عصر خودرو

افت دسته جمعی قیمت کالاهای پایه

عصر بازار- بازارهای جهانی هفته‌ای پرنوسان را پشت سر گذاشتند، به‌طوری که گاز طبیعی با افت ۷.۱۴ درصدی بیش‌ترین کاهش را ثبت کرد و نقره نیز با کاهش ۴.۲۴ درصدی تحت فشار عرضه و تقاضای ضعیف قرار گرفت. طلا با ۲.۶۳ درصد افت به بزرگ‌ترین کاهش هفتگی خود از نوامبر رسید، در حالی که نفت برنت نیز با افت ۲.۱۸ درصدی تحت تأثیر تنش‌های ژئوپلیتیک و سیاست‌های تجاری آمریکا نزولی شد. در بازار فلزات، فولاد با ۰.۵۲ درصد کاهش کم‌ترین افت را تجربه کرد. این نوسانات در حالی رخ داد که سرمایه‌گذاران همچنان با عدم قطعیت‌های اقتصادی و سیاست‌های فدرال رزرو دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

افت دسته جمعی قیمت کالاهای پایه
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۸:۰۰

    طلا

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، قیمت طلا در طول هفته گذشته، به سطح 2,850 دلار در هر اونس کاهش یافت و بزرگ‌ترین افت هفتگی از نوامبر را تجربه کرد. علت این کاهش، تقویت ارزش دلار و کاهش انتظارات برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو بود. هم‌چنین، شاخص PCE (شاخص هزینه‌های مصرف شخصی) نشان داد نرخ تورم سالانه به 2.5 درصد کاهش یافته است، اما هم‌چنان بالاتر از هدف 2 درصد باقی مانده است. در همین حال، مصرف‌کنندگان آمریکایی 0.2 درصد کم‌تر از حد انتظار هزینه کردند، اما درآمد آن‌ها 0.9 درصد افزایش یافت. این عوامل باعث ایجاد نوسانات در بازار طلا شدند.

    بر اساس داده‌های هفتگی، قیمت طلا 2.63 درصد کاهش یافت و به یک روند نزولی وارد شد.

    نقره
    قیمت نقره به زیر 31 دلار در هر اونس کاهش یافت و افت هفتگی 4.24 درصدی را ثبت کرد. کاهش تقاضا، افزایش عرضه و رشد ارزش دلار از دلایل اصلی این افت بودند. در سمت عرضه، شرکت Hecla Mining، بزرگ‌ترین تولیدکننده نقره در ایالات متحده، افزایش 13 درصدی در تولید سالانه نقره را گزارش کرد که فشار بیشتری بر قیمت‌ها وارد کرد.

    از سوی دیگر، فروش سکه‌های نقره‌ای در ایالات متحده نسبت به سال گذشته 27 درصد کاهش یافت و به 3.5 میلیون اونس رسید که ضعیف‌ترین سطح از 2018 محسوب می‌شود.

    نفت برنت
    در این هفته، قیمت آتی نفت برنت 1.15 درصد کاهش یافت و در 73.18 دلار در هر بشکه بسته شد. این اولین کاهش ماهانه از نوامبر محسوب می‌شود. تنش‌های ژئوپلیتیک و نگرانی‌های اقتصادی تأثیر زیادی بر بازار نفت داشتند. مشاجره بین دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی درباره جنگ روسیه و اوکراین، به نگرانی‌های سرمایه‌گذاران دامن زد. علاوه بر این، اعمال تعرفه‌های جدید توسط آمریکا بر کالاهای مکزیکی، کانادایی و چینی باعث نگرانی از کاهش تقاضای جهانی شد.

    هم‌چنین، برنامه عراق برای ازسرگیری صادرات نفت از کردستان، اما با تردید شرکت‌های بین‌المللی به دلیل عدم توافق‌های مالی، نوسانات بازار را افزایش داد. بر اساس داده‌های هفتگی، نفت برنت 2.18 درصد کاهش یافت.

    گاز طبیعی
    آینده گاز طبیعی در آمریکا نزدیک به 3 درصد کاهش یافت و به 3.85 دلار در هر میلیون واحد حرارتی بریتانیا (MMBtu) رسید. سطح تولید بی‌سابقه و پیش‌بینی هوای گرم‌تر که تقاضای گرمایشی را کاهش می‌دهد، از عوامل اصلی افت قیمت بودند.

    با این حال، سرمای شدید در اوایل سال باعث شد تا ذخایر گاز طبیعی 12 درصد کم‌تر از میانگین پنج‌ساله باقی بماند. برای هفته گذشته، قیمت گاز طبیعی 7.14 درصد کاهش یافت که بخشی از اصلاح قیمتی پس از جهش 39 درصد در سه هفته گذشته محسوب می‌شود.

    فولاد
    آتی میلگرد فولادی (Steel Rebar) در بازار شانگهای با افزایش نسبی به 3,280 یوان در هر تن رسید و به بالاترین سطح یک‌ماهه 3,310 یوان نزدیک شد. دولت چین اعلام کرد؛ ممکن است محدودیت‌هایی در ظرفیت تولید فولاد اعمال کند که به افزایش قیمت کمک کرد.

    در سطح بین‌المللی، ویتنام تعرفه‌هایی بر ورق‌های نورد گرم چینی اعمال کرد که در راستای سیاست‌های حمایت‌گرایانه تجاری ایالات متحده، کره جنوبی و برزیل قرار دارد. با این حال، تقاضای ضعیف در بخش مسکن چین، فشار نزولی بر بازار فولاد حفظ کرده است. با این حال، دولت چین با حمایت مالی از شرکت‌های ساختمانی، مانند: وانکه (Vanke) از کاهش بیش‌تر قیمت جلوگیری کرد.

    بر اساس داده‌های هفتگی، قیمت فولاد 0.52 درصد کاهش یافت.

    سنگ آهن
    بازار سنگ آهن تحت تأثیر افت تقاضا در چین و سیاست‌های تجاری جهانی قرار دارد. با این حال، سیاست‌های حمایتی چین در بخش ساخت‌وساز از افت شدید قیمت جلوگیری کرد. چین صادرات فولاد خود را در ماه دسامبر 26 درصد افزایش داد که نشان‌دهنده فشار روی بازار داخلی است.

    برچسب ها