عصر خودرو

با تعلیق پرواز ۷۳۷ مکس سهام بوئینگ سقوط کرد

عصر بازار- شرکت بوئینگ به طور موقت پروازهای آزمایشی هواپیمای جدید خود ۷۳۷ مکس را به حالت تعلیق در آورد؛ این اقدام موجب سقوط سهام این شرکت در بازار بورس شد.

با تعلیق پرواز ۷۳۷ مکس سهام بوئینگ سقوط کرد
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از مهر، شرکت بوئینگ اعلام کرد به طور موقت پروازهای آزمایشی هواپیمای جدید خود 737 مکس را به علت مشکلات موتور که به طور مشترک توسط شرکت‌های جنرال الکتریک و سفران فرانسه تولید می‌شود، به حالت تعلیق در آورده است.

    زمین گیر شدن این هواپیما درست چند روز قبل از تحویل اولین فروند آن به یک خط هوایی اتفاق افتاد و منجر به ایجاد یک تأخیر بلند در برنامه‌ای شد که بوئینگ ادعا می‌کرد از زمان بندی آن جلوتر است.

    این اتفاق هیچ نگرانی امنیتی برای مسافران ایجاد نکرد چرا که هیچ خط هوایی‌ هنوز 737 مکس را به پرواز در نیاورده بود اما درصورتی که این مشکل مشکلی جدی باشد باعث به وجود آمدن وقفه‌ای پر هزینه در برنامه بوئینگ خواهد شد. تحویل در سر موعد مقرر برای هواپیما سازان بسیار حائز اهمیت است چرا که آنها بیشتر پول  خود را در زمانی که هواپیما تحویل مشتری شود، دریافت می‌کنند.

    بوئینگ و سازنده موتور CFM اعلام کرده‌اند که معلوم نیست این تأخیر چقدر طول بکشد؛ این اتفاق موجب شد سهام بوئینگ در معاملات بعد از ظهر بازار بورس نیویورک 1.3 درصد افت کند و به 183.15 دلار برسد. سهام جنرال الکتریک هم با افتی 0.9 درصدی به 28.67 درصد رسید.

    737 مکس جایگزین مدل قدیمی‌تر هواپیمای پرفروش تک راهروی بوئینگ که هواپیمای پولساز کلیدی‌ برای این شرکت هوایی فضایی بود می‌شود. هواپیمای 737 مکس بی که اولین ورژن از این نوع هواپیما بود  دارای 162 صندلی مسافر در چیدمان مرسوم دو کلاسه بود. این هواپیما برچسب قیمتی 110 میلیون دلاری بر روی خود داشت اما معمولاً خطوط هوایی تخفیفات قابل توجهی دریافت می‌کردند.

    «راب استالارد» تحلیل گر شرکت ورتیکال ریسرچ می‌گوید : تأخیر در رساندن هواپیما به مشتری باعث افزایش مجموعه تحت نگهداری در شرکت خواهد شد چرا که هواپیما پس از تکمیل فرایندهای دیگر در انتظار نصب موتور روی زمین خواهند ماند.

    وی ادامه داد: در این شرایط سرمایه گذاران با نگرانی به روی ریسک‌های تسریع کردن فرایند تولید موتور که LEAP-1B نام دارد تمرکز کرده‌اند.

    برچسب ها