عصر بازار- سامان صحرایی تحلیلگر حوزه کسب و کار در یادداشتی که در اختیار گذاشت به بررسی نقش نقره در صنایع و بازار جهانی پرداخته است.
به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، در این یادداشت آمده است:
وضعیت قیمت نقره در سالهای اخیر
قیمت نقره در سال 2020 برای نخستین بار به بالای 20 دلار در هر اونس رسید. از آن زمان تاکنون، نرخ این فلز گرانبها بارها سطح 30 دلار در هر اونس را هم لمس کرده است. از ماه سپتامبر همان سال، نقره در سطح بالای 30 دلار باقی ماند و در 22 اکتبر 2020، با نزدیک شدن به 35 دلار، به بالاترین قیمت خود در 12 سال اخیر رسید. هرچند در ماه نوامبر قیمت نقره کاهش یافت، اما سطح 30 دلار همچنان بهعنوان یک ناحیه حمایتی قوی عمل میکند.
نقش نقره در صنایع
کیت نیومایر، مدیرعامل شرکت First Majestic Silver، پیشبینی میکند تقاضای روزافزون برای نقره، قیمت آن را به 125 دلار در هر اونس برساند.
او تأکید میکند؛ نقره نقشی حیاتی در باتریهای خودروهای برقی و پنلهای خورشیدی دارد و مصرف متوسط هر خودرو برقی تسلا حدود یک کیلوگرم نقره است.
برآوردها نشان میدهند؛ صنعت پنلهای خورشیدی در سال 2023 به حدود 160 میلیون اونس نقره نیاز داشته است، در حالی که مصرف بخش خودروهای برقی کمی کمتر از 100 میلیون اونس بوده است. با این حال، موسسه نقره (Silver Institute) امسال کسری بیش از 200 میلیون اونس در بازار را پیشبینی کرده است.
پیشبینی قیمت نقره
به اعتقاد کارشناسان، قیمت نقره در کوتاهمدت حداقل در سطح 30 دلار باقی خواهد ماند و پیشبینیهای میانمدت تا بلندمدت حاکی از رسیدن به سطوح سهرقمی، بین 125 تا 150 دلار، است. با این حال، کند شدن رشد اقتصادی ممکن است قیمتها را در کوتاهمدت تحت فشار قرار دهد.
نیومایر همچنین معتقد است؛ نقره به دلیل کسری عرضه، تقاضای صنعتی بالا و نسبت ارزش کمتر آن نسبت به طلا، پتانسیل رسیدن به قیمت 100 دلار در هر اونس را دارد.
او پیشتر در سال 2016 پیشبینی کرده بود؛ اگر قیمت طلا به 10,000 دلار برسد، نقره میتواند به 1,000 دلار نیز برسد.
عرضه و تقاضای نقره
در سهماه چهارم سال 2022، نیومایر اعلام کرد؛ تولید جهانی نقره حدود 800 تا 825 میلیون اونس بوده، در حالی که مصرف جهانی بین 1.2 تا 1.4 میلیارد اونس تخمین زده میشود.
رشد فناوریهایی مانند خودروهای الکتریکی، پنلهای خورشیدی و آسیابهای بادی، عامل اصلی این افزایش تقاضا است.
نقره بهعنوان یک ماده معدنی حیاتی
شرکت First Majestic Silver، عضو کنسرسیومی از تولیدکنندگان نقره، در ژانویه 2024 نامهای به دولت کانادا ارسال کرد و خواستار شناسایی نقره بهعنوان یک ماده معدنی حیاتی شد. این اقدام میتواند به تولیدکنندگان کمک کند با حمایتهای مالی و اداری دولت کانادا، پروژههای استراتژیک را سریعتر توسعه دهند. انتظار میرود فهرست مواد معدنی حیاتی کانادا در سال 2024 بهروزرسانی شود.
این عوامل نشان میدهد؛ نقره نه تنها در صنایع مدرن نقش مهمی ایفا میکند، بلکه میتواند بهعنوان یک سرمایهگذاری استراتژیک، جذابیت بیشتری پیدا کند.