عصر خودرو

طی گزارشی بررسی شد؛

اثر ترامپ بر بورس‌ های مطرح جهان

عصر بازار-پیروزی دونالد ترامپ، در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا شاخص بازارهای سرمایه در جهان را دگرگون کرد و ریزش بورس های آسیایی و اروپایی و کاهش ارزش پول نقاط مختلف جهان از جمله مکزیک گوشه ای از واکنش اقتصاد جهان به انتخاب ترامپ بود.

اثر ترامپ بر بورس‌ های مطرح جهان
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، به رغم واکنش های هیجانی روزهای ابتدایی انتخاب ترامپ، طی کمتر از یک هفته شاخص بورس های مطرح جهان به حالت عادی بازگشت و اغلب کارشناسان معتقد هستند روحیات اقتصادی ترامپ مانع از بروز تکانه‌ های شدید اقتصادی در ایران و جهان خواهد شد.

    در گزارش زیر روند تحرک شاخص‌ های بورس ‌های مطرح جهان پیش و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بررسی شده است.

    آمریکا: روند تحرک سه نماگر اصلی ایالات متحده یعنی اس اند پی 500[1]، میانگین صنعتی داو جونز[2] و مرکب نزدک[3] تا انتهای ماه نوامبر، کم نوسان بود اما با نزدیکتر شدن به انتخابات ایالات متحده یعنی 8 نوامبر، روند کاهشی به خود گرفتند. اوج سقوط در تاریخ 4 نوامبر بود که شاخص‌ های میانگین صنعتی داو جونز، S&P500 و مرکب نزدک بترتیب 1.6، 2.1 و بیش از 3 درصد پایین آمدند.

    از آن تاریخ تا روز انتخابات، شاخص‌ ها روند صعودی به خود گرفتند و ظرف دو روز شاخص میانگین صنعتی داو جونز با شیب تند 2.6 درصد و دو شاخص دیگر با شیب ملایم حدود یک درصد رشد کردند.

    از تاریخ 10 تا 15 نوامبر، هر سه شاخص یاد شده، کم نوسان اما مثبت و از تاریخ 15 نوامبر تا کنون با شیب ملایم روند صعودی داشته‌اند.( حدود 1.5 درصد رشد طی دو هفته اخیر)

    اروپا: در اروپا اما سقوط قبل از انتخابات شدیدتر بود. روند تحرک شاخص‌های عمده بورس‌ های مطرح اروپایی تا اواخر اکتبر کم نوسان بودند. از 28 اکتبر تا 4 نوامبر، این بورس‌ها سقوط شدیدی را تجربه کردند که برای سه شاخص استاکس اروپا[4]، فوتسی بریتانیا[5] و داکس آلمان[6] بیش از 4 و کک فرانسه[7] حدود 3.5 درصد بود.

    شاخص‌های یاد شده در مدت سه روز، یعنی 6 تا 9 نوامبر، ارزش از دست داده را مجددا بدست آوردند و با شیب تند به مدار صعودی بازگشتند.

    از تاریخ 9 تا 11 نوامبر، واکنش بورس ‌ها، متفاوت و نامطمئن بود. بجز داکس آلمان، سه شاخص دیگر یعنی فوتسی بریتانیا 2 درصد، استاکس اروپا و کک فرانسه یک درصد پایین آمدند در حالی که داکس آلمان 0.2 درصد رشد داشت. از آن تاریخ تا کنون، این نماگرها با شیب ملایم روند صعودی داشته‌اند، گرچه در برخی روزها (16 و 23 نوامبر) منفی شدند که به نظر می‌رسد علت این نوسان منفی روزانه، ارتباطی به سیاست کلی جهانی نداشته باشد.

    آسیا: واکنش بورس‌های آسیایی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شدید نبود. تا تاریخ 2 نوامبر، شاخص بورس‌های آسیایی همسو با بازارهای جهانی، کم نوسان بودند. از تاریخ 1 تا 8 نوامبر، شاخص نیکی[8] ژاپن 1.5و هانگ سنگ[9] هنگ کنگ 0.9 درصد پایین آمدند.

    تنها در روز 9 نوامبر، یعنی یک روز بعد از انتخابات، نیکی حدود 5 و هانگ سنگ حدود 2 درصد سقوط کردند که بلافاصله در روز دهم، این زیان جبران شد. از آن تاریخ تا کنون، شاخص بورس هنگ کنگ روند مستقیم و البته اندکی منفی (0.5 درصد) و شاخص بورس توکیو روند مستقیم ولی اندکی مثبت (نزدیک به 5 درصد) داشته است. در این میان واکنش بورس شانگهای جالب بوده است. این بازار در حال توسعه که در ماه گذشته روند کم نوسان با شیب ملایم مثبت داشته است، تنها در روز پس از انتخابات یعنی 9 نوامبر 0.6 درصد منفی شد، اما بلافاصله در روز بعد از آن یعنی10 نوامبر، 1.8درصد جهش داشت و از آن تاریخ تا کنون به این روند کم نوسان و مثبت خود ادامه می‌دهد.

    الگوی تحرک بورس ‌های جهان در مواقع انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده تقریبا ثابت است: عدم اطمینان از سیاست‌های رییس جمهور جدید در بازار پیش از انتخاب که عمدتا روند منفی به همراه دارد، و پس از انتخاب و با توجه به مشخص شدن خط مشی وی، روند مثبت به خود می‌گیرد. این الگو در دوره اخیر نیز مشاهده شد و تقریبا به مدت یک هفته تمام بازارهای دنیا متاثر از این جو، روند قرمز رنگ داشتند. اما نکته قابل تامل، بازگشت سریع بازار و تداوم روند مثبت با شیب بیشتر بود. یعنی این روند بلافاصله پس از انتخاب رییس جمهور جدید، در دومین روز کاری به وقوع پیوست.

    برچسب ها