههای چینی هم از سقوط ۱۲.۶۵ درصدی سهام هنگکنگ و چین خبر دادند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، پایگاه خبری مالی چین امروز دوشنبه اعلام کرد که بازارهای مالی این کشور و هنگکنگ به دنبال تشدید تنشهای تجاری میان پکن و واشنگتن، با سقوط سنگینی مواجه شدند.
بر اساس این گزارش، این افت چشمگیر پس از آن رخ داد که پکن در واکنش به تعرفههای جدید آمریکا، اقدام به وضع تعرفههای متقابل بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده کرد.
این تحولات موجی از نگرانیها را نسبت به شدتگرفتن جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان به راه انداخت.
براساس گزارش این رسانه، شاخص سی.اس.ای.300 (CSI 300) که عملکرد سهام شرکتهای بزرگ در بورس شانگهای و شنزن را دنبال میکند، حدود 6 درصد کاهش یافت و به پایینترین سطح خود از سپتامبر 2024 رسید. شاخص ترکیبی بورس شانگهای نیز همین میزان افت را تجربه کرد.
در هنگکنگ نیز شاخص «هنگسنگ» با افت 8.8 درصدی به پایینترین مقدار خود از اوایل فوریه سقوط کرد. این کاهش عمدتا به دلیل فشار بر سهام شرکتهای فناوریمحور و صادراتگرا بود.
براساس گزارش این رسانه مالی چینی، سهام علیبابا (AliBaba) با افت 12 درصدی همراه شد و سهام بایدو (Baidu) نیز حدود 10 درصد کاهش یافت.
همچنین شرکتهای خودروسازی و تولیدکنندگان صنعتی از جمله بیوایدی (BYD Auto)، شرکت بینالمللی ساخت نیمهرسانا اسامآیسی (SMIC) و گروه خودروسازی سایک موتور (SAIC) هم بین 6 تا 11 درصد کاهش قیمت سهام را تجربه کردند. علاوه بر این جیلی اتوموبیل (Geely) 11 درصد افت کرد و سهام اکسپنگ (XPeng) نیز 10 درصد پایین آمد.
براساس گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا هفته گذشته موج جدیدی از تعرفهها را علیه کالاهای وارداتی از چین اعلام کرد.
بر اساس این تصمیم، تعرفهای 34 درصدی بر محصولات چینی اعمال خواهد شد که روی تعرفههای 20 درصدی قبلی انباشته میشود. افزون بر این، واشنگتن اعلام کرده که از 9 آوریل تعرفه 25 درصدی بر واردات خودرو و قطعات یدکی نیز اجرایی خواهد شد.
پاسخ چین نیز به همان شدت بود؛ پکن اعلام کرد که بر طیف گستردهای از کالاهای آمریکایی از جمله محصولات کشاورزی، انرژی و قطعات فناوری نوین تعرفه 34 درصدی وضع خواهد کرد. این اقدام متقابل نشاندهنده ورود تنشها به مرحلهای شدیدتر و گستردهتر است.
تحلیلگران گروه آیانجی بنک اسلاسکی (ING Bank Slaski) در گزارشی نوشتند که پس از واکنشهای نسبتا ملایم اولیه چین به تعرفههای مربوط به فنتانیل، اکنون به نظر میرسد که جنگ تجاری میان دو کشور وارد مرحله تمامعیار شده است.
این تحولات تازهترین نشانهای از شکنندگی بازارهای جهانی در برابر سیاستهای تجاری خصمانه است. ادامه این روند میتواند زنجیرههای تأمین جهانی را مختل کرده و رشد اقتصادی را در سطح جهان تهدید کند.
در حالیکه برخی امید به بازگشت به میز مذاکره دارند، بهنظر میرسد اکنون بیش از هر زمان دیگری خطر تعمیق درگیریهای تجاری وجود دارد.