عصر بازار- بورس تهران بعد از یک دوره افزایش پرشتاب قیمتها، چند روزی است که گرفتار افزایش عرضه شدهاست که البته بعد از رشدهای قابلتوجهی که در قیمت سهام و صندوقهای مختلف بازار در این مدت حادث شد، امری طبیعی تلقیمیشود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از دنیای اقتصاد، در معاملات روز گذشته شاخصکل 1.76درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح 2میلیون و 777هزارواحدی رسید. شاخص هموزن نیز با افت 0.48درصدی همراه شد. سهام شاخصساز بورس تهران در دو ماه اخیر با رشدهای قابلتوجهی همراه شدهاند و دلیل فشار فروش در شاخصسازان در مقطع فعلی نیز به همین عامل مرتبط است و سهام مذکور در مسیر اصلاح قیمتی قرارگرفتهاند. همچنین در معاملات روز گذشته، هزار و 955میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد و ارزش معاملات 12هزار و 149میلیاردتومانی در گردونه معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی بهثبت رسید.
ریزش دلار از قله
دلار بازار آزاد که در معاملات ظهر روز گذشته تا قیمت 81هزار و 950تومان پیشروی کردهبود، در ادامه با عقبنشینی از قله همراه شد و در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت15 روز یکشنبه) در قیمت 80هزار و 650تومان معامله میشود. رشد دلار در چند وقت اخیر بسیار شارپی بودهاست و شاخص ارزی توانسته به سطوح تاریخی در کانال 80هزارتومان برسد. این موضوع موجب شد تا در یک ماه اخیر بر شدت تقاضا در نمادهای بزرگ و شاخصساز بازار افزوده شود و از سوی دیگر قطار قیمت در دیگر بازارهای دارایی نیز در مسیر صعودی قرار بگیرد. ریزش دلار در بازار آزاد، قیمتهای بازار طلا و سکه را نیز تحتتاثیر قرارداد؛ صندوقهای طلا برای دومین روز متوالی با خروج پول همراه شدند و هر 14صندوق طلای حاضر در بازار نیز با کاهش قیمت مواجه شدند.
وضعیت بازدهی از ابتدای سال
با وجود رشدی که در دو ماه اخیر در نماگرهای سهامی اتفاق افتاد، میتوان گفت؛ بخشاعظم این رشد در مسیر جبران جاماندگی بازار بودهاست و هنوز کلیت بازار سهام و سبد سرمایهگذاران نسبت به دیگر بازارها شرایط مناسبی ندارند. بررسیهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد؛ شاخصکل فرابورس و شاخص هموزن بهعنوان نماینده سهام کوچک بازار از ابتدای سالتا پایان معاملات روز گذشته، بهترتیب بازدهیهای 2.7 و 14.9درصدی را تجربه کرده و ضعیفترین عملکرد را در بین بازارها و شاخصهای مورد بررسی بهثبت رساندهاند. عملکرد مطلوب نمادهای شاخصساز در دو ماه اخیر به وضعیت بازدهی شاخصکل از ابتدای سالسر و سامانی بخشیده و این نماگر توانسته نسبت به شاخصهای کل فرابورس و شاخص هموزن عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد و با رشد 26.5درصدی همراه شود. ربع سکه و نیمسکه نیز نسبت به ابتدای سال به ترتیب رشدهای 27 و 35درصدی را تجربه کردهاند. دلار در بازار آزاد نیز با رشد 33درصدی همراه شدهاست؛ سکه امامی 45.7درصد و سکه رفاه در بورسکالا نیز 46.3درصد بر ارتفاع خود افزوده است. پرچمدار بازدهی درمیان ابزارهای مختلف در سالجاری نیز طلای 18عیار بوده که با رشد 59.1درصدی همراه شدهاست. بهنظر میرسد که تقاضای دوسویه برای طلای زینتی یا همان طلای 18عیار، مهمترین دلیل اضافه جهش این دارایی نسبت به دیگر اشکال دارایی در بازار طلا و سکه است، بهاین معنا که مردم هم برای مقاصد سرمایهگذاری و هم برای مقاصد مصرفی اقدام به خرید طلا میکنند که جمیع این موارد بر تشدید تقاضا برای طلای 18عیار اثرگذار بوده و منجر بهاضافه پرش در قیمت این شکل از دارایی شدهاست.