عصر بازار- رضا سپهوند، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، گفت: قرار است تا تابستان سال آینده، ۱۳۵۰۰ مگاوات برق، شامل؛ ۱۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر و ۳۵۰۰ مگاوات نیز برق پروژههای مربوط به برق نیروگاه های حرارتی و برق آبی، وارد مدار شود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، رضا سپهوند، با اشاره به لزوم کاهش ناترازی برق و تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای حرارتی گفت: پیشبینی میشود در سال آینده، نیاز به برق، در زمان پیک مصرف، به 83 هزار مگاوات برسد، به این ترتیب، تا 28 هزار مگاوات ناترازی برق خواهیم داشت.
ریشه مشکل
این نماینده مجلس با اعلام اینکه امیدواریم بخشی از ناترازی برق در تابستان 1404 برطرف شود، توضیح داد: مساله مهم و اساسی در این زمینه، مصرف بالای برق در کشور است به این معنا که همزمان با رفع ناترازیهای برق، مصرف هم روند صعودی دارد.
سپه وند با تاکید بر اینکه دولت در تلاش است بهینه سازی مصرف سوخت را در دستور کار خود قرار دهد، تاکید کرد: دولت، سرمایهگذار بخش خصوصی را تشویق میکند تا برق مازاد مصرف برق را تجدیدپذیر تولید و از تسهیلات در نظر گرفته هم بهرهمند شود.
راهکار بازار سرمایه در رفع مشکل ناترازی برق
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به لزوم توجه به استفاده از ابزارهای بازار سرمایه برای رفع مشکل ناترازی انرژی تاکید کرد: گواهی صرفه جویی انرژی یک ابزار جدید مالی و اوراق بهاداری است که حجم مشخصی از حاملهای انرژی صرفه جویی شده را نمایندگی میکند. از طریق این مکانیزم، منافع حاصل از صرفه جویی صنایع باید در اختیار خود آنها قرار گیرد تا از فروش آن منتفع شوند. به گفته او، سیاستهای مبتنی بر گواهی صرفه جویی یعنی شخص در ابتدا صرفه جویی میکند و این صرفه جویی اندازهگیری میشود و میزان آن در قالب یک گواهی به ایشان داده میشود و او میتواند آن را در یک بازار رقابتی شفاف با گروه دیگری که نیازمند این میزان حامل انرژی است مبادله کند.