عصر خودرو

بی‌اعتنایی بازارهای جهانی به ریزش دوباره بازار چین

عصر بازار- بازارهای سهام چین روز جمعه در پی تحقیقات رگولاتوری از شرکتهای کارگزاری و بازگشت نگرانی در میان سرمایه‌گذاران، بیش از پنج درصد افت کردند، اما این کاهش در سایر بازارهای سهام بزرگ جهان منعکس نشد.

بی‌اعتنایی بازارهای جهانی به ریزش دوباره بازار چین
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایسنا، شاخص شانگهای کامپوزیت و سی اس آی 300 در پی نگرانی سرمایه‌گذاران از تاثیر گذاشتن تحقیقات جدید رگولاتوری بر معاملات و ضربه خوردن اعتماد بازار، بزرگترین کاهش یک روزه در بیش از سه ماه گذشته را شاهد بودند. شانگهای کامپوزیت 5.5 درصد افت کرد. افت بازار شانگهای به رشد 25 درصدی این بازار از اواخر اوت پایان داد و باعث کاهش هفتگی 1.1 درصدی شاخص ام اس سی آی از بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن شد.

    چین همچنین از کاهش 4.6 درصدی سود شرکتهای صنعتی بزرگ خبر داد.

    اما واکنش بازارهای خارج از چین در مقایسه با نوسانات شدیدی که در ماه اوت بدنبال ریزش چشمگیر بازارهای چینی داشتند، ملایم بود.

    به گفته تحلیلگران، ضعف اقتصاد چین اکنون برای همه شناخته شده و از سوی دیگر تحقیقات ضدفساد این کشور در بخش مالی تاثیر مستقیم چندانی بر بازارهای سهام اروپا و آمریکا ندارد.

    بازار نیویورک به مناسبت تعطیلات شکرگذاری بسته بود. اما شاخصهای بزرگ وال استریت پس از تعطیلات شکرگذاری و گشایش مجدد بازار به مدت کوتاه در روز جمعه، تغییر چندانی نداشتند. داوجونز اینداستریال اوریج 0.06 درصد کاهش یافت و به 2090 واحد رسید در حالیکه نزدک کامپوزیت با 0.22 درصد کاهش، در کانال 5127.53 واحد بسته شد.

    شاخصهای اروپایی هم اندکی ضعیف شدند. شاخص FTSE 100 انگلیس و کک 40 فرانسه 0.3 درصد و داکس آلمان 0.2 درصد کاهش یافت. شاخص اروپایی FTSEurofirst 300 هم 0.3 درصد افت کرد.

    بازارها پس از سرنگونی جنگنده روسی توسط ارتش ترکیه که مدعی است این هواپیما از مرز سوریه وارد حریم هوایی این کشور شده بود، نسبت به تنشهای ژئوپلیتیکی نگران بوده‌اند.

    اما تحلیلگر میزوهو بانک در این باره گفت: روسیه تهدید کرده در واکنش به سرنگونی هواپیمایش علیه ترکیه دست به انتقام جویی اقتصادی خواهد زد. اما به نظر می‌رسد دو طرف با وجود جنگ لفظی، تمایلی به تشدید تنشهای نظامی ندارند. با توجه به اینکه روابط اقتصادی روسیه و ترکیه سهم کوچکی در اقتصاد جهانی دارد، ریسک گسترش پیامدهای تیرگی همکاری اقتصادی دو کشور به احیای جهانی اندک به نظر می‌رسد.

    بر اساس گزارش رویترز، دلار با تقویت گمانه زنی‌ها درباره احتمال کاهش نرخ سپرده توسط بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی سوییس، در برابر سبدی از ارزهای بزرگ به بالاترین سطح در هشت ماه گذشته صعود کرد.

    در بازارهای کالا، هر اونس طلا برای تحویل فوری به پایین‌ترین قیمت در شش سال گذشته نزول کرد و 1056 دلار معامله شد. نفت خام آمریکا با سه درصد کاهش، به 41.77 دلار در هر بشکه رسید در حالیکه نفت برنت با 1.2 درصد کاهش، 44.91 دلار در هر بشکه بود.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصربازار ( https://telegram.me/asrebazar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها