عصر خودرو

قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

عصر بازار- سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، روز جمعه، اعلام کرد که قیمت جهانی کالاهای غذایی در فوریه، به دلیل افزایش قیمت شکر، لبنیات و روغن نباتی افزایش یافت.

قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه قیمت‌های بین‌المللی کالاهای غذایی در سطح جهان را دنبال می‌کند، در ماه میلادی گذشته، به طور میانگین 127.1 واحد بود که 1.6 درصد نسبت به ژانویه و 8.2 درصد نسبت به فوریه 2024 افزایش داشت.

    رشد این شاخص، تحت تاثیر قیمت شکر بود که 6.6 درصد بر مبنای ماه به ماه افزایش یافت، زیرا نگرانی‌ها درباره کاهش عرضه جهانی برای فصل زراعی 2025-2024، به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی در برزیل، شدت یافت.

    قیمت لبنیات نسبت به ژانویه چهار درصد افزایش یافت و همه محصولات لبنی اصلی، به دلیل تقاضای وارداتی قوی که از تولید در مناطق اصلی صادرکننده بیشتر بود، افزایش یافتند.

    قیمت روغن نباتی در فوریه نسبت به ژانویه، 2 درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل، 29.1 درصد افزایش یافت که تا حد زیادی به دلیل افزایش قیمت روغن‌های نخل، سویا و آفتابگردان است در پی محدودیت‌های عرضه در جنوب شرقی آسیا و تقاضای شدید بخش بیودیزل بود.

    شاخص قیمت غلات فائو نسبت به ژانویه 0.7 درصد افزایش یافت. قیمت گندم به دلیل کاهش عرضه در روسیه و نگرانی درباره شرایط محصول در اروپای شرقی و آمریکای شمالی، افزایش یافت. قیمت ذرت هم به دلیل کاهش عرضه در برزیل و تقاضای صادرات قوی آمریکا، به افزایش ادامه داد. در مقابل، قیمت جهانی برنج در فوریه، 6.8 درصد کاهش یافت.

    قیمت گوشت طی ماه میلادی گذشته، 0.1 درصد کاهش یافت.

    فائو در گزارش جداگانه‌ای پیش‌بینی کرد که تولید جهانی گندم در سال 2025، رشد متوسطی خواهد داشت که 796 میلیون تن تخمین زده می‌شود و حدود یک درصد بیشتر از سال گذشته است. این رشد با افزایش تولید پیش‌بینی شده در اتحادیه اروپا، به خصوص در فرانسه و آلمان، حمایت شد. این نهاد سازمان ملل هشدار داد با این حال، چالشهایی مانند شرایط خشک در اروپای شرقی و بارندگی بیش از حد در اروپای غربی، می‌تواند بر بازده محصول تاثیر بگذارد. در آمریکا، پیش‌بینی شده بود سطح زیر کشت گندم افزایش یابد، اما ممکن است بازده به دلیل شرایط خشکسالی کاهش یابد.

    پیش‌بینی ‌شده که تولید برنج در سال زراعی 2025-2024، نظر به چشم‌انداز مثبت محصول در هند و شرایط مطلوب رشد در کامبوج و میانمار، به رکورد 543 میلیون تن برسد.

    بر اساس گزارش رویترز، فائو همچنین برآورد خود از تولید جهانی غلات در سال 2024 را به 2.842 میلیارد تن اصلاح کرد که بسیار بیشتر از سطح 2023 است.

    برچسب ها