عصر خودرو

نایب رئیس شورای ملی زعفران خبر داد:

کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران به دلیل افزایش عرضه

عصر بازار- نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به افزایش عرضه قیمت هر کیلوگرم زعفران نگین به ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون تومان رسیده است که نسبت به ماه‌های گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان کاهش را نشان می‌دهد.

کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران به دلیل افزایش عرضه
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، غلامرضا میری درباره وضعیت تولید و صادرات زعفران در سال جاری اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته به دلیل افت تولید و کاهش عرضه قیمت هر کیلوگرم نگین زعفران به 115 میلیون تومان رسیده بود، اما اخیراً به دلیل شرایط جوی مناسبی که داریم پیش‌بینی می‌شود که تولید قابل توجهی داشته باشیم؛ بنابراین دارندگان زعفران اقدام به عرضه و فروش این محصول کرده‌اند که همین امر باعث روند کاهشی قیمت شده است.

    وی با بیان اینکه اکنون کف قیمت هر کیلوگرم زعفران دسته نیز بین 74 تا 75 میلیون تومان است، افزود: این افزایش قیمت در پی کاهش تولید 60 تا 70 درصدی سال 1402 نسبت به سال 1401 بوده است که منجر به کاهش عرضه شد، در حالی که تقاضای جهانی برای زعفران همچنان پابرجا بود که این عدم تعادل افزایش قیمت‌ها را منجر شد.

    نایب رئیس شورای ملی زعفران تصریح کرد: طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سال 1402 حدود 150 تن زعفران در سطح زیرکشت بیش از 123 هزار هکتار تولید شده، در حالی که سال 1401 میزان تولید این محصول حدود 230 تن بوده که نزدیک 60 تا 70 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

    میری گفت: در حال حاضر زعفران در 23 استان کشور تولید می‌شود، اما عمده تولید این محصول از لحاظ کمی و کیفی مربوط به استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی است.

    وی زمان برداشت زعفران را آبان ماه هر سال دانست و اضافه کرد: پیاز زعفران یک بار کاشت می‌شود و بین 7 تا 15 سال قابلیت برداشت محصول دارد.

    افزایش صادرات زعفران نسبت به سال 1401

    رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران اظهار داشت: صادرات زعفران در سال 1402 حدود 222 تن بود و در سال 1401 حدود 210 تن بوده است که اندکی افزایش را نشان می‌دهد.

    به گفته وی، علت افزایش میزان صادرات در سال 1402 به دلیل وجود بخشی از زعفران باقیمانده در انبارهای سازمان تعاون روستایی ایران، بورس کالا، بخشی در دست صادرکنندگان و تولیدکنندگان بوده است. اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران ایران در دنیا بین 1600 تا 2000 دلار خرید و فروش می‌شود.

    میری گفت: بورس کالا باید برای کشاورزان جایگاه مورد اعتماد باشد که زعفران را آنجا دپو کنند، اما متاسفانه با سفته بازی و دلال بازی‌هایی که انجام می‌شود منجر به کاهش قیمت زعفران نسبت به بازار سنتی شده است؛ یعنی قیمت هر کیلوگرم زعفران در بورس کالا به کیلویی 94 میلیون تومان رسیده در حالی که در بازار سنتی حدود 105 میلیون تومان است که این اقدام ایجاد زیان به کشاورزان است.

    بسته‌بندی زعفران ایرانی شکیل و متنوع‌تر از اروپایی است

    نایب رئیس شورای ملی زعفران درباره بسته‌بندی زعفران ایرانی، بیان کرد: اکنون وضعیت بسته‌بندی زعفران ایران از لحاظ شکیل بودن و تنوع از شرایط مطلوبی برخوردار است تا جایی که از بسته‌بندی‌ها اروپای نیز بهتر است؛ زیرا 700 تن ظرفیت استاندارد بسته‌بندی در کشور ایجاد شده است.

    وی اضافه کرد: بسته‌بندی زعفران از 10 گرم تا 500 گرمی با شناسنامه و برند داریم که باید علاوه بر بسته‌بندی ریز این محصول به صورت فله‌ای نیز به فروش برسد؛ زیرا تمام مصرف زعفران دنیا آشپزخانه‌ای نیست؛ بلکه مصارف صنعتی دارد که باید به صورت بسته‌بندی بزرگ یا فله‌ای باشد همان‌گونه که ما از کشورهای مختلف قهوه یا ادویه‌جات به صورت فله‌ای تامین و وارد می‌کنیم.

    پیگیری برای ثبت جهانی زعفران ایران

    میری نسبت به قاچاق زعفران انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر ماهانه 10 تن زعفران به صورت قاچاق از مرزهای کشور خارج می‌شود که باید جلوی این موضوع گرفته شود؛ زیرا زعفران ایرانی با نام کشورهای دیگر در بازار جهانی زیر قیمت آنچه که در داخل کشور است، به فروش می‌رسد.

    نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به قدمت 3 هزار ساله زعفران در ایران طی سال‌های اخیر پیگیر ثبت جهانی زعفران به نام ایران بودیم و همچنان نیز پیگیر هستیم؛ اما هنوز این مهم در دنیا به ثبت نرسیده است.

    وی بر این باور است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی باید پیگیر این موضوع مهم باشد تا این محصول به نام دیگر کشورها به ثبت جهانی نرسد.

    میری تاکید کرد: اگر زعفران ایران به ثبت جهانی برسد دیگر کشورها نمی‌توانند زعفران ایران را به نام خود در دنیا به فروش برسانند.

    برچسب ها