عصر خودرو

تجارت خارجی کشور در دو ماهه امسال به ۲۵.۳ میلیارد دلار رسید

عصر بازار- معاون وزیر اقتصاد گفت: میزان صادرات غیرنفتی کشور در دو ماهه امسال با افزایش ۳.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۸ میلیارد دلار رسید.

تجارت خارجی کشور در دو ماهه امسال به ۲۵.۳ میلیارد دلار رسید
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: میزان وزنی صادرات غیرنفتی در دو ماهه امسال 23.5‏‏‏‏‏‏ میلیون تن بود که از افزایش 8.5‏‏‏ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است.

    رضوانی‌فر افزود: میزان صادرات کشور با احتساب نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی 16.2 میلیارد دلار بوده است.

    وی، ارزش تجارت خارجی کشور (مجموع واردات و صادرات) در دو ماهه نخست سال 1403 را 25  میلیارد و 280 میلیون دلار اعلام کرد.

    معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران گفت: در دو ماهه نخست سال 1403، با احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره (اعلام شده توسط وزارت نفت) و خدمات فنی و مهندسی، شاهد 7.13 میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی و بدون احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی و مهندسی، حدود یک میلیارد دلار کسری تجارت خارجی بوده‌ایم.

    به گفته وی، در دو ماهه امسال 8.3‏‏‏ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش 3.5‏‏‏‏‏ میلیارد دلار صادر شده است که با افزایش 4.5 درصدی در وزن و 8 درصدی در ارزش روبرو بوده است.

    رضوانی‌فر اظهار داشت: سه قلم عمده کالا‌های صادراتی در دو ماهه نخست سال جاری، به پروپان مایع شده با 559 میلیون دلار، گاز طبیعی مایع شده با 553 میلیون دلار و متانول با حدود 395 میلیون دلار اختصاص داشت.

    وی با اشاره به اینکه در بین ده قلم عمده کالا‌های صادراتی، بیشترین رشد ارزشی به گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده با 110 درصد، میله­‌های آهنی یا فولادی با 24 درصد و اوره با 14 ‏‏‏درصد افزایش اختصاص داشت در خصوص کالاهایی که در بین ده قلم عمده کالا‌های صادراتی، دارای بیشترین کاهش در ارزش بودند، بیان‌ کرد: سنگ آهن بهم فشرده شده و کنسانتره­‌های آن با 23 درصد، شمش از آهن و فولاد با 23 درصد و بوتان مایع شده با 18.5 ‏‏‏درصد کاهش، بیشترین کاهش در ارزش را داشته‌اند.

    او افزود: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از 358 دلار در دو ماهه نخست سال گذشته به 342 دلار در دو ماهه نخست سال 1403 رسیده، که کاهش 4 ‏‏‏درصدی داشته است.

    وی در خصوص بزرگترین مقاصد صادراتی کشور در دو ماهه سال جاری افزود: در این مدت چین با 2.2 میلیارد دلار، عراق 1.6 میلیارد دلار، امارات متحده عربی یک میلیارد دلار، ترکیه با 729 میلیون دلار، پاکستان 383 میلیون دلار، افغانستان 351 میلیون دلار و هند با 302 میلیون دلار، 7 کشور عمده مقصد صادراتی ایران بودند.

    به گفته وی در دو ماهه امسال 81 درصد از وزن و 83 درصد از کل ارزش صادرات غیر نفتی کشور به 7 کشور فوق‌الذکر صادر شده است.

    رضوانی‌فر در خصوص میزان واردات در دو ماهه سال جاری می افزاید: در این مدت 5 میلیون و 848 هزار تن کالا به ارزش 9.1 میلیارد دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی 13 درصد و از حیث ارزش 9 درصد افزایش نشان می‌دهد.

    به گفته وی، 3 قلم عمده کالا‌های وارداتی در دو ماهه نخست سال 1403، ذرت دامی با 645 میلیون دلار، طلا به اشکال خام با 330 میلیون دلار و کنجاله سویا با 326 میلیون دلار بوده است. در بین ده قلم عمده کالا‌های وارداتی، بیشترین افزایش به لحاظ ارزش، به کنجاله سویا با رشدی 652 درصدی، شکر با رشد 597 ‏‏درصدی و طلا به اشکال خام با رشدی 318 ‏‏‏درصدی اختصاص داشت.

    به گفته وی، در بین ده قلم عمده کالا‌های وارداتی، بیشترین کاهش به لحاظ ارزش دلاری، مربوط به برنج با 11 درصد کاهش، دانه سویا با 10.7 درصد کاهش و ذرت دامی با 6 درصد کاهش بوده است.

    رضوانی فر گفت: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی 1552 دلار بوده که نسبت به رقم 1610 دلار در دو ماهه نخست سال 1402، 3.6 ‏‏‏‏درصد کاهش نشان می دهد.

    وی در خصوص 7 کشور عمده طرف معامله واردات با ایران در فروردین و اردیبهشت 1403، اظهار داشت: در این مدت امارات متحده عربی با 2.7 میلیارد دلار، چین با 2.6 میلیارد دلار، ترکیه با 1.1 میلیارد دلار، آلمان با 328 میلیون دلار، هند با 249 میلیون دلار، سوئیس با 194 میلیون دلار و هلند با 193 میلیون دلار 7 کشور عمده طرف معامله واردات با ایران بودند.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۱۰ ماه پیش
        آرشیو