عصر خودرو

رشد صنعت مثبت است

عصر بازار- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت کشور با رشد مثبت روبه رو بوده و صادرات کشور ۳۳درصد رشد داشته است.

رشد صنعت مثبت است
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از میزان، محمدرضا نعمت‌زاده با بیان این که هزار طرح نیمه تمام در سراسر کشور در دوره دولت یازدهم تکمیل شده است اظهار کرد: 5هزار طرح نیمه تمام صنعتى در دولت تدبیر و امید تکمیل شده و 31 طرح ملى به بهره بردارى رسیده است.
    وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اعلام نرخ رشد منفی برای عملکرد 9ماهه سال گذشته بخش صنعت گفت: نرخ رشد صنعت منفى اعلام شده که توسط بانک مرکزی و مرکز آمار در حال اصلاح نرخ است.
    وى افزود: صادرات بخش صنعتى کشور گرچه از لحاظ مبلغ 3 درصد رشد داشته اما رشد غیر نفتى رشد 33 درصد را تجربه کرده است.
    نعمت‌زاده با بیان این که بخش صنعت در بحث ارزش افزوده 5درصد رشد داشته ایم خاطر نشان کرد: در بخش صنعت بر اساس آمار مرکز آمار در بخش ارزش افزوده صنعت 5 درصد رشد داشته و در خودرو و فلرات اساسی و لوازم خانگی هم ما تکلیفی از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی داشته ایم لذا این امر حاصل حمایت از صنایع کوچک و متوسط بوده که مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

    وى افزود: وزارت صنعت باید از 7500واحد تولیدی کوچک و متوسط حمایت می کرد که 12 هزار مورد تسهیلات بانکی پرداخت شده و با اضافه شدن بخش کشاورزی به 20هزار مورد هم رسیده است.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با قانون رفع موانع تولید، اظهار کرد: در زمینه رفع موانع تولید پیرو تصویب قانون رفع موانع تولید، آیین نامه های مورد نیاز آماده شد که برخی از این آیین نامه ها زمان بر بوده و به مرور مشکلات حل می شود.

    نعمت‌زاده با بیان اینکه در زمینه موضوعات مالیاتی به جمع بندی خوبى با وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتى رسیدیم، افزود: اظهارنامه مالیاتی بنگاههای کوچک هم مانند واحدهای بزرگ تنظیم و طی یکماه ارائه خواهد شد و با توجه به قانون سازمان مالیات ظرف یکماه مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کند اما دستورالعمل ها و بخشنامه ها مغایر بود که سازمان مالیاتی بازنگری کرد و این مشکل حل شد.

    وى ادامه داد: شبکه بانکی سال گذشته 161هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت کرد که 32درصد رشد داشته است.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در بخش تجارت 72 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که البته بخش زیادى از این تسهیلات پول جدید نبود و 50تا 60 درصد آن، برای استمهال بدهی های واحدهاى تولیدى و صنعتى بوده است.

    نعمت‌زاده در پاسخ به سوالی درباره تعطیلی کارخانجات ارج و داروگر گفت: بی انصافی است و خبر نادرست مطرح می شود. تعدادی از این کارخانه ها در طول تاریخ فرسوده و تخریب شده است.

    وی در خصوص رکود حاکم بر بخش تولید گفت: ما در رکود نیستیم. البته صنعت مشکل زیاد دارد که این هم مربوط به این دولت یا دولت قبل نیست. برخی مشکلات از دولتهای قبل ایجاد شده که در حال رفع است.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بخش قابل توجهی از صنایع ما در چند ماه اخیر تقاضای توسعه دارند و بزرگترین مشکل آنها زمین است. این به معنای افزایش امیدواری است. موضوع دیگر آنکه طی چندسال اخیر سرمایه به کندی به سمت صنعت می آید. اما طی 8 سال گذشته انباشت سرمایه منفی بود. ما هنوز نتوانستیم این انباشت سرمایه را مثبت کنیم اما روند رو به تنزل آن را متوقف کردیم. ما واحدهای قبلی در حال توسعه را به واحدهای جدید ترجیح می دهیم.

    نعمت‌زاده ادامه داد: بانک مرکزی که یک روز مارا قبول نداشت الان هر روز زنگ می زند و از ما آمار می خواهد که کدام بانک در کدام استان چه میزان تسهیلات دادند.

    وی در خصوص تفاهم نامه ها و ملاقاتها با هیآت های خارجی گفت: این رفت و آمدها طبیعی است. مذاکرات اولیه برای شناسایی مجدد وضعیت کشور بعد از تحریمها بود.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کارخانه هاى تعطیل شده گفت: با توجه به این که بنگاه هاى اقتصادى اگر خود را نوسازى نکنند تعطیل خواهد شد و حدود نصف بنگاه هاى تعطیل شده مربوط به دولت هاى قبل است.

    نعمت‌زاده در ارتباط با واردات برخى محصولات که داراى مشابه داخلى است، بیان کرد: واردات محصولاتى که مشابه داخلى دارد کار درستى نیست و در باره خبر واردات مربا باید گفت 96درصد این واردات پوره هاى میوه بوده که تولید آن در کشور امکان نداشته است.

    وی بیان کرد: پرداختى ها مربوط به بنگاه هاى تولیدى اکثرا در نیمه دوم سال بوده و براى 10هزار نفر اشتغال زایى ایجاد شده و 2500 شغل تثبیت شده است.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به تصویب 5.6 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی بعد از برجام در بخش صنعت و معدن در هیأت عالی سرمایه گذاری خارجی در وزارت اقتصاد گفت: عملیات اجرایی 76 پروژه شروع شده، 26 پروژه راه اندازی شده و 48 پروژه نیز در شرف اجرا است.

    نعمت‌زاده ادامه داد: دو مورد از سرمایه گذاری‌ها عقب افتاده که از پدر بزرگشان که در آمریکا هستند ترسیده و مسایل سیاسی را نمی توان پیش بینی کرد اما امیدواریم سرمایه گذاری های انجام شده به نتیجه رسد.

    وی در ارتباط با وضعیت انعقاد قرارداد سازمان گسترش و رنو فرانسه و همچنین دلیل تعویق در اجرایى شدن آن ها، خاطر نشان کرد: عجله به نفع ایران نبوده و باید منافع کشور را در نظر بگیریم، هرچند اگر خود مذاکره کننده بودم زودتر کار را جلو می بردم.

    برچسب ها