عصر خودرو

یادداشتی از؛ علی بیات سیدشهابی، رئیس کمیسیون تأمین مالی جمعی نظام صنفی رایانه‌ای

تأمین مالی جمعی ابزار سرمایه‌گذاری برای تولید

عصر بازار- علی بیات سیدشهابی، رئیس کمیسیون تأمین مالی جمعی نظام صنفی رایانه‌ای، در یادداشتی نوشت؛ رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴، با انتخاب شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»، بار دیگر بر ضرورت مشارکت مردم و نقش دولت در رفع مشکلات معیشتی از طریق تقویت تولید تأکید کردند.

تأمین مالی جمعی ابزار سرمایه‌گذاری برای تولید
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از فارس؛ متن یادداشت کامل علی بیات سیدشهابی، رئیس کمیسیون تأمین مالی جمعی نظام صنفی رایانه‌ای را در ادامه بخوانید:

    رهبر انقلاب سرمایه‌گذاری مردمی را محور جهش تولید دانستند و دولت را موظف به فراهم‌سازی زمینه‌ها و رفع موانع کردند. در این راستا، تأمین مالی جمعی (کرادفاندینگ) که در سال 1403 دستاوردهای چشمگیری را به ثبت رساند، می‌تواند یکی از کلیدی‌ترین ابزارها برای تحقق این شعار باشد.

    تأمین مالی جمعی در سال 1403 نشان داد که حتی به رغم محدودیت‌ها می‌تواند اعتماد عمومی را جلب کند و با رشدی کم‌نظیر، پتانسیل خود را به نمایش بگذارد. در حالی که تورم فزاینده و نگرانی از کاهش ارزش دارایی‌ها، بسیاری را به سمت بازارهای پرریسک سوق داد، این مدل موفق شد سرمایه‌های خرد و کلان مردم را به سوی تولید هدایت کند. حجم تأمین مالی جمعی در پایان سال 1403 به مرز 16 همت رسید، آن هم در شرایطی که در بسیاری از مقاطع سال، بازارهای مضر (به تعبیر رهبر انقلاب) مانند طلا و ارز، جذابیت زیادی داشتند و وسوسه برانگیز به نظر می‌رسیدند؛ بازارهایی که تبلیغات آشکار و نهان، بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها روانه آنها می‌کرد اما با این وجود هم، تامین مالی جمعی رکوردشکنی کرد و قدرتش را نشان داد.

    این رشد که بدون تبلیغات گسترده و با کمترین حمایت‌ رقم خورد، دقیقاً همان چیزی است که رهبر انقلاب در پیام خود به آن اشاره کردند: «سرمایه‌گذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد». آدرسی که ما را به تامین مالی جمعی و سرمایه گذاری در این بازار هدایت می‌کند.

    هدایت سرمایه‌های مردم به بازاری که پروژه‌های مولد به واسطه آن تامین مالی می‌شوند و کارنامه‌اش در سال 1403، به شدت ممتاز و درخشان است. کارنامه‌ای درخشان که در انتهای یکی از دشوارترین سال‌ها به ثبت رسیده و با شعار برگزیده شده برای 1404، فرصتی تکرارش در ابعادی وسیع تر وجود دارد.

    مزیت بزرگ تأمین مالی جمعی که با دیدگاه رهبری هم‌سوست، این است که کارآفرینان را قادر می‌سازد بدون وابستگی به نهادهای بزرگ و بروکراسی پیچیده، به منابع مالی دست یابند و با هزینه‌ کمتر و سرعت بیشتر رشد کنند.

    این مدل نه‌تنها به اشتغال‌زایی کمک می‌کند، بلکه شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌هایی را که به نقدینگی وابسته‌اند و از تسهیلات بانکی محروم مانده‌اند، حمایت می‌کند. شعار سال 1403، «رشد تولید با مشارکت مردم»، زمینه‌ای بود که تأمین مالی جمعی در آن خوش درخشید و حالا شعار سال 1404 یعنی «سرمایه گذاری برای تولید»، فرصتی است تا این مسیر با قدرت بیشتری ادامه یابد، تا جایی که رهبر انقلاب بر وظیفه دولت در فراهم کردن زمینه‌ها و برداشتن موانع تولید هم تاکید کرده‌اند که همانا ضرورت توسعه این بازار نوپا در کشورمان است.

    به عبارت بهتر، رفع موانعی که رهبری هم بر آن تأکید داشتند، می‌تواند کارایی تأمین مالی جمعی را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد و رشدی مثال‌زدنی را در این حوزه رقم بزند. رشدی که مقدمات رقم زدن آن با تدابیر فرابورس و تلاش سکوهای تامین مالی جمعی در سال 1403 تا حدی فراهم آمده و با تداوم چنین نگاه توسعه محوری، محقق شدنی به نظر می‌رسد.

    اتفاقی که با رقم زدنش، قطعا هدف رهبری از انتخاب این شعار تا حد زیادی محقق خواهد شد و شاهد گشایش معیشتی در کشور خواهیم بود. هدفی که راه تحقق آن، رشد تولید است؛ رشدی که یکی از راه‌های آزموده شده در جهان برای رقم زدنش، تامین مالی جمعی است که به رغم سن اندکش در ایران، کارنامه‌ای به شدت موفق داشته است.

     

    برچسب ها
    ارسال نظر