عصر خودرو

معاون اقتصادی بانک مرکزی :

نشانه‌های خروج بخش مسکن از رکود

عصر بازار- معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه نشانه‌های خروج از رکود در حوزه مسکن به چشم می‌خورد گفت: بخش ساختمان ۳ فصل متوالی رشد و ارزش افزوده را به ثبت رساند.

نشانه‌های خروج بخش مسکن از رکود
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبنا ، پیمان قربانی امروز در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاست هایی پولی و ارزی گزارشی از آخرین تحولات اقتصادی کشور و متغیرهای کلان اقتصادی ارایه کرد که بر این اساس در سال 96 رشد اقتصادی به 3.7 درصد رسید، این در حالی بود که در سال 95 رشد 12.5 درصدی داشتیم.

    وی گفت: در سال 95 رشد 12.5 درصدی اقتصادی عمدتا متاثر از رشد گروه نفت به میزان 61.6 درصد بود که عمدتا به افزایش صادرات نفت بعد از برجام بر می گشت. معاون اقتصادی بانک مرکزی بیان داشت: در سال 96، رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت به 3.3 درصد رسید. البته انتظار نداشتیم در سال 96 بخش نفت پیشران رشد اقتصادی شود؛ بنابراین افزایش رشد بخش های غیرنفتی را هدف قرار دادیم از جمله کشاورزی، صنایع و معادن و خدمات که خوشبختانه در سال گذشته این رشد به 4.6 درصد رسید و در فصل چهارم به 4.8 درصد بالغ شد.

    این مقام مسئول در بانک مرکزی در ادامه گفت: اجزای رشد اقتصادی بیانگر رشد 3.2 درصدی بخش کشاورزی، 0.9 درصدی گروه نفت، 5.1 درصد گروه صنایع و معادن و 4.4 درصد گروه خدمات است. قربانی افزود: در زیرمجموعه بخش صنایع و معادن شاهد رشد 5.3 درصدی بخش صنعت بودیم و بخش ساختمان برای سه فصل متوالی رشد و ارزش افزوده داشته لذا علایم خروج از رکود در حوزه ساختمان و مسکن به چشم می خورد.

    وی گفت: در بخش صنعت مهم ترین جزء اجزای تشکیل دهنده صنعت به تولید کارگاه های بزرگ صنعتی بر می گردد که تولید کارگاه های بزرگ صنعتی حدودا  75 درصد کل ارزش افزوده بخش ساختمان را تشکیل می دهد و در سال 96 به 5.5 درصد رشد داشته است.

    قربانی خاطرنشان کرد: از 7 گروه زیربخش اصلی این شاخص نیز که حدودا بیش از 86 درصد رشد شاخص را برعهده دارند در سال 94 تنها دو گروه از هفت زیربخش رشد مثبت را ثبت کرده اند اما در سال 95، شش گروه رشد مثبت داشتند و در سال 96 تمامی این گروه ها مثبت شدند. لذا فراگیر شدن رشد در زیرگروه های کارگاه های بزرگ صنعتی نمایان شده و در مجموع در سال 96 شاهد بودیم که 17 گروه از مجموع 24 گروه با سهم 95.4 درصدی رشد مثبت را به ثبت رسانده اند در حالی که در سال 95، 16 گروه با سهم 86 درصد از شاخص کل بودند. با این اوصاف تحولاتی که در کارگاه های بزرگ صنعتی در کشور رخ داد نسبت به سال 95 چشمگیرتر بوده است.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس تولید ناخالص داخلی بر حسب اقلام هزینه نهایی، مصرف خصوصی 2.5 درصد در سال 96 رشد داشته و مصرف دولتی 3.9 درصد رشد داشته است. سرمایه گذاری یا تشکیل سرمایه ناخالص نیز 1.4 درصد رشد و در حوزه ساختمان اگرچه به دلیل تحولات سرمایه گذاری عمرانی در بودجه دولت در فصل چهارم رشد منفی 6 دهم درصدی داشتیم، اما با رشد 8 درصدی سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه وارد فاز رونق شدیم.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو