عصر بازار- رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از انجام ۴.۵ میلیون تن ترانزیت کالا در کشور از ابتدای امسال تا پایان خرداد ماه و رشد ۷۰ درصدی آن نسبت به سه ماهه نخست پارسال خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، "داریوش امانی" امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: سال گذشته 147 میلیون تن جابجایی کالا از طریق ترانزیت جادهای در کشور انجام شد که رشد محسوسی نسبت به سالهای قبل از آن داشت و دلیل اصلی آن انجام توافق با کشورهای همسایه بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال گذشته 515 میلیون تن جابجایی کالا در کشور انجام شد که رشد 10 درصدی نسبت به سال 1401 داشت.
وی خاطرنشان کرد: در سه ماهه نخست امسال نیز رشد 4.5 درصدی در جابجایی کالا با جابجایی 145 میلیون تن بار به ثبت رسید.
امانی با اشاره به کمبود ناوگان اتوبوسی در کشور که پس از پاندمی کرونا این بخش بسیار آسیب دید، گفت: با وجود این مشکلات سال گذشته 148 میلیون جابجایی مسافر در کشور انجام شد که نسبت به سال 1401 رشد 18 درصدی داشت.
وی اضافه کرد: در موضوع جابجایی زائرین اربعین نیز با وجود اعلام نیاز به هفت ناوگان اتوبوسی، اما سال گذشته یکی از بهترین سالهای برگزاری اربعین بود.
امانی اظهار داشت: در سه سال گذشته 33 هزار ناوگان جدید باری وارد کشور شد و علاوه بر آن واردات 2 هزار دستگاه ناوگان اتوبوسی دنبال میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان داشت نگهداری 230 هزار کیلومتر راههای اصلی و شریانی کشور، رفع نقاط پرحادثه، خطکشی راهها، نگهداشت راههای روستایی، نصب نیوجرسی و غیره، نیازمند 200 همت اعتبار است.
وی گفت: در سه سال گذشته هفتهزار و 435 کیلومتر راه روستایی در کشور ساخته شد که سههزار و 130 کیلومتر آن در سال گذشته بود.
امانی ادامه داد: در موضوع روکش راههای اصلی و شریانی سه آزادراه قم- کاشان، کاشان- اصفهان و زنجان- تبریز به سازمان راهداری واگذار شد که 2 هزار میلیارد تومان آن برای اتوبان قم- کاشان- اصفهان و 1.5 همت برای اتوبان زنجان- تبریز در نظر گرفته شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در سه ساله دولت سیزدهم در مجموع 24هزار کیلومتر روکش آسفالت راهها انجام شد که 12 هزار کیلومتر آن در سال گذشته به انجام رسید.
واردات فقط 70 دستگاه اتوبوس برای اربعین
معاون وزیر راه شهرسازی در ادامه با اشاره به درویش بودن ایام اربعین گفت 2 هزار و 400 میلیارد تومان اعتبار برای ایام اربعین در نظر گرفته شده است که یکهزار میلیارد تومان آن مربوط به تعهدات سال گذشته است و مابقی برای تامین زیرساختها در سال جاری در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به کمبود 6هزار ناوگان اتوبوس برای اربعین امسال، خاطرنشانکرد: امسال قرار است از سایر ظرفیتهای موجود در کشور از جمله ناوگان در اختیار نیروهای مسلح، سرویس مراکز صنعتی، پتروشیمی و غیره در چهار روز مربوط به ایام اربعین استفاده شود.
این مقام مسئول یادآور شد: در بودجههای سنواتی دو سال گذشته، واردات اتوبوسهای با کارکرد کمتر از پنج سال اجازه داده شد که با تلاشهای انجام شده گرههای کار باز شد و ثبت سفارش این اتوبوسها آغاز شده است.
وی افزود: از 2 هزار دستگاه اتوبوسی که برای واردات در نظر گرفته شده است، تاکنون فقط 70 دستگاه اتوبوس توسط یکی از شرکتهای داخلی وارد شده است.
امانی تاکید کرد: در این زمینه و رفع نیازها، قرار شد از ناوگان طرف عراقی نیز استفاده شود.
وی در خصوص قیمت بلیط اتوبوسها برای ایام اربعین گفت: نرخ بلیط باید در ستاد اربعین مشخص شود که احتمالاً با احتساب سیر یک سرخالی اتوبوسها خواهد بود.
مدیرعامل سازمان راهداری بیان داشت: پیش فروشها به احتمال زیاد از 20 روز قبل از اربعین آغاز میشود.
نوسازی ناوگان
امانی با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای نوسازی 85 هزار دستگاه اتوبوس، مینی بوس و کامیون در کشور گفت: مقرر شد این نوسازی در مدت پنج سال و از محل تولید داخل باشد.
این مقام مسئول اظهار داشت: گرفتاری اصلی در موضوع نوسازی ناوگان، مشخص شدن محل تخصیص ارز از بانک مرکزی یا وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که در نهایت مقرر شد وزارت صمت از محل ارزهای خود آن را بپردازد.
وی ادامهداد: در سه سال گذشته 33هزار و 650 دستگاه کامیون وارد کشور شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامهداد: از ابتدای امسال با توجه به قانون ساماندهی خودرو، مسئولیت اسقاط خودروها به وزارت صمت سپرده شد و مطابق آخرین آمارها این وزارتخانه در سال جاری تاکنون مجوزی برای واردات صادر نکرده است.
رفع 421 نقطه پرحادثه جادهای در سال گذشته
وی با اشاره به برنامهریزی برای رفع نقاط پرحادثه جادهای گفت: در این زمینه 887 نقطه پرحادثه در ابتدای دولت سیزدهم شناسایی شد که سال گذشته 421 نقطه رفع شد و متعهد شدیم که مابقی را تا پایان امسال رفع کنیم.