عصر خودرو

رشد قیمت نفت و افت نرخ طلا و نقره با کاهش تب جنگ‌های تعرفه‌ای

عصر بازار- بازارهای جهانی روز دوشنبه شاهد نوسانات قابل توجهی بودند. درحالی که قیمت نفت برنت با حمایت از افزایش واردات چین رشد کرد، فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره به دنبال کاهش موقت تنش‌های تجاری افت قیمت داشتند. در همین حال، گاز طبیعی آمریکا تحت تأثیر افزایش ذخایر و تقاضای ضعیف کاهش یافت و بازار فولاد و سنگ‌آهن هم‌چنان تحت فشار جنگ تجاری چین و آمریکا قرار گرفت.

رشد قیمت نفت و افت نرخ طلا و نقره با کاهش تب جنگ‌های تعرفه‌ای
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، در روز دوشنبه قیمت قراردادهای آتی نفت خام برنت با افزایش یک درصدی به 65.5 دلار در هر بشکه رسید.

    پس از دو هفته کاهش متوالی. این رشد عمدتاً به دلیل معافیت‌های تعرفه‌ای آمریکا بر برخی کالاهای فناوری چین و بهبود واردات نفت این کشور در ماه مارس بود.

    داده‌های اخیر نشان می‌دهد واردات نفت خام چین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 5 درصد افزایش یافته که بخشی از آن ناشی از افزایش خرید نفت از ایران و روسیه است.

    بااین‌حال، نفت تحت فشار تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین قرار دارد که رشد جهانی و تقاضای سوخت را تحت‌تأثیر قرار داده است.

    سیاست‌های متغیر تعرفه‌ای ترامپ، از جمله تعلیق برخی تعرفه‌ها و هشدار درباره اعمال تعرفه‌های جدید بر نیمه‌رساناها، بر عدم‌اطمینان بازار افزوده است. قیمت‌های نفت WTI و برنت در این ماه حدود 10 دلار کاهش یافته‌اند.

    گلدمن ساکس نیز پیش‌بینی‌های خود برای قیمت نفت در سال‌های 2025 و 2026 را کاهش داده و به کاهش تقاضا، به‌ویژه در بخش خوراک پتروشیمی‌ها، اشاره کرده است.

    درعین‌حال، مذاکرات آمریکا و ایران ممکن است از ریسک‌های ژئوپلیتیک بکاهد و نگرانی‌ها درباره تحریم‌ها را کاهش دهد.

    کاهش قیمت به‌دلیل افزایش ذخایر و تقاضای ضعیف

    قیمت قراردادهای آتی گاز طبیعی آمریکا به 3.5 دلار در هر MMBtu کاهش یافت که علت اصلی آن افزایش بیش‌ازحد انتظار ذخایر و پیش‌بینی آب‌وهوای معتدل بود.

    اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) گزارش داد که ذخایر گاز طبیعی در هفته گذشته 57 میلیارد فوت‌مکعب افزایش یافته که بسیار بالاتر از میانگین پنج‌ساله (17 میلیارد فوت‌مکعب) است.

    آب‌وهوای معتدل تقاضا را کاهش داده و به شرکت‌ها اجازه داده تا ذخیره‌سازی گاز را زودتر از موعد انجام دهند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد دمای هوا تا 25 آوریل در حد نرمال باقی خواهد ماند.

    ازسوی‌دیگر، صادرات LNG همچنان قوی است و در آوریل به 16.1 میلیارد فوت‌مکعب در روز رسیده است. بااین‌حال، تولید گاز نسبت به سطوح رکورد قبلی کمی کاهش یافته است.

    بازارهای انرژی به‌طورکلی تحت‌تأثیر سیاست‌های متغیر ترامپ قرار دارند که نگرانی‌ها درباره رشد اقتصاد جهانی را افزایش داده است.

    کاهش قیمت با کاهش موقت تنش‌های تجاری

    قیمت طلا روز دوشنبه به سطح 3220 دلار در هر اونس کاهش یافت و از بالاترین رکورد تاریخی خود (3245 دلار) فاصله گرفت. این افت به‌دنبال معافیت تعرفه‌ای ترامپ بر محصولاتی مانند گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای وارداتی از چین رخ داد.

    بااین‌حال، هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، اعلام کرد این کالاها به‌همراه نیمه‌رساناها ممکن است در آینده نزدیک تحت تعرفه‌های جدید قرار بگیرند که این موضوع ابهامات بازار را افزایش داده است.

    هفته گذشته، طلا به‌دنبال تشدید جنگ تجاری و افزایش تقاضا به‌عنوان دارایی امن، به رکورد بی‌سابقه‌ای رسید. در واکنش به افزایش تعرفه‌های آمریکا به 145درصد، چین نیز تعرفه‌های خود بر کالاهای آمریکایی را به 125درصد افزایش داد.

    سرمایه‌گذاران چشم‌به‌راه سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو، در روز چهارشنبه هستند تا نشانه‌ای از کاهش نرخ بهره در آینده دریافت کنند.

    پایان روند صعودی سه‌روزه

    قیمت نقره پس از 3 روز رشد، به 32 دلار در هر اونس کاهش یافت. این افت به‌دنبال بهبود نسبی تنش‌های تجاری و کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن رخ داد. وزارت بازرگانی چین این معافیت‌ها را "گامی کوچک" خواند و خواستار لغو کامل تعرفه‌های 145درصدی شد.

    بازارها اکنون بر مذاکرات تجاری آمریکا با شرکای اصلی مانند ژاپن، هند و کره‌جنوبی متمرکز شده‌اند.

    نقره در 3 روز گذشته بیش از 8درصد رشد کرده بود که ناشی از فرار سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های جایگزین بود. همچنین، داده‌های ضعیف اقتصادی آمریکا، انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو را تقویت کرده بود.

    فولاد و سنگ‌آهن: فشار ناشی از جنگ تجاری

    قیمت آرماتور فولادی در چین به حدود 3050 یوان در هر تن رسید که 7درصد کاهش از ابتدای سال را نشان می‌دهد. این افت به‌دلیل تشدید جنگ تجاری و نگرانی‌ها درباره تقاضا در بخش ساخت‌وساز است.

    اگرچه بیشتر تعرفه‌های آمریکا فولاد را شامل نمی‌شود، اما نگرانی درباره اقتصاد 2 کشور بر تقاضای جهانی تأثیر گذاشته است.

    با این‌حال، تأثیر تعرفه‌ها بر فولاد چین کم‌تر از فلزات پایه بوده، زیرا محرک‌های اقتصادی پکن ممکن است از مصرف خانگی و بخش املاک حمایت کنند.

    هم‌چنین، چین قصد دارد کاهش ظرفیت تولید فولاد را در واکنش به سیاست‌های حمایتی کشورهایی مانند ویتنام و برزیل اعمال کند.

    درهمین‌حال، قیمت سنگ‌آهن از ابتدای سال 3.66 دلار در هر تن (3.53درصد) کاهش یافته، این کالا که در ژوئیه 2021 به رکورد 219.77 دلار رسیده بود، هم‌چنان تحت فشار است.