عصر خودرو

تازه ترین گزارش فائو منتشر شد؛

رشد قیمت محصولات کشاورزی در سپتامبر ۲۰۱۶

عصر بازار- فائو، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در گزارش جدید خود به افزایش شاخص قیمت محصولات کشاورزی و مواد غذایی در ماه سپتامبر اشاره کرده است.

رشد قیمت محصولات کشاورزی در سپتامبر ۲۰۱۶
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از بورس کالای ایران، در ماه یاد شده، این شاخص (FFPI) که میانگین قیمت چند گروه از مواد غذایی و محصولات کشاورزی است 2.9 درصد نسبت به ماه قبل از آن یعنی آگوست و 10 درصد نسبت به سپتامبر سال گذشته افزایش یافته و به 170.9 رسیده است. رقم شاخص مربوط به ماه سپتامبر، بالاترین میزان از ماه مارس سال گذشته است. در سال جاری میلادی، فقط در ماه ژوییه رقم شاخص کاهش یافته و رشد پیوسته شاخص قیمت ها عمدتا حاصل افزایش قیمت شکر، محصولات لبنی، روغن گیاهی و گوشت است.

    در گزارش فائو آمده است، در ماه سپتامبر متوسط شاخص قیمت غلات 140.9 بوده که 1.9 درصد نسبت به ماه قبل از آن پایین تر است. این رقم نسبت به سپتامبر سال پیش 8.9 درصد کمتر است. در ماه سپتامبر برای سومین ماه پی در پی شاخص قیمت غلات کاهش یافته و عامل آن میزان بالای عرضه است.

    امسال میزان تولید گندم به رقمی بی سابقه رسیده و تولید برنج افزایش یافته است. بدین ترتیب افزایش عرضه بر قیمت ها فشار وارد کرده است.

    متوسط شاخص قیمت روغن گیاهی در ماه سپتامبر 172 بوده که 1.7 درصد بالاتر از رقم ماه آگوست است. پیش بینی تولید کمتر از انتظار و میزان پایین ذخیره در کشورهای صادرکننده و واردکننده سبب افزایش قیمت ها شده است.

    متوسط شاخص قیمت محصولات لبنی در ماه سپتامبر 176 بوده که 13.8 درصد بالاتر از ماه آگوست است. تقاضا برای محصولات لبنی بویژه کره افزایش یافته است. همچنین کاهش ذخیره و رشد مصرف در اتحادیه اروپا به رشد قیمت ها کمک کرده است. شاخص قیمت محصولات لبنی از ماه آوریل یعنی پنج ماه پیش تاکنون 38 درصد افزایش یافته است.

    شاخص قیمت شکر در ماه سپتامبر 304.8 بوده که 6.7 درصد در مقایسه با ماه آگوست بالاتر است. در ماه سپتامبر برای پنجمین ماه پی در پی شاخص قیمت ها افزایش یافته است. شرایط نامساعد آب و هوایی در برزیل که بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده شکر در جهان است سبب رشد قیمت ها شده است. پیش بینی کاهش تولید شکر در هند که دومین تولیدکننده بزرگ این محصول کشاورزی در جهان است نیز در افزایش قیمت ها تاثیر داشته است.

    انتظار می رود روندی که در ماه های اخیر در قیمت محصولات کشاورزی و مواد غذایی مشاهده شده در دو ماه آینده ادامه یابد. تغییرات قیمت نفت یک عامل موثر دیگر در شاخص قیمت هاست.

    در زیر نمودار تغییرات شاخص قیمت محصولات کشاورزی و مواد غذایی از سال 2013 تا امسال نشان داده شده است:

    برچسب ها