عصر خودرو

جایگاه ایران در صادرات و واردات دارو کجاست؟

عصر بازار- مروری بر آمارهای رسمی گویای این است که ایران در حوزه صادرات انواع داروهای انسانی در سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۹۵ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار صادرات داشته است که البته این رقم در قیاس با سال قبل از آن که حجم صادرات این حوزه بیش از ۱۵۱ میلیون دلار بوده کاهشی قابل توجه پیدا کرده است.

جایگاه ایران در صادرات و واردات دارو کجاست؟
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، مروری بر وضعیت ایران در حوزه صادرات انواع دارو گویای آن است که در سال 2015 میلادی کشور در این حوزه رتبه 78 در میان صادرکنندگان جهان را به خود اختصاص داده و حجم صادرات داروی ایران بالغ بر 53 میلیون دلار بوده است.

    همچنین طبق آمارهای ارائه شده در سال 2015 میلادی رتبه ایران در زمینه واردات این کالاها 54 بوده است.

    کشورهای برتر در حوزه صادرات دارو نیز به ترتیب آلمان، سوئیس، آمریکا، بلژیک، انگلستان، ایرلند، فرانسه، هلند، ایتالیا و هند بوده‌اند که در رتبه اول تا دهم جدول صادرات قرار گرفته‌اند.

    در حوزه واردات انواع دارو نیز در سال 2015 میلادی ایران بالغ بر 1127 میلیون دلار واردات داشته است. عمده واردکنندگان جهان در این حوزه به ترتیب عبارت از آمریکا، آلمان، بلژیک، انگلستان، ژاپن، فرانسه، سوئیس، ایتالیا، چین و هلند بوده‌اند.

    واردات و صادرات دارو از کدام کشورها صورت می‌گیرد؟

    اما در ارتباط با وضعیت صادرات داروهای انسانی در سال 1394،عمده کشورهای واردکننده داروهای ایرانی عبارت بودند از افغانستان، آلمان، سوریه، عراق، تاجیکستان، ازبکستان، اوکراین، پاکستان، یمن، ترکیه و روسیه.

    کشورهای صادرکننده دارو به ایران نیز به ترتیب عبارتند از سوئیس، آلمان، فرانسه، امارات، دانمارک، هند، اتریش، ترکیه، ایتالیا، ایرلند، هلند، بلژیک و آمریکا. همچنین طبق آمارهای موجود سهم ارزش افزوده صنعت داروسازی در قیاس با کل صنایع ایران معادل 2.56 درصد در سال 1392 بوده‌اند.

    سهم بخش دولتی از تولید دارو

    به استناد آمارهای منتشر شده،مالکیت 28 درصد صنایع تولید دارو در بخش دولتی و 72 درصد آن در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. نکته قابل توجه آنکه با توجه به دانش‌محور بودن صنعت دارو موفقیت در طراحی تجهیزات، فرآیندهای تولید و در نتیجه بهبود در کیفیت دارو و ساخت داروهای جدید رابطه مستقیم با سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه دارد که در زمینه استفاده از تجهیزات و فرآیندهای نوین داروسازی کشور در جایگاه قابل قبولی قرار ندارد.

    طبق آمارهای ارائه شده در مجموع در واحدهای فعال مختلفی که در سراسر کشور به تولید دارو می‌پردازند ( 17 شرکت دارویی ) بالغ بر 15 هزار و 962 نفر در حال اشتغال هستند و ظرفیت تولید دارو در این بخش تا پایان سال 1394 بالغ بر 57 میلیون و 100 عدد ارزیابی شده است. 

    در بخش‌های توسعه‌ای با پیشرفت بالغ بر 40 درصد نیز تا پایان سال 1394 در سراسر کشور بالغ بر 2430 مورد اشتغالزایی شده و ظرفیت تولید در این بخش بالغ بر 13 میلیون و 200 هزار عدد بوده است.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو