عصر بازار- مجموع ارزش ریالی این بازار برای روز سهشنبه سوم مهر ماه به ۳۰ هزار و ۴۲ میلیارد ریال رسید. این ارزش مربوط به معاملات ثبت شده در بازار فیزیکی فرآوردههای هیدرورکربوری، داوستد اوراق سلف، معامله گواهی صرفهجویی انرژی و معامله برق در بازار برق بوس انرژی ایران بود. البته سهم فروش فرآوردههای هدیروکربوری در ۲ رینگ بینالملل و داخلی در این ارزشآفرینی به مراتب بالاتر بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از بورس انرژی، تابلو سلف موازی استاندارد در بازار مشتقه بورس انرژی در سومین روز از مهر ماه میزبان فروش 811 هزار قرارداد سلف موازی متانول بوشهر با نماد سمتا0412 بود؛ این معاملات ارزش ریالی برابر هزار و 7 میلیارد و 397 میلیون ریال را در این بازار رقم زد. همچنین فروش 100 گواهی صرفهجویی انرژی گاز اوج0404 با نماد «صگاز04او» ارزش ریالی برابر 11 میلیون ریال را در بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران به ثبت رساند.
شرکت ملی گاز ایران در صدر فروشندگان رینگ بینالملل
ارزش رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در سومین روز از مهر ماه به بیش از 19 هزار و 218 میلیارد ریال رسید. در این روز 86 هزار و 700 تن انواع محصول در زیرگروه نفت، گاز و سایر حاملهای انرژی در رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد داوستد قرار گرفت. شرکت ملی گاز ایران در این روز 70 هزار تن گاز مایع تولیدی در مجتمع گاز پارس جنوبی را با قیمت پایهای برابر منفی 160 پریمیوم دلار به ازای هر تن در رینگ صادراتی عرضه کرد؛ تقاضایی 100 هزار تنی برای این محصول به ثبت رسید، با این وجود کل محصول عرضه شده در قیمت پایه به فروش رفت و این معامله مجموع ارزش ریالی برابر 15 هزار و 198 میلیارد ریال را رقم ؛ به این ترتیب شرکت ملی گاز در صدر فروشندگان رینگ بینالملل در این روز قرار گرفت. شرکت نفت ستاره خلیجفارس نیز در این روز 12 هزار تن گاز مایع را با قیمت پایه 470 دلار به ازای هر تن در رینگ بینالملل عرضه کرد و کل محصول در همین قیمت پایه به فروش رفت و ارزش ریالی برابر 2 هزار و 783 میلیارد ریال را رقم زد؛ این دومین معامله برتر رینگ بینالملل در روز سوم مهر ماه بود.
پالایش نفت آبادان، فروشنده برتر رینگ داخلی
بررسی دادههای رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در سومین روز از مهر ماه از فروش 41 هزار و 938 تن محصول در این بازار و ثبت ارزش ریالی برابر 10 هزار و 517 میلیارد ریال حکایت دارد. شرکت پالایش نفت آبادان در این روز با فروش 20 هزار تن نفتای سنگیین در قیمت پایهای برابر 233 هزار و 323 ریال به ازای هر کیلوگرم، ارزش ریالی برابر 4 هزار و 666 میلیارد ریال را رقم زد و در صدر برترین فروشندگان بازار فیزیکی در این روز قرار گرفت. این در حالی بود که پالایش نفت آبادان با فروش 6 هزار تن آیزروریسایکل و ثبت ارزشی برابر هزار و 625 میلیارد ریال در رتبه دوم برترین فروشندگان رینگ داخلی قرار گرفت.
فروش 231 میلیون کیلووات ساعت برق
در سومین روز از مهر ماه بالغ بر 231 میلیون و 390 هزار کیلووات ساعت برق در بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت و مجموع ارزش ریالی برابر 307 میلیارد ریال را رقم زد؛ این ارقام مربوط به فروش برق نیروگاههای حرارتی در تابلو مشتقه و فیزیکی و فروش برق سبز بود. در حالی که در این روز 228 میلیون و 390 هزار کیلووات ساعت برق سلف در تابلو مشتقه به فروش رفت و ارزشی بالغ بر 265 میلیارد و 481 میلیون ریال را رقم زد؛ معامله یک میلیون و 176 هزار کیلووات ساعت برق فیزیکی در تابلو فیزیکی برق نیز ارزشی برابر یک میلیارد و 352 میلیون ریال را در این بازار رقم زد. همچنین در این روز برابر یک میلیون و 440 هزار کیلووات ساعت برق سلف نیز در تابلو مشتقه برق سبز بورس انرژی ایران به فروش رفت و ارزشی بالغ بر 40 میلیارد ریال را رقم زد.
مهمترین عرضههای پیشرو
رینگ داخلی و بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران برای روز چهارم مهر ماه نیز میزبان عرضههای متعددی در رینگ داخلی و بینالمللی خواهد بود. در این روز شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس برابر 4 هزار تن برش پنتان را در رینگ داخلی عرضه میکند؛ این در حالی است که شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز برنامه عرضه 3 هزار تن بلندینگ نفتا را در این روز دارد.
رینگ بینالملل نیز در این روز میزبان عرضههای سنگینی نظیر عرضه 15 هزار تن نفتا شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم، 12 هزار تن رافینت و 12 هزار تن نفتای سبک پتروشیمی نوری و همچنین عرضه 12 هزار تن رافینت پتروشیمی بوعلی سینا خواهد بود.