عصر خودرو

پرونده ای برای خروج انگلستان از اتحادیه اروپا (۱۱۶)

یک بام و دو هوای مرکل در ماجرای برگزیت

عصر بازار- صدر اعظم آلمان همچنان به سیاست یک بام و دو هوای خود در قبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ادامه می‌دهد و بدیهی است که این سیاست، تاریخ مصرف معینی دارد و مرکل ناچار خواهد بود در آینده‌ای نزدیک موضع صریح خود را در این خصوص روشن نماید.

یک بام و دو هوای مرکل در ماجرای برگزیت
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از تسنیم، صدر اعظم سرزمین ژرمن‌ها طی روزهای اخیر مواضع متناقضی را در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اتخاذ کرده است. مرکل از یک سو تاکید کرده است که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تاثیری بر گسترش اروپای واحد نخواهد داشت اما از سوی دیگر امیدوار است که لندن نظر خود را در خصوص خروج از اتحادیه اروپا تغییر دهد. این بازی دوگانه مرکل نشان دهنده نارضایتی عمیق وی از برگزیت و همه پرسی برگزار شده در انگلیس است. بدیهی است که آنگلا مرکل از اصلی ترین مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست. نه تنها مرکل به عنوان رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان، بلکه سران حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز که رد دولت ائتلافی حضور دارند از ابتدا مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده بودند.

    در هفته های منتهی به برگزاری همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، مرکل اساسا ترجیح داد سخنی در مخالفت یا موافقت با خروج این کشور از اروپای واحد بر زبان نیاورد زیرا افکار عمومی انگلیس به شدت نسبت به وی واکنش نشان می دادند. با این حال شهروندان انگلیسی که دید مثبتی نسبت به مرکل ندارند، نسبت به نظر منفی وی در خصوص خروج کشورشان از اتحادیه اروپا آگاه بودند. برخی تحلیلگران مسائل اروپا معتقدند این آگاهی بر روی رای منفی شهروندان انگلیسی نسبت به بقای کشورشان در اروپا نقش داشته است. در هر حال، پس از برگزاری همه پرسی انگلیس، مرکل سیاستی دوگانه را در قبال این موضوع در پیش گرفته است.

    هم اکنون موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، معادلات جاری در اروپای واحد را تحت الشعاع خود قرار داده است. صدر اعظم آلمان اخیرا در بیانیه مشترکی با «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه که در حاشیه نشست «پاریس-بالکان 2016» منتشر شد، به رهبران شش کشور غرب بالکان بار دیگر اطمینان داده است  که برگزیت، گسترش اروپای واحد  را تهدید نمی کند.

    با این حال، بر همگان مسجل است که چنین تضمینی در عمل موضوعیت و عینیت ندارد. بدیهی است که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا منجر به تحریک دیگر کشورها و افکار عمومی اروپا جهت برگزاری همه پرسی خروج از اروپای واحد خواهد شد. از این رو می توان اظهارات مرکل و اولاند در خصوص عدم تاثیرگذاری خروج انگلیس بر معادلات جاری در اروپای واحد را تبلیغاتی و غیر واقع بینانه خواند.

    از سوی دیگر، اظهارات اخیر رئیس دفتر صدر اعظم آلمان نشان دهنده امیدواری مرکل جهت تغییر تصمیم مقامات انگلیسی مبنی بر خروج از اروپای واحد است. این موضوع نشان می دهد که میان اظهارات عینی و سیاستهای اعمالی مرکل در قبال برگزیت تفاوتی جدی وجود دارد.

    چنانچه نشریه اشپیگل گزارش داده است، پیتر پیتر آلتمایر' رئیس دفتر صدر اعظم آلمان در این خصوص عنوان کرده است: "آلمان امیدوار است که نظر انگلیس در خصوص خروج از اتحادیه اروپا تغییر یابد.  موضوع رسمی آلمان در حال حاضر، آماده سازی اروپا برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست اما همچنان امیدواریم که انگلیس در تصمیم خود تجدید نظر کند!ما در انتظار هستیم تا ببینیم بحثها در نهایت به کجا خواهد انجامید."

    این اظهارات نشان دهنده تلاشهای جدی آلمان برای تغییر نظر انگلیس است. بدیهی است که در این خصوص آلمان تلاش‌های پشت پرده‌ای را نیز صورت داده است. با این حال موافقان خروج انگلیس از اروپا که مطابق همه پرسی برگزار شده در اکثریت قرار دارند و 52 درصد آرا را به سود خروج این کشور از قاره سبز به گردش در آورده اند، زیر بار تغییر نتایج همه پرسی یا برگزاری همه پرسی دوباره نخواهند رفت.

    در نهایت اینکه مرکل همچنان به سیاست یک بام و دو هوای خود در قبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ادامه می دهد. بدیهی است که این سیاست یک بام و دو هوا تاریخ مصرف معینی دارد و صدر اعظم آلمان ناچار خواهد بود در آینده‌ای نزدیک موضع صریح خود را در این خصوص روشن نماید.

    برچسب ها