عصر خودرو

بازدهی مثبت هفتگی در نماگرهای سهامی ثبت شد؛

کامبک شاخص بورس

عصر بازار- معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته با واگرایی نماگرهای سهامی به اتمام رسید. در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد ۰.۲۲ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحد رسید. شاخص هم‏‏‌وزن نیز افت ۰.۱۷ درصدی را تجربه کرد.

کامبک شاخص بورس
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته با واگرایی نماگرهای سهامی به اتمام رسید. در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص‌کل با رشد 0.22‌درصدی همراه شد و به سطح 2‌میلیون و 56‌هزار واحد رسید. معاملات دیروز با فشار عرضه در نمادهای کوچک و بزرگ بازار همراه بود و حتی در یک ساعت ابتدایی معاملات، شاخص تا سطح 2‌میلیون و 43‌هزار واحد نیز عقب‌نشینی داشت، اما از حوالی ساعت10، موج جدیدی از تقاضا وارد بازار شد و نماگرهای سهامی را از کف تجربه‌شده روزانه خود به سمت بالا هدایت کرد. نهایتا شاخص‌کل توانست علاوه‌بر جبران افت یک ساعت ابتدایی، رشد 0.22‌درصدی را نیز نسبت به‌روز پیشین رقم بزند. شاخص هموزن نیز اگرچه از کف روزانه بالاتر آمد، اما نتوانست همه افت روزانه را جبران کند و با افت 0.17‌درصدی همراه شد. شاخص‌کل فرابورس نیز 0.1‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد.
    رشد شاخص در مقیاس هفتگی

    با رشد تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده در روز گذشته، شاخص‌کل در هر پنج روز معاملاتی هفته‌ای که گذشت، سبزپوش بود و در مقیاس هفتگی با رشد 4.32‌درصدی همراه شد. افزون بر این، شاخص هموزن نیز به‌رغم کاهش ارتفاع در دو روز پایانی هفته، به مدد رشد قابل‌‌‌‌‌‌‌‌‌توجه سه روز ابتدایی هفته، رشد 2.26‌درصدی را در مقیاس هفتگی به‌ثبت رساند.  همچنین در معاملات دیروز، 3‌میلیارد‌تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام و حق‌تقدم خارج شد و ارزش معاملات خرد بازار نیز رقم 3‌هزار و 300‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. در مجموع هفته گذشته نیز 724‌میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد تالار شیشه‌ای شد.
    اهرمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، از فرش تا عرش

    صندوق‌های اهرمی نیز که در دقایق ابتدایی معاملات دیروز در محدوده صف‌فروش قرار داشتند، به استثنای یک صندوق، همگی از صف‌فروش به صف خرید رسیدند. با توجه به برابر‌بودن دامنه‌نوسان این صندوق‌ها و دامنه‌نوسان سهام که دارایی اصلی پرتفوی این صندوق‌ها تلقی می‌شود، NAV صندوق‌های مذکور بیش از قیمت آنها رشد کرده‌است و این موضوع موجب‌شده که این صندوق‌ها به بهایی کمتر از ارزش ذاتی خود معامله شوند و به‌اصطلاح دارای حباب منفی باشند. همین موضوع موجبات استقبال از معاملات این صندوق‌ها را فراهم کرد.

    فشار عرضه در صندوق‌های طلا

    صندوق‌های طلا نیز که در دقایق ابتدایی معاملات با رشد قابل‌توجهی همراه بودند، در ادامه معاملات با توجه به عقب‌نشینی دلار در بازار آزاد با فشار عرضه همراه شدند. در معاملات دیروز، دلار در بازار آزاد تا حوالی فتح کانال 70‌هزار‌تومان نیز پیشروی داشت، اما موفق به فتح این مرز روانی نشد. دلار در لحظه تنظیم این گزارش در پله‌های ابتدایی کانال 69‌هزار‌تومان مورد معامله قرار می‌گیرد. گواهی‌سپرده سکه طلا در بورس‌کالا نیز با افت همراه شد و به 53‌میلیون و 293‌هزار‌تومان رسید.
    افزایش شکاف میان نیما و آزاد

    در معاملات دیروز دلار حواله به رشد خود ادامه داد و به 49‌هزار و 252‌تومان رسید. بررسی آمار‌ها حاکی از آن است که قیمت دلار نیمایی از ابتدای سال‌رشد 21.5‌درصدی را تجربه کرده‌است. بعد از روی کارآمد ن تیم اقتصادی دولت جدید، شتاب رشد دلار نیمایی بیشتر شده‌است و این نرخ در آبان رشد 1.2‌درصدی را تا روز چهارشنبه به‌ثبت رسانده‌است. در مهرماه نیز این نرخ موفق شده بود رشد 5.5‌درصدی را تجربه کند. با ورود قیمت دلار بازار آزاد به کانال 69‌هزار‌تومان، ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مجددا شکاف میان این دو نرخ افزایش یافته‌است و به 40.2‌درصد رسیده‌است.

    برچسب ها