عصر خودرو

ارز دیجیتالی تلگرام می‌تواند میلیاردها دلار از کشور خارج کند

عصر بازار- پیش‎بینی این است ارز دیجیتال تلگرام یا همان گرام ضمن ایجاد اختلال در نظام پولی و اقتصادی کشور، باعث خروج سالانه میلیاردها دلار ارز کشور شود.

ارز دیجیتالی تلگرام می‌تواند میلیاردها دلار از کشور خارج کند
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از تسنیم، جمعیت توسعه‌گران فضای مجازی پاک در راستای حمایت از تولیدات داخلی و فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون پیام‌رسان‌های بومی بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:

    «در آستانه چهل سالگی انقلابی هستیم که بر مبنای وحدانیت الهی و با شعار استقلال و آزادی، از دل مردم سرزمینی تاریخ‎ساز شکل گرفت و فراز و نشیب‎های گوناگونی را پشت سر گذاشت و راه دشواری را نیز در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی پیش رو دارد.

    یکی از مؤلفه‌های اصلی تمدن نوین اسلامی، ماهیت پویای آن در مواجهه با تحولات بنیادین بشری است؛ تحولات تمدن‎سازی که رویکرد فعالانه در قبال آنها، ضامن حیات و استمرار انقلابی است که به لطف الهی و اراده مردم ایران اسلامی رقم خورده است.

    گسترش روزافزون فناوری‎های اطلاعات و ارتباطات در کشور، با ورود به صنایع مختلف از سالها پیش آغاز شد و اکنون به حدی جای خود را در میان آحاد مردم باز کرده است که کمتر کسی را می‌توان یافت که در تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی خود از کاربردهای این فناوری بی‎بهره باشد.

    عمق و دامنه گسترش فضای مجازی در جامعه که زمینه‎ساز تسهیل و تسریع ارتباطات، آگاهی‎بخشی عمومی، توسعه، اشتغال‎زایی، شفافیت، توزیع آزادانه و عادلانه اطلاعات، ارتقای استانداردها و کیفیت خدمات است را می‎توان یکی از فرصت‎های عظیم تحقق اهداف انقلاب اسلامی برشمرد.

    در حالیکه همین بستر می‎تواند زمینه‌ساز نفوذ عمیق فرهنگی، آسیب‎های شدید روحی، اخلاقی و عاطفی در جوانان، ضربه به بنیان خانواده، هتک حرمت، نقض حریم خصوصی، ترویج شایعه، ایجاد ناامنی، ترویج رفتارهای خلاف شرع و عرف، و رسوخ سبک زندگی غیر اسلامی باشد.

    تلگرام اگرچه تا امروز تنها یک پیام‎رسان و رسانه عادی بود اما نشان داد که با انحصار و قدرتی که در خلاء پیام‎رسان‎های داخلی و حتی خارجی به دست آورده و به پشتوانه احتیاجی که مردم برای گذران زندگی خود به آن پیدا کرده‎اند، از قوانین و مقررات کشور سرپیچی نموده و تمکینی به آنها ندارد.

    شواهد نشان می‎دهد، علاوه بر اینکه تلگرام یکی از اهداف خود را مهندسی فضای جامعه کشور در بزنگاه‌های حساس و مهم نشان داده، امروز پا را فراتر گذاشته و وارد فاز اقتصادی شده است تا با تضعیف و فلج کردن نظام بانکی و پولی کشور اهداف خود را بیش از پیش گسترش دهد.

    دقت در این معنا که راه‌اندازی و عمومیت یافتن پروژه جدید تلگرام با عنوان "شبکه باز" و "ارز دیجیتالی گرام" در بین مردم می‎تواند اثرات وسیع و مخربی برای حاکمیت ملی کشور و نه تنها نظام سیاسی آن داشته باشد.

    حساسیت موضوع ما را بر این می‎دارد که با اقناع و توجیه مردم که همان نگهبانان حقیقی کشور هستند، از خطرات و آسیب‎های احتمالی جلوگیری کنیم.

    پیش‎بینی متخصصین امر این است که ارز دیجیتال تلگرام یا همان گرام، با توجه به فراگیری تلگرام در جامعه ایرانی می‎تواند به سرعت رشد کرده و تبعات جبران‎ناپذیری بر اقتصاد کشور داشته باشد و ضمن ایجاد اختلال در نظام پولی و اقتصادی کشور، باعث خروج سالانه میلیاردها دلار ارز کشور شده و مشکلات جدی اقتصادی را برای آحاد مردم (با توجه به فراگیری تلگرام) ایجاد نماید. در راستای جلوگیری از این فاجعه اجتماعی/اقتصادی نکاتی چند را به استحضار مسئولین امر، نخبگان و فرهیختگان جامعه، و آحاد ملت عزیزمان می‎رسانیم.
    1. حمایت از توسعه بومی زیرساخت‎های ارتباطی، اطلاعاتی، و نرم افزاری کشور که درعین روزآمدی، نیاز کاربران داخلی را برطرف کرده و زمینه اعمال قدرت و نفوذ بیگانگان را سلب کند، عاملی در پیشرفت این حوزه است. از این میان می‎توان اهتمام مضاعف جهت توسعه همه جانبه شبکه ملی اطلاعات و فراهم ساختن زمینه رشد پیام‎رسان‌های داخلی را به عنوان گام‌های اساسی حرکت در این مسیر برشمرد.
    2. ضمن تشکر وافر از رهبر معظم انقلاب اسلامی در صدور فتوای تاریخی "حرام شرعی بودن تعرض به امنیت و حریم مردم در پیام‎رسان‎های داخلی"، مسئولین ذی‌ربط بسترهای لازم برای صیانت از حریم خصوصی کاربران در پیام‌رسان‌های داخلی و نیز اجبار مالکان پیام‌رسان‌های داخلی به حفاظت از اطلاعات کاربران در بلند مدت را در دستور کار فوری خود قرار داده و قوانین لازم را به سرعت در مجاری مربوطه به تصویب برسانند.
    3. رسانه‌ها اعم از گفتاری و نوشتاری با دوری از سیاست‌زدگی، آنچه که به صلاح منافع ملی است و نه آنچه که منطبق با منافع زودگذر جناحی است، توضیحات و تبلیغات لازم را برای آگاهی بخشیدن و رفع شبهه انجام دهند تا علاوه بر اینکه به رسالت روشنگری خود عمل می‌کنند، در این نقطه حساس و مهم یاری بخش مردم در این زمینه باشند.
    4. از عموم ملت عزیز ایران انتظار می‌رود با توجه به ضرورت نامگذاری سال 1397 توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی با انتخاب پیام‌رسان‌های بومی، اجازه خدشه‌دار شدن حاکمیت ملی ایران در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، و اقتصادی که تحت تسلط مدیر یک پیام‌رسان بیگانه است را ندهیم.
    "جمعیت توسعه‎گران فضای مجازی پاک" که شامل تعدادی از اساتید، دانشجویان، و دغدغه‎مندان فرهنگی فضای مجازی کشور است، امید دارد تا بتواند بخش کوچکی از مسئولیت خود را برای کمک به حاکمیت در سالم‎سازی فضای مجازی، تولید محتوای طیب و طاهر، و مطالبه‎گری از مسئولین ایفا کند.

    امید است الطاف الهی مشمول تلاش‎های خالصانه مسئولین و فعالان قرار گیرد، و آینده روشنی را برای تمدن نوین اسلامی در این حوزه رقم زند.»

    برچسب ها