عصر خودرو

تغییر حاشیه سود تولیدکننده‌های بزرگ محصولات فولادی

عصر بازار- صورت‌های مالی ۹ ماهه ۳ تولید کننده بزرگ محصولات فولادی در ایران نشان می‌دهد؛ حاشیه سود این شرکت‌ها تحت تاثیر چالش‌های داخلی و خارجی تغییر کرده است.

تغییر حاشیه سود تولیدکننده‌های بزرگ محصولات فولادی
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، تولیدکننده‌های محصولات فولادی یکی از صنایع مهم بازار سرمایه هستند که در عین حال ارزآوری مطلوبی نیز برای کشور دارند. تازه‌ترین داده‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های فعال در این صنعت به دلیل چالش‌های داخلی و خارجی با کاهش حاشیه سود مواجه شده‌اند.

    کاهش حاشیه سود سه تولید کننده بزرگ

    صورت های مالی 9 ماهه 3 شرکت بزرگ تولیدکننده محصولات فولادی در ایران نشان می‌دهد؛ جمع کل سود خالص 3 شرکت فولاد مبارکه اصفهان، فولادخوزستان و ذوب آهن اصفهان در مجموع 9 درصد افت کرده است.

    در 9 ماه سال گذشته جمع کل سود خالص این شرکت ها نزدیک به 71 هزار میلیارد تومان بود که این رقم امسال با 6 هزار و 236 میلیارد تومان کاهش به 64 هزارو 713 میلیارد تومان رسیده و موجب شده حاشیه سود این 3 شرکت بزرگ که در زمینه تولید محصولات فولادی در ایران فعالیت می کنند از 26 درصد، به طور میانگین به 22 درصد کاهش یابد.

    شرکت هایی که با بیشترین افت مواجه شدند

    صورت های مالی 9 ماهه شرکت فولاد خوزستان نشان می‌دهد، حاشیه سود خالص این شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته 8 واحد درصد افت کرده و از 14 به 6 درصد رسیده است. در این دوره سود خالص فولاد خوزستان 53 درصد معادل 3 هزار و 933 میلیارد تومان افت کرده است.

    طبق این اطلاعات، در این دوره بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی فولاد خوزستان 7 درصد و هزینه‌های مالی 36 درصد افزایش یافته است.

    فولاد مبارکه اصفهان هم در 9 ماه سال مالی جاری با افت 3 درصدی حاشیه سود خالص مواجه شده و حاشیه سود این شرکت که در 9 ماه سال قبل 37 درصد بود اکنون به 34 درصد رسیده است.

    طبق داده‌های موجود، حاشیه سود خالص شرکت ذوب آهن هم از منفی 5 درصد در 9 ماه سال مالی گذشته، اکنون به منفی 17 درصد رسیده است.

    دلایل کاهش حاشیه سود

    به نظر می‌رسد بخش مهمی از دلایل کاهش حاشیه سود تولید کننده های انواع محصولات فولادی به عوامل داخلی و خارجی باز می‌گردد. شرکت‌های این گروه از یک طرف با محدودیت‌های داخلی مانند قطع برق و افزایش هزینه‌های تمام شده تولید مواجه‌اند و از طرف دیگر طبق آمارهای موجود قیمت فروش محصولات فولادی نیز در سال 2024 در جهان کاهش یافته که این موضوع نیز بر عملکرد تولید کننده‌های داخلی تاثیر داشته است.

    اطلاعات موجود نشان می‌دهد؛ امسال تولیدکننده‌های محصولات فولادی با قطع بی سابقه برق مواجه بوده‌اند که این موضوع عملکرد آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده، به طوری‌که سطح تولید در این شرکت‌ها، در 9 ماه سال جاری نسبت به سال قبل، کاهش یافته است. اما این همه ماجرا نیست نگاهی به هزینه تمام شده تولید و هزینه‌های مالی نیز نشان می‌دهد، میزان رشد این هزینه‌ها بیش‌تر از رشد سود بوده و این موضوع اثر خود را در صورت های مالی 9 ماهه نمایان کرده است.

    اما بخش مهم دیگر مربوط به کاهش قیمت فولاد در بازار جهانی است که بیش‌تر بر فولاد مبارکه اصفهان و فولاد خوزستان تاثیرگذار بوده است.

    اطلاعات موجود نشان می‌دهد؛ تولید کننده‌های محصولات فولادی درسال 2024 با چالش رکود و کاهش قیمت‌ها در بازار های جهانی مواجه بوده‌اند. آمارهای جهانی نشان می‌دهد؛ سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان فلزات اساسی در جهان نیز در همین دوره کاهش یافته و حتی در چین نیز بسیاری از تولیدکنندگان زیان شناسایی کرده‌اند.

    گزارش‌ انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد؛ تولید فولاد در 71 کشور جهان در سال 2024 به 1.8 میلیارد تن رسید که نسبت به سال 2023 نزدیک به یک درصد کاهش نشان می دهد.

     

    مقایسه حاشیه سود 3 تولید کننده بزرگ محصولات فولادی در ایران در 9 ماه امسال در مقایسه با پارسال - ارقام به میلیون ریال

     

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۲ سال پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار