عصر خودرو

تخفیف چیست؟

عصر بازار- تخفیف در اصطلاح عامیانه به معنی کم کردن قسمتی از بهای کالا به درخواست خریدار و با توافق فروشنده است .

تخفیف چیست؟
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از میزان، تخفیف در اصطلاح عامیانه به معنی کم کردن قسمتی از بهای کالا به درخواست خریدار و با توافق فروشنده است . در تجارت تخفیفات به دسته های مختلف طبقه بندی می شوند . مهمترین نوع تخفیفات در موسسات تجاری عبارتند از :

    • تخفیفات تجاری

    • تخفیفات بر اساس توافق طرفین

    • تخفیفات به دلیل عیب و نقص کالا

    • تخفیفات نقدی خرید یا فروش

    تخفیفات تجاری معمولا موسسات تجاری برای بالا بردن میزان فروش ، در زمانهای مختلف ، تخفیفاتی برای مشتریان خود در نظر می گیرند . برای مثال ، اعلام می کنند ، کلیه خریدهایی که در ماه مهر انجام پذیرد ، مشمول 15% تخفیف می گردد . یا اینکه تخفیفاتی در مورد قیمت های اعلام شده در کاتالوگهای خود و یا خریدهایی که بیش از حد معینی باشد ، در نظر می گیرند . مثلا یک آهن فروشی اعلام می دارد ، هر موسسه ای که بیش از چهار تن آهن خریداری نماید ، مشمول 30% تخفیف خواهد شد .

    این گونه تخفیفات ، که ممکن است در مورد مشتریان مختلف متفاوت باشد ، تخفیفات تجاری نامیده می شود . تخفیفات تجاری در دفاتر ثبت نمی گردند زیرا فعالیتهای مالی به قیمت تمام شده در دفاتر ثبت می شوند و نه به قیمت روز در بازار .


    تخفیفات بر اساس توافق طرفین گاهی خریدار و فروشنده بر سر قیمتی با یکدیگر توافق می کنند به عبارت عامیانه بر سر تعیین قیمت با هم چانه می زنند ، تا به توافق نهایی برسند . این نوع تخفیفات نیز در دفاتر ثبت نمی گردند .

    تخفیفات به دلیل عیب و نقص کالا گاهی خریدار پس از دریافت کالای خریداری شده ، متوجه عیب یا نقصی در آن می شود و یا در می یابد که با نمونه سفارش داده شده ، مطابقت ندارد . در این صورت یا کالا را به موسسه فروشنده آن برگشت می دهد و یا به جای این کار ، از همان کالا استفاده می کند و در عوض تخفیفی دریافت می دارد .


    این تخفیف در دفاتر خریدار کالا در حساب برگشت از خرید ثبت می شود و در نتیجه به این حساب برگشت از خرید و تخفیفات گفته می شود . حساب برگشت از خرید و تخفیفات یک حساب کاهنده حساب خرید است ، در نتیجه افزایش در آن بستانکار و کاهش در آن بدهکار می گردد . در دفاتر فروشنده کالا تخفیف داده شده در حساب برگشت از فروش ثبت می گردد و در نتیجه به این حساب برگشت از فروش و تخفیفات می گویند . این حساب کاهنده حساب فروش است و افزایش در آن بدهکار و کاهش در آن بستانکار می باشد . مانده عادی حساب برگشت از خرید و تخفیفات بستانکار و مانده عادی حساب برگشت از فروش و تخفیفات بدهکار می باشد .

    تخفیفات نقدی در موسسات تجاری همواره قسمتی از خرید و فروش به صورت نسیه انجام می پذیرد . معمولا در فروش نسیه ، فروشندگان کالا مدتی را برای دریافت طلب ناشی از فروش کالا به طور نسیه برای مشتریان خود تعیین می نمایند ، که به آن شرط فروش می گویند . شرط فروش به صورت ( ن/30 یا ن /60 یا .... ) یعنی « نسیه سی روزه ، نسیه شصت روزه و.... ) نوشته می شود . منظور از شرط فروش اینست که خریدار باید بدهی خود را در ظرف سی روز ، شصت روز و ... بپردازد . اما ممکن است که فروشندگان کالا برای تشویق مشتریان خود به پرداخت زودتر از موعد و پیش گیری از عدم پرداخت به موقع وجه ، تخفیفاتی در نظر بگیرند . به عنوان مثال شرط نمایند که اگر خریدار به جای سی روز ، در ظرف مدت ده روز بدهی خود را بپردازد ، مشمول 2% تخفیف خواهد شد . این شرط را به این صورت می نویسند ( ن / 30 – 2 / 10 ) و به این معنی است نسیه سی روزه که اگر ظرف مدت ده روز پرداخت گردد مشمول 2% تخفیف خواهد شد . این تخفیف از نظر فروشنده تخفیف نقدی فروش و از نظر خریدار تخفیف نقدی خرید به حساب می آید .

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو