عصر خودرو

وفادارترین مشتری نفتی ایران در آسیا

عصر بازار- پالایشگاه‌های هندی می‌توانند حداقل تا مدتی مشتری پایداری برای نفت ایران باقی بمانند زیرا واردکنندگان نفت این کشور آسیای جنوبی بی اعتنا به تلاش‌های واشنگتن برای محدود کردن فروش نفت ایران، مایل هستند به قرارداد خریدشان با تهران پایبند بمانند.

وفادارترین مشتری نفتی ایران در آسیا
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا, وضع مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران تاکنون تاثیر چندانی بر جریان تجارت میان هند و این کشور عضو اوپک نداشته است. شرکت دولتی بهارات پترولیوم قرار است در روزهای آینده محموله نفت قراردادی ماهانه خود را از شرکت ملی نفت ایران دریافت کند.

    منابع بازرگانی آگاه هفته گذشته اظهار کردند پالایشگاه کوچی شرکت بهارات پترولیوم با ظرفیت 190 هزار بشکه در روز در ساحل غرب هند 130 هزار تن از نفت ایران را طبق قرارداد ماهانه برای ماه مه دریافت خواهد کرد.

    پالایشگاه‌های دولتی هند نفت خام مورد نیاز خود را از طریق قراردادهای مدتی با مجموعه ای از تامین‌کنندگان از جمله ایران تهیه می‌کنند.

    شرکت بهارات پترولیوم در حال حاضر با شرکت ملی نفت ایران قراردادی برای خرید یک میلیون تن نفت برای پالایشگاه کوچی از آوریل 2018 تا مارس 2019 دارد. این پالایشگاه در آوریل دو محموله به میزان 260 هزار تن نفت خام ایران را دریافت کرد.

    یک منابع بازرگانی هندی اظهار کرد: تاثیر تحریمهای آمریکا پس از مهلت شش ماهه مشخص خواهد شد و فوری نخواهد بود. شرکت دولتی ایندین اویل نیز قراردادی با ایران برای دریافت 180 هزار بشکه در روز نفت در سال مالی منتهی به مارس 2019 دارد.

    یک مقام این شرکت گفت: ایندین اویل مایل است روابط تجاری خود با شرکت ملی نفت ایران را حفظ کند، زیرا ایران مدت اعتبار طولانی‌تر از 30 روز معمول که از سوی سایر کشورهای صادرکننده نفت داده می‌شود، عرضه می‌کند.

    هند که دومین مصرف کننده بزرگ انرژی در آسیا است، در دوران تحریمهای قبلی علیه برنامه هسته‌ای ایران، به طور مرتب نفت خام از ایران خریداری می‌کرد.

    طبق آمار وزارت نفت هند، در میان 10 صادرکننده بزرگ نفت به هند، ایران با حدود 18.4 میلیون تن نفتی که هندی‌ها در 10 ماه نخست سال مالی 2018-2017 (از آوریل 2017 تا ژانویه 2018) دریافت کردند، رتبه سوم را بدست آورد.

    واکنش‌های مختلف در آسیا

    واردات نفت هند از ایران ثابت مانده، اما وضعیت سایر خریداران بزرگ نفت ایران در آسیای شمال شرقی مشخص نیست به عنوان نمونه کره جنوبی پیش از این نیز خرید نفت از ایران را محدود کرده بود.

    بر پایه جدیدترین آمار سئول، واردات نفت کره جنوبی از ایران در آوریل بر مبنای سال به سال 24.9 درصد کاهش یافت و به 9.09 میلیون تن رسید که ششمین کاهش ماهانه متوالی از نوامبر سال گذشته بود که میزان واردات بر مبنای سال به سال 26.8 درصد کاهش یافت و به 10.37 میلیون تن رسید.

    در مقابل، پیش‌بینی می‌شود واردات نفت خام هند از ایران بر مبنای سال به سال در سال مالی 2019-2018 حدود 31 درصد رشد کرده و به 500 هزار بشکه در روز می‌رسد، زیرا هر دو کشور خواهان افزایش تعامل در بخش نفت و گاز هستند.

    هند در آوریل که بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران به این کشور سفر کرده بود، طرح توسعه میدان گازی فرزاد بی به ارزش چهار میلیارد دلار را پیشنهاد کرده بود.

    مقامات وزارت نفت هند اظهار کرده اند هنوز زود است درباره پیامدهای اقدام دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران و تاثیر آن بر قراردادهای خرید آینده هند با شرکت ملی نفت ایران اظهارنظر کرد.

    یک مقام بلندپایه در یک پالایشگاه دولتی هندی گفت: به عنوان یک خریدار ما همه گزینه‌ها از جمله واردات نفت از آمریکا را داریم، اما عامل تعیین کننده، یک قیمت رقابتی خواهد بود.

    برچسب ها