عصر خودرو

در نشست خبری هیات عامل صندوق توسعه ملی اعلام شد:

مشارکت صندوق توسعه ملی در افزایش تولید نفت

عصر بازار- رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: شورای اقتصاد برای افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز مصوبه‌ای داشته است که صندوق در تامین مالی آن مشارکت دارد.

مشارکت صندوق توسعه ملی در افزایش تولید نفت
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از ایرنا، مهدی غضنفری روز شنبه در نشست خبری به مناسبت چهاردهمین سالگرد تاسیس این صندوق که با حضور اعضای هیات عامل صندوق برگزار شد، اظهار داشت: برای حکمرانی متعالی باید به تدریج سازوکارهای بهتری فراهم کنیم.

    وی افزود: ماموریت صندوق تبدیل صدای. نفت و گاز به سرمایه های تولید و زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسل‌های آینده از درآمد نفت و گاز لذا هر عملکردی که از این ماموریت فاصله گرفته باشد، در راستای این قانون نیست.

    غضنفری ادامه داد: صندوق باید هر سال درصدی بزرگتر شود اگر صندوق در جایی تامین مالی می‌کند باید زایش داشته باشد؛ اگر در جایی یا پروژه‌ای سرمایه‌گذاری شود ولی صندوق متضرر شود، باید از آن فاصله بگیرد.

    رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: منابع این صندوق باید برای نسل های بعدی حفظ شود؛ صندوق های ثروت در همه کشورها با نرخ بازده ثابت در حال بزرگتر شدن هستند که به 6 درصد هم می‌رسد.

    غضنفری ادامه داد: اینکه برخی فکر کنند صندوق مثل بودجه پول‌ها را هر سال در یک استانی بریزد، در راستای عملکرد ما نیست. ما در حوزه توسعه کسب و کار هستیم و برای دعوای بنگاه سازی و بنگاه داری راهکار پیدا کرده‌ایم.

    رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در سه سال گذشته وصول خوبی از مطالبات داشته‌ایم و در راستای شفافیت بیشتر نیز اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار داشت: صندوق در 14 سال گذشته فقط از طریق تسهیلات وارد کسب و کار می‌شد و بانک‌های عامل وام را به مشتری می داد اما آمار نکول‌های صندوق به حدی بود که سازوکار دیگری طراحی کردیم تا منابع این صندوق حیف و میل نشود.

    وی گفت: اوراق مرابحه ارزی را با بانک مرکزی و صندوق‌های سپرده گذاری مقید نوع یک و دو را طراحی کرده‌ایم؛ مفهوم ریال مانا را تعریف کردیم که با نوسانات ارزی متناسب می‌شود، لذا جعبه ابزار خود را برای مقابله با مشکلات به شدت توسعه داده ایم.

    غضنفری افزود: صندوق کمتر در حوزه نفت و گاز و هوش مصنوعی و انرژی تجدیدپذیر حضور داشت اما الان دپارتمانی تخصصی داریم تا طرح توجیهی را مطالعه کنیم و با برآورد سود و زیان وار پروژه شویم، در صندوق توسعه ملی با این امر که دارد بنگاه داری شویم مخالفیم، لذا وقتی از مشارکت صحبت می‌کنیم منظورمان بنگاه داری نیست و صندوق در هیچ پروژه مانند نفت و گاز یا آبرسانی به فلات مرکزی اگر حرف میزند، منظورش بنگاه داری نیست بلکه می خواهد سهم صندوق را توسعه دهیم. اما در عملیات مشارکتی نداریم.

    رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی بیان کرد: اولین تجربه سرمایه گذاری در خارج از کشور را آغاز کرده‌ایم در بازستانی منابع ما رکورد بینطیری انجام داده ایم خط قرمز ما این است که چون ارز میدهیم باید ارز پس بدهیم لذا مطالبات را با نرخ ارز زمان پس گرفتن و ETS محاسبه می‌کنیم.

    وی تاکید کرد: اطلاع‌رسانی را رکن اساسی شفافیت و مقابله با فساد می‌دانیم الان که ناترازی در برق داریم صندوق طرح های مفصل پشتیبانی تولید برق را با بانکهای مختلف بررسی کرده است و همچنین در زمینه نفت و گاز قراردادهای داشته ایم، شورای اقتصاد برای افزایش روزانه 250 هزار بشکه نفت مصوبه داشته که صندوق در تامین مالی آن مشارکت دارد.

    غضنفری با بیان اینکه افزایش 250 هزار بشکه‌ای تولید نفت روزانه، نیازمند 3 میلیارد دلار است، توضیح داد: صندوق قرار است این مبلغ را برای شرکت ملی نفت تامین کند ولی تاکنون پولی به شرکت نفت پرداخت نشده است.

    174 میلیارد دلار مجموع منابع صندوق از ابتدای تاسیس

    علیرضا صالح قائم مقام صندوق توسعه ملی نیز در این نشست آخرین وضعیت منابع صندوق را اعلام کرد و گفت: یکی از منابع ورودی صندوق، صادرات نفت و گاز و میعانات گازی است؛ همچنین باقیمانده 50 درصد صندوق ذخیره ارزی در هر سال به صندوق توسعه تعلق می‌گیرد و سود عملیات ها مانند تسهیلات و سپرده گذاری ارزی و صندوق حاصل از مانده منابع صندوق نزد بانک مرکزی به این صندوق واریز می‌شود.

    وی تصریح کرد: بر این اساس از سال 1389 تا پایان 9 ماهه امسال 163 میلیارد و 667 میلیون دلار منابع صندوق از محل صادرات نفت و گاز و میعانات گازی بوده است.

    صالح ادامه داد: سود سپرده و تسهیلات 3 و نیم میلیارد دلار است، از سایر منابع هم درآمد داشته‌ایم که 174 میلیارد و 800 میلیون دلار مجموع منابع بوده است.

    وی با بیان اینکه طبق قانون باید 2.7 میلیارد دلار از منابع برای تکالیف قانونی کسر شود؛ افزود:‌ در مجموع 172 میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی است که از این میزان 96.5 میلیارد دلار مصارف حاکمیتی و دولتی به صورت تسهیلات صورت گرفته و 9.3 میلیارد دلار به ریال تبدیل شده که در بانک‌ها سپرده گذاری  شده است.

    وی افزود: ارز گزارشگری ما دلار آمریکاست ولی منابع ورودی ما بر اساس 12 نوع ارز است این نتیجه نوسان برای گزارشگیری ما، 9 میلیارد دلار کاهش منابع داشته‌ایم که مانده آخر حساب ما 29 میلیارد و 500 میلیون دلار است و منابعی که بتوانیم در لحظه مدیریت کنیم حدود 10 تا 11 میلیارد دلار است.

    تامین مالی 23 میلیارد دلاری 60 پروژه نفت و گاز

    سیدعلیرضا میرمحمدصادقی عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز با ارایه گزارشی از عملکرد صندوق در حوزه انرژی اظهار داشت: در این 14 سال 60 پروژه نفت و گاز به مبلغ 23 میلیارد دلار و 48 طرح نیروگاهی متعادل 4.8 میلیارد دلار برای تولید 7 هزار مگاوات را تامین کرده ایم.

    وی اظهار داشت: در این مدت هفت طرح حمل و نقل به مبلغ 2.7 میلیارد دلار و یک طرح آبرسانی به مبلغ 600 میلیون دلار را تامین مالی کرده‌ایم و به 21 طرح خرد به جمع 4 میلیارد دلار نیز تسهیلات پرداخت شده است.

    میرمحمدصادقی ادامه داد: تاکنون 33 میلیارد دلار تسهیلات به این طرح ها پرداخت شده و 5 میلیارد دلار دیگر نیز در حال پرداخت است.

    این عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در این سالها 11 میلیارد دلار از مطالبات وصل شده است که علت افزایش سرعت آن بهره برداری از طرح ها و پرداخت اقساط از سوی تسهیلات گیرندگان است، افزود: علت دیگر این است که صندوق توسعه تمرکز خود را بر وصول مطالبات گذاشته است؛ در یک سال گذشته 24 طرح را تسویه کامل کرده‌ایم و پرونده طرحها بسته شده است.

    وی افزود: طرح‌های جدیدی در حوزه نفت و گاز و نیروگاهی در دست پیگیری است و 26 میلیارد دلار طرح نفت و گاز در صندوق در حال مطالعه است.

    میرمحمدصادقی ادامه داد: کارهای مربوط به پرداخت 3 میلیارد دلار طرح افزایش ضربتی 250 هزار بشکه نفت نهایی شده و تا پایان امسال 750 میلیون دلار آن پرداخت می‌شود ضمن آنکه برای سال 1404 نیز حدود 3 و نیم میلیارد دلار از طرح ها باید تأمین مالی شود.

    این عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: از ابتدای امسال 38 میلیارد دلار برای همه طرحها اعم از نفت و گاز و نیروگاه تامین مالی شده که 2 میلیارد دلار آن باقی مانده و در مجموع 36 میلیارد دلار پرداخت شده است.

    تاسیس صندوق مشترک با روسیه

    حسین عیوضلو عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه طرح تامین مالی اعتبار خریدار در صندوق طراحی و اجرایی شده است، اظهار داشت: این شیوه فرایند پیچیده‌ای دارد و لازم است بانک‌های داخل و خارج با هم همکاری داشته باشند.

    وی با بیان اینکه تامین خط اعتباری 2 میلیارد دلاری برای طرح آبی آفریقا از همین محل اجرایی شده است، گفت: این طرح به زودی در ستاد آفریقا به ریاست معاون اول رییس‌جمهور ایجاد می‌شود.

    عیوضلو ادامه داد: در آمریکای لاتین 30 میلیون یورو در حوزه نیروگاهی مطرح است که یکی دو سالی است مطرح شده ولی اجرای آن زمان می‌برد و بعد از یک سال ونزوئلا چارچوب طراحی مالی ما را بعد از یک سال پذیرفت و رقم آن 300 میلیون دلار است.

    عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایجاد خط اعتباری 50 میلیون دلاری با قرقیزستان را یادآور شد و گفت: توافق این کار انجام شده و به زودی به امضای طرفین می رسد.

    وی تصریح کرد: با روسیه درباره ایجاد صندوق مشترک «آر دی آی اف» به توافق رسیده‌ایم و با امضای هیأت امنای طرف روسی، در سفر آتی رئیس جمهور اسلامی ایران به مسکو امضای نهایی می شود.

    عیوضلو همچنین از همکاری با چین در زمینه سرمایه گذاری خارجی در ایران خبر داد.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو