عصر خودرو

هدف گذاری فولاد مبارکه برای فروش ۷ میلیون تن محصولات فولادی تخت

عصر بازار- محمود اکبری گفت: عمدۀ افزایش تولید در ورقهای گرم و تختال است و تولید محصولات سرد و پوشش دار با ظرفیتهای قبل خواهد بود.

هدف گذاری فولاد مبارکه برای فروش ۷ میلیون تن محصولات فولادی تخت
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از موج، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه در خصوص آخرین وضعیت تولید و فروش این شرکت به بورس 24 گفت: هدف گذاری بازاریابی و فروش برای سال جاری 7 میلیون تن انواع محصولات فولادی تخت است که تحقق این هدف رکورد جدیدی در فروش شرکت خواهد بود.

    تأمین نیاز مصرف کنندگان کشور اولویت اول

    معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز بازار داخل به ورقهای فولادی، رویکرد شرکت در درجۀ اول تأمین نیاز صنایع داخلی بوده و هست؛ اما این به معنی عدم عرضۀ محصول به بازارهای جهانی نیست؛ زیرا به دست آوردن برند و جایگاه شناخته شده و معتبر در بازارهای جهانی کار آسانی نیست و این مهم باید حفظ شود. علاوه برآن، در برخی از محصولات، ازجمله تختال، تولید مازاد بر تقاضا داریم که تنها راه، صادرات است.

    روند روبه رشد تولید و فروش و کاهش 83 درصدی صادرات

    وی در خصوص آخرین آمار تولید و فروش چهارماهۀ سال جاری فولاد مبارکه گفت: ازنظر کمی نسبت به چهارماهۀ سال قبل شاهد رشد 19 درصدی هستیم؛ به طوریکه از فروش یک میلیون و 817 هزار تن در سال 95 به دو میلیون و 180 هزار تن رسیده ایم. در این دورۀ زمانی، عرضۀ محصولات فولاد مبارکه در بازار داخل با رشد 53 درصدی روبه رو بوده است و از رقم یک میلیون و 238 هزار تن به یک میلیون و 890 هزار تن در سال جاری افزایش یافته است. در چهارماهۀ سال جاری به همین میزان کاهش صادرات داشتیم؛ به طوریکه میزان صادرات از 812 هزار تن در سال 95 به 290 هزار تن در سال 96 کاهش داشته است. البته این میزان صادرات نیز اغلب محصول تختال بوده است و به عنوان مثال در محصول گرم از 606 هزار تن در سال 95 به 104 هزار تن در سال 96 کاهش یافته است که کاهش 83 درصدی را نشان میدهد.

    افزایش قیمت نهاده های تولید

    اکبری درخصوص رشد قیمتهای داخلی، با بیان اینکه در مجموع با توجه به رشد قیمتهای جهانی و هزینه های تولید، میانگین قیمت تولیدات روند افزایشی داشته است، افزود: یکی از مواردی که با رشد قیمت قابل توجهی روبه رو بوده است قیمت الکترود است که از حدود 2 هزار دلار/تن به 20 هزار دلار/تن افزایش داشته است. همچنین آلیاژهای مورداستفاده مانند منگنز هم رشد قیمت داشته است. از طرفی قیمت قراضۀ سنگین در بازار داخل در حدود 320 تومان به ازای هر کیلو در ماههای اخیر رشد داشته و از 950 تومان در هر کیلوگرم به حدود 1270 تومان در هر کیلوگرم رسیده است. قراضۀ سی اف آر ترکیه از 250 دلار بر تن به 314 دلار بر تن رشد داشته است؛ این موضوع حکایت از رشد قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی دارد.

    وی در خصوص رشد قیمت سنگ آهن گفت: همان طور که می دانید قیمت سنگ آهن ضریبی از قیمت شمش فولاد خوزستان است که با افزایش قیمت این محصول، قیمت سنگ آهن هم به همان نسبت رشد می کند.

    بازدهی سرمایه گذاری های فولاد مبارکه

    معاون فروش و بازاریابی یادآور شد: چشم انداز 1404 فولاد مبارکه، افزایش تولید محصولات فولادی و حفظ سهم 45 درصدی از تولید فولاد خام کشور است و بر همین اساس، برخی از استراتژیهای شرکت، سرمایه گذاری در راستای تأمین مواد اولیه، کاهش هزینه های تولید و افزایش سودآوری است که منجر به حفظ حقوق صاحبان سهام نیز خواهد شد. به دلیل وجود مشکلاتی در خصوص تأمین مواد اولیه گام هایی در جهت رفع این مشکل برداشته شده است که از این جمله میتوان به واحد 5 میلیون تنی گندله سازی سنگان که به بهره برداری رسمی رسید، اشاره کرد.

    وی با تأکید بر اینکه پروژۀ افزایش ظرفیت تولید مجتمع فولاد سبا از 700 هزار تن به یک میلیون و 600 هزار تن به اتمام رسیده و در آیندۀ نزدیک به طور رسمی افتتاح خواهد شد، افزود: با بهره برداری از این پروژه، ظرفیت تولید فولاد کشور اضافه خواهد شد و شرایطی فراهم می شود تا راه تأمین نیاز کشور به محصولات تخت هموارتر شود.

    فعالیت فولاد مبارکه با حداکثر ظرفیت

    اکبری افزود: خوشبختانه از سال 95 فولاد مبارکه با حداکثر ظرفیت تولید فعال است و با توجه به وجود تقاضای قابل توجه در بورس کالا، نیاز بازار تأمین می شود و این روند ادامه دار خواهد بود و مشکلی در زمینۀ تأمین نیاز داخل نخواهیم داشت.

    تأمین ورقهای با ضخامت 3 میلیمتر و کمتر توسط تولیدکنندگان داخلی در دسترس است

    معاون فروش و بازاریابی درخصوص تأمین ورقهای با ضخامت 3 میلیمتر و کمتر هم گفت: با توجه به محاسبات صورت گرفته بر مبنای تقاضای حقیقی واحدهای مصرف کننده این نوع ورقها، میزان نیاز صنایع لوله و پروفیل در حدود 5/1 میلیون تن است؛ زیرا مبارکه در سال گذشته به میزان 1 میلیون و 316 هزار تن ورق برای شرکتهای لوله و پروفیل تأمین کرده و از این میزان 976 هزار تن مربوط به ورقهای 3 میلیمتر و کمتر بوده است. میزان واردات این ضخامت ها در حدود 866 هزار تن است و با احتساب تولید 200 هزار تنی واحدهای کوچکتر مانند نورد لولۀ اهواز و مجتمع فولاد گیلان این میزان درمجموع به حدود 2 میلیون تن میرسد؛ از این میزان حدود 510 هزار تن در شرکتهای نوردکار مصرف میشود. با توجه به ظرفیت خالی شرکت فولاد گیلان و نورد و لولۀ اهواز درصورتیکه جهت توانمندسازی و افزایش تولید این شرکتها سرمایه گذاری شود، نیاز داخلی ازجمله 5/1 میلیون تن نیاز شرکتهای لوله و پروفیل میتواند بدون واردات تأمین شود و در این صورت حدود 300 هزار شغل جدید نیز در کشور ایجاد خواهد شد.

    برچسب ها