عصر بازار- آمارها نشان میدهد، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، یعنی در ۲۰ ماه گذشته، ۱۰۶ صندوق سرمایهگذاری جدید در بازار سرمایه فعال شده است. به این ترتیب تعداد صندوقهای سرمایهگذاری بورسی از ۳۸۴ صندوق در ابتدای این دوره، به ۴۹۰ صندوق در پاییز امسال، رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، از این بین سهم صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت، 28 صندوق بوده است. به این ترتیب تعداد صندوقهای مزبور از 126 صندوق به 154 صندوق افزایش پیدا کرده است. تعداد صندوقهای کالایی، شامل زعفران و طلا نیز، از 11 صندوق به 16 صندوق رسیده است.
در همین بازه زمانی، تعداد صندوقهای بازارگردانی از 91 صندوق به 109 صندوق افزایش پیدا کرده است.
سایر صندوقهای سرمایهگذاری، شامل: «صندوقهای سهامی، مختلط، زمین و ساختمان و ... » نیز با افزایش 55 عددی از تعداد 156 صندوق به 211 صندوق افزایش پیدا کرده است.
کارنامه 8 ماه امسال
بررسی این آمارها نشان میدهد، از ابتدای سال 1403 تاکنون و در بازه 8 ماه گذشته نیز تعداد کل صندوقهای موجود در بازار سرمایه از 452 به 490 صندوق افزایش پیدا کرده و 38 ابزار جدید برای سرمایهگذاری غیرمستقیم به بازار سرمایه اضافه شده است.
در همین بازه زمانی، به ترتیب، 13 صندوقهای با درآمد ثابت، یک صندوق کالایی و 5 صندوق بازارگردانی به بازار سرمایه اضافه شده، در حوزه سایر صندوق ها نیز مجوز فعالیت 19 صندوق جدید صادر شده است.
انواع صندوقهای سرمایهگذاری در بورس کدامند؟
انواع صندوقهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه شامل: صندوقهای سرمایهگذاری «در اوراق بهادار با درآمد ثابت»، «در اوراق بهادار با درآمد ثابت نوع دوم»، «در اوراق بهادار با درآمد ثابت - مختص اوراق دولتی»، «مختلط»، «مختلط- با تضمین اصل مبلغ سرمایهگذاری»، «در سهام»، «در سهام شاخصی»، «درسهام-اهرمی»، «درسهام-بخشی»، «اختصاصی بازارگردانی»، «در اوراق بهادار مبتنی بر کالا-فلز طلا»، «در اوراق بهادار مبتنی بر کالا- سایر کالاها»، «صندوق در صندوق»، «زمین و ساختمان»، «پروژه»، «جسورانه»، «خصوصی»، «املاک و مستغلات» و «بازنشستگی تکمیلی» است.