عصر خودرو

بررسی چالش‌های «صنعت روانکار» در بیست و هفتمین میز صنعت

عصر بازار- چالش‌های «صنعت روانکار» در بیست و هفتمین میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

بررسی چالش‌های «صنعت روانکار» در بیست و هفتمین میز صنعت
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، بیست و هفتمین نشست میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع «صنعت روانکار» به همت مدیریت نظارت بر ناشران و اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران این سازمان و با حضور ولی‌اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و مدیران عامل 4 شرکت نفت سپاهان، ایرانول، بهران و نفت پارس این صنعت برگزار شد.

    توضیح مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس

    در جریان این نشست، ولی‌اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در جمع فعالان حوزه صنعت روانکار گفت: این جلسه برای هماهنگی بیشتر اقدامات مورد نیاز از سوی شرکت‌ها، انجمن‌ها، سازمان بورس و دیگر دستگاه‌های اجرایی برای ارائه پیشنهادهای لازم جهت سیاست‌گذاری‌های صحیح، تدقیق استراتژی‌های توسعه صنعتی و مقابله با بحث صنعت روانکار برگزار شده است تا موضوعات کلیدی و مهم مربوط به دستگاه‌های اجرایی کشور ارائه و در جلسات مرتبط در این حوزه تبیین شود.

    مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، بررسی مسائل و مشکلات صنایع کشور را از اهداف برگزاری میز صنعت در حوزه‌های مختلف، ذکر کرد و گفت: پس از برگزاری این جلسات، همکاران میز صنعت به صورت اجمالی گزارشی از مسائل اساسی و مشکلات صنایع تهیه کرده و به نهادهای ذی‌ربط برای رسیدگی به مشکلات آنان ارسال می‌کنند.

    جعفری افزود: تاکنون گزارش‌های مدونی از حوزه‌های مربوط به صنایع مختلف تهیه شده و از مراجع مختلف پیگیری‌های لازم به منظور رفع مشکلات و مسائل مختلف صورت گرفته است.

    او بر به‌روز رسانی ترازنامه و صورت‌های مالی شرکت‌های مربوط به این صنعت تاکید کرد و گفت: پیشنهاد این است گزارش‌هایی تهیه و به سهامداران عمده منعکس شود. سازمان بورس برای حمایت از حقوق سهامداران و براساس قانون بازار سرمایه مکاتبات زیادی با مسئولان عالی رتبه کشور انجام می‌دهد تا ضمن انعکاس مشکلات، راهکارهای دقیقی نسبت به حل مسائل اجرا شود.

    چه موارد در میز صنعت روانکار مطرح شد؟

    در این میز صنعت، مباحثی مربوط به صنعت روانکار از جمله، فرایند تولید روانکارها و مشتقات آن، انواع روغن‌های پایه و کابردهای آن، محصولات اصلی و فرعی صنعت، مصرف نفت خام در تولید روانکارها، انواع شرکت‌های تجاری روانکارها، مواد اولیه مصرفی و نحوه قیمت‌گذاری، سهم فروش داخلی و صادراتی سال 1402 و سهم صنعت روانکار در بازار سرمایه، ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.

    اصلاح نرخ لوب کات و همچنین آزادسازی قیمت روغن موتور از جمله مباحث مهم و اصلی میز صنعت بود که توسط مدیران عامل 4 شرکت نفت سپاهان، ایرانول، بهران و نفت پارس مورد بحث و بررسی قرار گرفت، به طوریکه هر کدام از این مدیران بر این باورند که روش قیمت‌گذاری در این صنعت به شکلی است که مردم به سمت خریدهای خارجی سوق پیدا کرده‌اند.

    براساس این گزارش؛ مدیران بر این نکته تاکید دارند با اصلاح نرخ خوراک و آزادسازی قیمت نباید اجازه داد رانت در این صنعت توزیع شود. صنعت روانکار نیازمند تصمیمات مقطعی نیست و می‌بایست کار کارشناسی برای آن صورت گیرد چرا که شرکت‌ها از قیمت‌گذاری دستوری نفعی نمی‌برند و تنها حاشیه سود آنها کاهش می‌یابد.

    در جریان برگزاری این میز صنعت اعلام شد؛ 4 شرکت بزرگ روانکار افت تولید نداشته اند و برای ادامه تولیدات خود باید به سمت آزادسازی و اصلاح نرخ پیش برویم.

    برگزار کننده میز صنعت کیست؟

    «برگزاری میز صنایع و مکاتبه با نهادهای ذی‌صلاح برای رفع مشکلات صنایع، تهیه و تنظیم گزارش‌های ماهانه، تهیه گزارش‌های خاص، اقدامات لازم در ارتباط با ناشران اوراق بهادار، برگزاری جلسات درون سازمانی و دوره‌های آموزشی و تجلیل از ناشران برتر» از جمله مهم‌ترین اقدامات اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران به شمار می‌رود.