عصر بازار- سهامداران عمده و مدیران شرکت دارویی و نهادههای زاگرس دارو پارسیان، روز جاری در نشست خبری معارفه این شرکت، مهمان فرابورس ایران بودند و به تشریح میزان تولید و فروش، جزئیات صورتهای مالی و عملکرد این شرکت دارویی در حوزه صادرات پرداختند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از فرابورس، در ابتدای نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام زاگرس دارو در نماد «دزاگرس»، حسین صیادی رئیس هیئتمدیره و سهامدار عمده در خصوص تاریخچه تاسیس این شرکت، گفت: این شرکت دارویی در سال 1382 تاسیس شد و اکنون یکی از بزرگترین تولیدکنندگان داروهای مخدر و ضد مخدر است که بیش از 40 نوع دارو تولید میکند.
صیادی با تاکید بر اینکه شرکت دارویی و نهادههای زاگرس دارو پارسیان با نگاه هدفمند به بازارهای منطقهای و فرا منطقهای، صادرات را گسترش داده، است، اظهار کرد: در حال حاضر بخش قابل توجهی از محصولات زاگرس دارو، ویژه صادرات تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه در ایران بیش از 141 شرکت تولیدکننده دارو داریم که بیش از 98 درصد نیاز دارو را تولید میکند، افزود: دو درصد نیاز کشور نیز وارد میشود که ارزش ریالی این دو درصد، بیش از 20 درصد کل نیاز دارویی کشور را شامل میشود و این نشان میدهد صنعت دارویی ما پتانسیل افزایش ظرفیت تولید را از لحاظ ارزش ریالی هم دارد.
مؤسس مجموعه زاگرس دارو در ادامه با بیان اینکه در سال 1394 اولین محصول زاگرس دارو به قصد صادرات به مقصد افغانستان تولید و در دو افزایش سرمایه، سهامدار خارجی جذب شد، اظهار کرد: حضور سهامدار خارجی، این تفکر را ایجاد کرد که انتخاب محصولات تولیدی از میان محصولات دارویی مورد نیاز افغانستان باشد.
به گفته وی سال گذشته بیش از 50 درصد از داروهای ایرانی که به افغانستان صادر شد معادل 4.7 میلیون یورو، متعلق به زاگرس دارو بود.
صیادی همچنین با اعلام اینکه در بین 10 داروی پرفروش از لحاظ قیمت و تعداد، 9 قلم دارو در زاگرس دارو تولید میشود، ادامه داد: همچنین از لحاظ ریالی، 7 قلم از 10 قلم دارو، متعلق به این مجموعه است و علاوه بر این، در شاخص میزان صادرات نسبت به واردات، تراز مثبت داریم.
170 میلیارد تومان؛ سرمایه دارو زاگرس
میرپرشا سعید واقفی، مدیرعامل شرکت دارویی و نهادههای زاگرس دارو پارسیان در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس، سرمایه فعلی دزاگرس را 170 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این شرکت دو نوبت افزایش سرمایه داشته است.
به گفته واقفی، شرکت زاگرس دارو در زنجیره ارزش دارو، در بخش تولید قرار دارد و در قرصهای استامینوفن و استامینوفن کدئین و ترامادول (مسکن و مخدر) لیدر بازار است.
مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه زاگرس دارو سه شیفت تولید و چهار خط تولید دارد، در خصوص ظرفیت تولید این مجموعه دارویی اظهار کرد: ظرفیت اسمی در روز اول آغاز به تولید شرکت در قرص، 158 میلیون عدد بود که در حال حاضر به یک میلیارد و 980 میلیون عدد رسیده است.
وی در خصوص تولید کپسول نیز گفت: ظرفیت تولید در گروه کپسول نیز 70 میلیون عدد بوده که امروز به 133 میلیون ظرفیت عملی رسیده است.
شناسایی 4873 میلیارد ریال سود خالص
در ادامه این نشست خبری، صلواتی مدیر مالی شرکت دارو زاگرس به ارائه خلاصهای از اطلاعات مالی این شرکت طی 5 سال گذشته پرداخت و گفت: در سال گذشته دزاگرس 4873 میلیارد ریال سود خالص شناسایی کرد.
صلواتی با اعلام اینکه این شرکت طی سال گذشته 16 هزار و 300 میلیارد ریال درآمد عملیاتی داشته که روند آن نسبت به سالهای گذشته صعودی است، افزود: 76 درصد رشد درآمد عملیاتی نسبت به سال 1401 ثبت شده است.
مدیر مالی دزاگرس در ادامه در خصوص وضعیت سودآوری این شرکت گفت: سود خالص دزاگرس 24 درصد و سود عملیاتی 55 درصد افزایش داشته است. سود پایه هر سهم در سال گذشته 2867 ریال بوده است.
به گفته وی روند رشد شرکت نشان میدهد که فروش خالص در سال گذشته 16 هزار و 298 میلیارد ریال بوده و روند فروش خالص طی 5 سال گذشته همواره صعودی بوده است.
استراتژیهای فروش؛ وجه تمایز دارو زاگرس
محمد ثریا نژاد، مدیرعامل کارگزاری بانک ملی و مشاور عرضه و پذیرش زاگرس دارو در نشست خبری معارفه این شرکت، اظهار کرد: در بازار سرمایه شرکتهای دارویی در زمینه صنایع متنوعی فعال هستند اما روند تولید و فروش و سودسازی شرکت طی دو تا سه سال گذشته نشان میدهد، مشخصه بارز این شرکت توانایی در استراتژیهای فروش است.
ثریا نژاد وجه تمایز این شرکت نسبت به سایر شرکتهای دارویی را خرید بهموقع، تولید و به تبع آن فروش بهموقع دانست و افزود: وجه تمایز دیگر نیز حضور سهامدار عمده از کشور افغانستان و در اختیار داشتن بازار این کشور است.
جزئیات ارزشگذاری سهام دزاگرس
رضا غلامی، نماینده مشاور ارزشگذاری و متعهد پذیرهنویسی از تامین سرمایه کاردان با بیان اینکه محصولات زاگرس دارو در دو دسته قرص و کپسول است، گفت: فاکتور اصلی در ارزشگذاری، نرخ تورم و نرخ دلار است.
وی پیشبینی فروش این مجموعه طی سال 1403 را رقم 1.9 همت عنوان کرد و گفت: تا پایان مهر امسال 1.4 همت آن محقق شده است و به نظر میرسد تا پایان سال بیشتر از پیشبینی محقق شود.
غلامی با بیان اینکه سود ناخالص این شرکت برای امسال 912 میلیارد تومان است و برای سود خالص هم در سال 1403 عدد 474 میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: همچنین حاشیه سود عملیاتی شرکت دزاگرس به صورت با ثبات 41 درصد برآورد شده است.
نماینده تامین سرمایه کاردان در خصوص جزئیات ارزشگذاری این مجموعه با اعلام اینکه ارزشگذاری به روشهای تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریان نقد آزاد سهامداران، روش پی بر ای و خالص ارزش روز داراییها انجام شده است، افزود: در مجموع با فرض وزندهی یکسان به هر 4 روش ارزشگذاری، ارزش حقوق صاحبان سهام شرکت زاگرس دارو 26 هزار میلیارد ریال و هر سهم 15 هزار ریال برآورد شده است.