عصر خودرو

در نخستین روز شانزدهمین همایش بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی بررسی شد؛

جایگاه بورس انرژی در تقویت سرمایه‌گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه‌گذاری پایدار

عصر بازار- دومین نشست تخصصی از نخستین روز شانزدهمین همایش بین­المللی بازار سرمایه اسلامی که از روز یکشنبه ۶ آبان‌ماه به میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز شده است، به بررسی جایگاه سرمایه­گذاری مسئولیت اجتماعی (SRI) و سرمایه­گذاری پایدار با معیارهای ESG در بازارهای سرمایه اسلامی اختصاص یافت.

جایگاه بورس انرژی در تقویت سرمایه‌گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه‌گذاری پایدار
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱:۰۰

    محمود کریمی، معاون توسعه بازار بورس انرژی ایران، به عنوان یکی از اعضای این نشست در ابتدا ضمن تبیین ضرورت توجه به سرمایه­ گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه­ گذاری پایدار در بازارهای سرمایه، اظهار داشت: مالی اسلامی نیز برگرفته از ریشه­ های اخلاقی اصول شریعت در همسویی کامل با بازارهای مالی جهانی بر سرمایه­گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه­گذاری پایدار تأکید دارد. این همسویی فرصت بزرگی را در اختیار بازارهای سرمایه اسلامی قرار می­دهد تا در پاسخگویی به تقاضای روزافزون نسبت به سرمایه ­گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه­ گذاری پایدار، با جذب منابع مالی سرمایه­گذاران زمینه­های بهبود زیرساخت­ها و توسعه پایدار را فراهم نمایند. یکی از مهم­ترین زمینه­های در دسترس بازارهای سرمایه اسلامی به منظور تحقق سرمایه­ گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه­ گذاری پایدار، به ویژه در کشورهایی نظیر ایران با منابع عظیم انرژی، حوزه­های مرتبط با سرمایه­ گذاری­های سبز و زیست­ محیطی است، چرا که این قبیل سرمایه­ گذاری­ها علاوه بر ایجاد بازدهی مالی، به توسعه پایدار منتهی می­شوند.

    کریمی در ادامه نشست و در پاسخ به پرسش­هایی پیرامون نقش مالی اسلامی در افزایش سرمایه­ گذاری پایدار از طریق ابزارهای نوین مالی، جایگاه محصولات مالی اسلامی در حمایت از توسعه پایدار و ابتکارات نوظهور در اوراق ­بهادارسازی حوزه پایداری، به ارائه توفیقات بورس انرژی ایران در کمک به توسعه پایدار کشور به عنوان نمونه ­های موفقی از سرمایه ­گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه­ گذاری پایدار پرداخت. وی با اشاره به راه ­اندازی معاملات برق سبز در بورس انرژی ایران و نقش این بازار در توسعه انرژی­ های تجدیدپذیر در ایران،‌ از آن به عنوان تجربه ارزشمندی از به کار گیری اصول مالی اسلامی در ابزارسازی سرمایه­ گذاری سبز نام برد.

    معاون توسعه بازار بورس انرژی ایران همچنین تأمین مالی نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا از طریق صندوق سرمایه ­گذاری پروژه به عنوان نخستین صندوق سرمایه­ گذاری پروژه بازار سرمایه ایران و صندوق سرمایه­ گذاری سینرژی را به عنوان محصولات مالی اسلامی در حمایت از توسعه پایدار نام برد. وی در پایان به اقدامات اخیر بورس انرژی ایران و برنامه­ های آتی این بورس در خصوص توسعه ابزارهای مالی متناسب با چارچوب سرمایه­ گذاری مسئولیت اجتماعی و سرمایه­ گذاری پایدار پرداخت و گواهی­ های صرفه­ جویی انرژی،‌ گواهی انرژی تجدیدپذیر (REC) و گواهی کاهش انتشار آلاینده را به عنوان مصادیق ابزارسازی مالی اسلامی به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار نام برد.

    برچسب ها