عصر خودرو

صادرات بازی های ایرانی به فروشگاه های خارجی

عصر بازار- این گزارش آماری برای نخستین بار توسط مرکز تحقیقات بازی های دیجیتال تهیه شده است. این در حالیست که تاکنون هیچ گونه آماری در زمینه صادرات بازی های دیجیتال ایرانی در کشور وجود نداشته است.

صادرات بازی های ایرانی به فروشگاه های خارجی
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» ، گزارش مذکور ظرفیت بازی های دیجیتال ایرانی که در فروشگاه های دیجیتال خارجی منتشر شده اند را نشان می دهد. در واقع به وضعیت در حال رشد صادرات بازی های دیجیتال در فروشگاه های خارجی می پردازد.

    گزارش نمایان گر سهولت صادرات دیجیتال نسبت به صادرات فیزیکی است. این  در حالی است که اطلاعات آماری با همکاری بیش از 15 بازی ساز تهیه شده که مبتنی بر داده های جزیی حاصل از مرحله تولید تا عرضه و فروش در فروشگاه های دیجیتال خارجی است. تاکنون درآمد ناخالص بازی های دیجیتال صادر شده معادل یک میلیون و 235 هزار  دلار بوده است.

    البته باید خاطر نشان کرد، بخش عمده این درآمد از طریق بازی های یک جا خرید به دست می آید؛ این در حالیست که بخش عمده دانلود مربوط به بازی های درون پرداخت است. از سویی سهم دانلود بازی های درون پرداخت بر اساس مدل درآمدی بازی، بیش از انواع دیگر مدل های درآمدی بوده است.

    آمارها حاکی از آن است که بازی هایpc  می توانند جایگزینی برای بازار ضعیف داخل کشور در فروشگاه های دیجیتال خارجی باشد. در واقع می توان صنعت بازی های pc را از طریق صادرات تقویت کرد و سیستم عامل ویندوز را باید سیستم عامل محبوب در ساخت و خرید بازی های دیجیتال دانست.

    فروشگاه های دیجیتال گوگل پلی، اپ استور و استیم به ترتیب سه فروشگاه اصلی و مهم هستند که بازی های ایرانی درآمدزا در آنها نشر پیدا کرده اند این در حالی است که تعداد بازی های عرضه شده در پلتفرم pc بیش از سایر پلفترم ها است.

    هر نسخه بازی ایرانی یکجاخرید تقریباً به طور میانگین 8 دلار در فروشگاه های دیجیتال خارجی قیمت گذاری شده است.

    تقریباً به طور میانگین هر بازی دیجیتال ایرانی 100 هزار مخاطب در فروشگاه های دیجیتال خارجی داشته است.

    بازی های ایرانی عرضه شده به فروشگاه های دیجیتال خارجی تاکنون توسط 22 شرکت ناشر داخلی و خارجی صادر شده اند. از این میان، 52 درصد ناشر ایرانی و 48 درصد ناشر غیر ایرانی بوده اند. برخی شرکت های بازی ساز ضمن اینکه تولید کننده بازی دیجیتال بوده اند، ناشر بازی های ساخت شرکت خود در فروشگاه های دیجیتال خارجی نیز بوده اند.

    با توجه به نمودار عرضه این بازی ها طی سه سال گذشته، شاهد روند رو به رشد صادرات بازی های دیجیتال ایرانی هستیم.

    اطلاعات آماری این گزارش از 5 بخش اصلی شامل بازیگران، بازی ها، درآمد، قیمت گذاری و دانلود تشکیل شده است که هر بخش جزئیات 37 بازی دیجیتال صادراتی را در نمودارهای آماری به نمایش می گذارند. تعداد بازی های درآمدزا در سال 2016 بیش از سایر سال ها بوده است و احتمال می رود این روند در سال های آینده بیشتر شود.

    برچسب ها