عصر خودرو

هشدار صندوق بین‌المللی پول به پیر شدن سریع جمعیت و تاثیر آن در اقتصاد کشورهای آسیایی

عصر بازار- صندوق بین‌المللی پول به کشورهای آسیایی هشدار داد تا سال ۲۰۵۰ جمعیت ۶۵ سال و به بالای منطقه آسیا ۲.۵ برابر می‌شود و اگر چاره‌ای نیندیشند اقتصاد این منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

هشدار صندوق بین‌المللی پول به پیر شدن سریع جمعیت و تاثیر آن در اقتصاد کشورهای آسیایی
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از فارس ، صندوق بین‌المللی پول به کشورهای آسیایی هشدار داد که از گذشته ژاپن درس بگیرند و با جمعیت سالخورده کشورهایشان که با سرعت رو به افزایش است، طوری مدارا کنند که کمترین تاثیر منفی را در اقتصاد کشورهایشان داشته باشد.

    صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم‌انداز اقتصادی برای منطقه آسیا و اقیانوسیه اعلام کرد: جمعیت سالخورده در منطقه آسیا نسبت به دهه‌های گذشته با سرعت بیشتری رو به افزایش است و این مسئله فشار زیادی را بر اقتصاد این کشورها تحمیل خواهد کرد.

    در این گزارش تاکید شده است: سازگاری با جمعیت سالخورده چالش جدی در منطقه آسیا خواهد بود چرا که جمعیت این منطقه با سرانه درآمد پایین نسبت به دیگر بخش‌های جهان زندگی می‌کنند و در بسیاری از مناطق آسیا جمعیت بسیار پیر می‌شوند قبل از اینکه به درآمد نسبی برسند.

    پیش‌بینی می‌شود نرخ رشد جمعیت در این منطقه  تا سال 2050 تقریباً به صفر برسد و سهم افراد فعال اگرچه اکنون در اوج خودش است اما در دهه آینده بسیار کاهش خواهد یافت.

    نسبت جمعیت 65 سال و به بالا تا سال 2050 به سرعت افزایش خواهد یافت و به  2.5 برابر میزان فعلی خواهد رسید و این بدان معنا است که جمعیت این منطقه می‌تواند 0.1 درصد از رشد اقتصادی منطقه را طی 3 دهه آینده کاهش دهد.

    چالش اساسی به ویه در منطقه ژاپن این است که جمعیت کارگری طی 2 دهه گذشته 7 درصد کاهش یافته است و بدتر اینکه در ژاپن جمعیت هم رو به کاهش است و هم سالخورده می‌شوند.

    گذشته ژاپن نشان می‌دهد که چگونه جمعیت سالخورده می‌تواند در رشد اقتصادی تاثیر منفی داشته باشد همچنین در تورم ناپایدار و سیاست‌های مالی تاثیرگذار باشد.

    صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود به کشورهای آسیایی هشدار داده است تا از گذشته ژاپن درس بگیرند و با جمعیتی که با سرعت زیادی در حال پیر شدن است کنار بیایند یعنی برنامه‌های مقابله‌ای برای کاهش تاثیر منفی آنها بر اقتصاد کشورهایشان اعمال کنند.

    این برنامه‌ها می‌تواند برنامه‌های مالی معتبر باشد. همچنین آنها می‌توانند مشارکت زنان را افزایش دهند و افراد سالخورده را هم در برخی کارهای مناسب به کار بگیرند و از این طریق شبکه سلامت اجتماعی را ترمیم کنند.

    برچسب ها