عصر بازار- صندوق بینالمللی پول در گزارشی هشدار داد که شکاف بین تولید ناخالص داخلی اروپا و ایالات متحده تا پایان دهه جاری میلادی بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از تسنیم، صندوق بینالمللی پول روز پنجشنبه در گزارشی هشدار داد که شکاف بین تولید ناخالص داخلی اروپا و ایالات متحده تا پایان دهه جاری میلادی بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
این صندوق به کاهش پویایی کسبوکار در قاره سبز اشاره و پیشبینی کرد که به دلیل بالا رفتن سن نیروی کار و رشد پایین بهرهوری، رشد تولید ناخالص داخلی سالانه اروپا تا سال 2029 به تنها 1.45 درصد خواهد رسید. این در حالی است که همین نرخ برای ایالات متحده 2.29 درصد پیشبینی شده است.
بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی آمریکا از زمان بحران مالی جهانی، بهویژه از زمان شیوع بیماری کووید-19، از اروپا پیشی گرفته است.
آلفرد کامر، مدیر بخش اروپای صندوق بینالمللی پول، در گفتگو با فایننشال تایمز به مشکلات اساسی اروپا که ریشه در دهههای گذشته دارد، اشاره کرد و گفت که در آغاز هزاره جدید، تولید ناخالص داخلی سرانه اروپا و آمریکا پس از تعدیل برای قدرت خرید یکسان بود. اما اکنون درآمد سرانه اروپا حدود 30 درصد کمتر از ایالات متحده است.
وی افزود: در طول دو دهه و نیم پس از آن (آغاز هزاره سوم)، شکاف رو به افزایشی داشتیم... این شکاف بزرگی است که قبلا وجود نداشت، اما اکنون وجود دارد.
این مقام صندوق بین المللی پول در ادامه تأکید کرد که بیماری همهگیر کووید-19 این مشکل را به طور موقت تشدید کرد و این صندوق تخمین میزند که رشد متوسط اروپا در دهههای اخیر 0.6 درصد کاهش یافته، در حالی که پیشبینی رشد ایالات متحده تا سال 2029 اندکی افزایش یافته است.
صندوق بینالمللی پول عواملی چون پایین بودن سرمایهگذاری تجاری و کمبود فعالیتهای بینالمللی را از دلایل اصلی چشمانداز ضعیف اروپا میداند. بهرهوری پایین اروپا در تمامی بخشها و بهویژه در بخش فناوری، یکی از دلایل اصلی این تفاوت است.
طبق گزارش صندوق، بهرهوری فناوری در اروپا از سال 2005 تقریباً راکد بوده، در حالی که در ایالات متحده نزدیک به 40 درصد افزایش یافته است. همچنین، صنعت سرمایهگذاری خطرپذیر در اروپا که تنها یکچهارم اندازه آن در ایالات متحده است، از دیگر دلایل کمبود پویایی کسبوکار در این قاره است.