عصر خودرو

رمز موفقیت شاه کوانت در بازار سرمایه؛

ریاضی‌دانی که بورس‌باز شد

پرهیز از نگاه کوتاه مدت محض به بازار

عصر بازار- جیمز سیمونز، ثروتمندترین ریاضیدان معتقد است؛ باید بر سهم‌هایی متمرکز بود که حتی در خواب نیز پولساز باشند و تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های شخصی انسان‌ها، کمترین تاثیر ممکن را بر روی آن‌ها داشته باشد. اکثر تحلیلگران، رمز موفقیت او را پرهیز از نگاه کوتاه مدت محض به بازار و از آن مهم‌تر، استعداد خاص او، در شناسایی و حتی خلق سهم‌های کمی‌پذیر و روند محور می‌دانند. به عبارتی، سیمونز استعداد فردی خارق‌العاده خود در حوزه ریاضیات را به صورتی کاملا عملیاتی در بازار سرمایه به کار می‌گیرد.

ریاضی‌دانی که بورس‌باز شد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، گروه تحلیل و ترجمه شرکت اطلاع‌رسانی و آموزش بورس به نقل از strike.money نوشت: بدون شک کسی نمی‌تواند مدعی تسلط بر بازار سرمایه در آمریکا باشد و نام جیمز سیمونز را نشنیده باشد! سیمونز را به عنوان ثروتمندترین ریاضیدان در جهان می‌شناسند. کسی که از علم ریاضیات، در راستای ترسیم الگوریتم‌ها و پیش‌بینی ارزش کلان و کوتاه مدت سهام استفاده کرده و از این طریق، به یکی از قدرتمندترین فعالان این بازار در آمریکا تبدیل شده است. او ریاضیات را در دانشگاه‌هایی مانند MIT، دانشگاه هاروارد و دانشگاه استونی بروک تدریس می‌کند و تبحر فوق‌العاده‌ای در ترکیب ریاضیات محض و کاربردی دارد.

    جیمز هریس سیمونز در 25 آوریل 1938 در بروکلین، ماساچوست متولد شد. سیمونز در سال 1958 مدرک لیسانس خود را در رشته ریاضیات از موسسه فناوری ماساچوست و سپس مدرک دکترای خود را از دانشگاه برکلی دریافت کرد. او در میانه قرن بیستم و به صورت خاص در سال 1964، به عنوان یک رمزشکن (معادل هکرهای امروزی) در آژانس امنیت ملی آمریکا مشغول به فعالیت بود و تا سال 1968 نیز یکی از کارمندان ارشد موسسه‌های تحلیل نظامی در آمریکا، بر اساس مدل‌های ریاضی محسوب می‌شد. پس از آن، سیمونز تصمیم گرفت در مخالفت با جنگ ویتنام از سمت خود استعفا دهد. همین مسئله، به تمرکز مطلق او بر بازار سهام و تلاش خاص او برای ورود هدفمند و خلاقانه به بازارهای سرمایه منجر شد.

    پس از حدود 10 سال، سیمونز به هدف اصلی خود یعنی تاسیس یک صندوق تامین سرمایه در آمریکا دست پیدا کرد. در سال 1978، صندوق خود را تحت عنوان «مون متریکس» افتتاح کرد. شاخصه اصلی سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری در این موسسه، استناد به مدل‌های کمی و آینده پژوهی بورس بر اساس مدل‌های ریاضی بود.

    افرادی که در موسسه جونز مشغول به کار شدند، اکثرا ریاضیدانان، فیزیکدانان و کارشناسان خبره تحلیل و پردازش سیگنال‌های مالی بازار بودند. محصول فعالیت چهار ساله شرکت او، تاسیس صندوقی تحت عنوان «Medallion Fund » در سال 1982 بود.

    این صندوق، زیرمجموعه‌ای از هلدینگ بزرگ‌تر به مالکیت او، تحت عنوان «تکنولوژی‌های رنسانس» است. صندوق مدالیون، مبتنی بر سرمایه‌گذاری‌های خارجی بوده و از زمان تاسیس تاکنون بیش از 100 میلیارد دلار سود کسب کرده است. دارایی‌های جاری صندوق در برهه کنونی حدود 55 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

    روش فعالیت صندوق مدالیون در بازار سرمایه شفاف و در عین حال به لحاظ عملیاتی پیچیده است. این صندوق تا حد امکان، داده‌ها را جمع‌آوری کرده و معادلات احتمالی را در قالب الگوریتم‌های قابل پیش‌بینی (بر اساس احتمالات ممکن و قطعی) پردازش می‌کند. به دلیل تحلیل کمی و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری الگوریتمی، سیمونز اغلب به عنوان «پادشاه کوانت» شناخته می‌شود. اکثر تحلیلگران بازار سرمایه در آمریکا، سیمونز را فردی تلقی می‌کنند که انقلابی نوین در پیش‌بینی ارزش سهام ( خصوصا در رویکرد و نگاه بلندمدت به بازار سهام) ایجاد کرده است.

    براساس گزارش فوربس، جیمز سایمونز دارای ثروت خالص 28.1 میلیارد دلاری بوده و در حال حاضر چهل و هفتمین فرد ثروتمند جهان محسوب می‌شود. اصلی‌ترین دغدغه سیمونز به روایت خود او، تمرکز بر سهم‌هایی است که متغیری وابسته به رخدادهای آنی نبوده و بتوان آن‌ها را به دور از رویکرد سنتی و هیجانات لحظه‌ای بازار تحلیل کرد.

    سیمونز می‌گوید؛ باید بر سهم‌هایی متمرکز بود که حتی در خواب نیز پولساز باشند و تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های شخصی انسان‌ها، کمترین تاثیر ممکن را بر روی آن‌ها داشته باشد. البته این مسئله، به معنای نفی روش‌های سنتی تحلیل بازار سرمایه از سوی او نیست! سیمونز برخی بایسته‌های سرمایه‌گذاری سنتی از جمله ضریب پایداری صنایع فعال و جایگاه آن‌ها در روند طبیعی (و نه غیرطبیعی) بازار در نظر می‌گیرد و زمانی که روش‌های کمی تحلیلی او، با این بایسته‌ها به صورت نسبی انطباق داشته باشد، آنها را در سبد خرید خود قرار می‌دهد.

    اکثر تحلیلگران بازار سرمایه در آمریکا، رمز موفقیت این تاجر و سرمایه‌دار را پرهیز از نگاه کوتاه مدت محض به بازار و از آن مهم‌تر، استعداد خاص او، در شناسایی و حتی خلق سهم‌های کمی‌پذیر و روند محور می‌دانند. به عبارتی گویاتر، سیمونز استعداد فردی خارق‌العاده خود در حوزه ریاضیات را به صورتی کاملا عملیاتی در بازار سرمایه به کار می‌گیرد.

    برچسب ها