عصر خودرو

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زاوه خبر داد:

راه اندازی یازدهمین مرکز خرید توافقی زعفران در شهرستان زاوه

عصر بازار- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زاوه گفت: با پیگیری های به عمل آمده و همکاری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، یازدهمین مرکز خرید زعفران در استان در این شهرستان راه اندازی شد. تا پیش از این مرکز خرید حمایتی در ۱۰ شهرستان کاشمر، گناباد، خواف، تربت حیدریه، خواف، سبزوار، تربت جام، تایباد، مشهد و نیشابور فعال شده بود.

راه اندازی یازدهمین مرکز خرید توافقی زعفران در شهرستان زاوه
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از بورس کالای ایران ، محمود ایزدی افزود: با توجه به وجود حدود 12 هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول و تولید میانگین 40 تن محصول خشک در هکتار و از طرفی مشکلات انتقال زعفران به شهرستانهای همجوار، راه اندازی و تجهیز مرکز خرید زعفران در زاوه ضروری به نظر می رسید.

    وی با بیان اینکه در راستای تولید زعفران مرغوب چند اقدام اساسی انجام داده ایم، گفت: تنها کانون تولید زعفران ارگانیک ایران که از سال 92 دایر شده این شهرستان است که در 2 مرحله محصول ارگانیک تولید می کند.

    ایزدی با بیان اینکه در این راستا زعفران ارگانیک در مرحله نخست در 230 هکتار و در مرحله دوم در 31 هکتار تولید می شود، گفت: اقدام بعدی نیز تکثیر پیاز مرغوب زعفران است که پارسال مزرعه یک هکتاری و در سال جاری خزانه 1.7 هکتاری برای تولید پیاز ایجاد شد.

    وی اظهار کرد: با توجه به نیاز زعفران به آب، بکارگیری روش های آبیاری تحت فشار باعث افزایش راندمان و بهره وری می شود.

    ایزدی افزود: از هر 170 هزار عدد گل معادل 80 کیلوگرم گل زعفران به دست می آید که از این میزان نیز معادل یک کیلوگرم زعفران خشک حاصل می شود و در زمان برداشت سه میلیون نفر روز اشتغال ایجاد می کند.

    وی اظهار کرد: این در حالی است که به دلیل ضعف بنیه مالی زعفرانکاران این شهرستان مجبورند دسترنج ماه ها زحمت خود را به ثمن بخس بفروشند لذا وجود یک شرکت با حضور تولید کننده، خریدار و صادر کننده در این منطقه ضروری است.

    براساس این گزارش، در سطح استان خراسان رضوی 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.

    اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.

    در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین 3.8 تا 4.1 کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید 32 تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.

    در شهرستان زاوه نیز همین ارقام وجود دارد با این تفاوت که سال 95 بدلیل کاهش نزولات جوی و سرمازدگی میزان برداشت زعفران با 30 درصد کاهش نسبت به سال قبل، به 28 تن رسید، اما به طور کلی متوسط برداشت در این شهرستان 40 تن در سال است .

    برچسب ها