عصر خودرو

رشد ۵۱ درصدی صادرات ایران به تاجیکستان در سال ۱۴۰۲ ​

عصر بازار- سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش وزن و ارزش تجارت ایران با تاجیکستان و قرقیزستان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

رشد ۵۱ درصدی صادرات ایران به تاجیکستان در سال ۱۴۰۲ ​
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایلنا، سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به حجم صادرات ایران به تاجیکستان در سال 1402 گفت: ارزش صادرات ایران به این کشور  در سال گذشته 262 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال 1401، 51 درصدی افزایش داشته است، وی همچنین از افزایش 36 درصدی وزن صادرات در سال 1402 نسبت به سال 1401 و رسیدن به وزن 325 هزار تن خبرداد.

    به گفته گداری سهم بخش‌های عمده صادرات به تاجیکستان در این مدت شامل صنعت 60 درصد، معدن و صنایع معدنی 25 درصد، کشاورزی 10 درصد و پتروشیمی 5 درصد بوده است.

    گداری سفر رئیس جمهور ایران به تاجیکستان را به عنوان علت افزایشی شدن عدد صادرات به این کشور دانست و افزود: تقویت روابط دیپلماتیک و نیز سفر هیات‌های تجاری از این کشور در رویدادهایی از جمله اکسپو 2023 روند رشد صادرات به این کشور را تسریع کرد.

    بنا به اظهارات این مقام مسئول بیشتر اقلام صادراتی ایران به تاجیکستان در سال گذشته شامل محصولات فولادی 40 میلیون دلار(49 درصد رشد)، محصولات پلاستیکی22 میلیون دلار( 22درصد رشد)، پسته 13 میلیون دلار(14درصد رشد) بوده است.

    سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به حجم واردات ایران از تاجیکستان در سال 1402 یادآور شد: واردات از لحاظ وزنی 30هزارتن بوده است که در مقایسه با سال گذشته 7 درصد رشد داشته است و از لحاظ ارزشی 76 میلیون دلار است که در مقایسه با سال قبل با کاهش 5  درصدی مواجه شده است.

    وی ادامه داد: عمده واردات ایران از تاجیکستان شامل پنبه خام با ارزش 72 میلیون دلار بود که این عدد حکایت از رشد 41 درصدی نسبت به سال قبل بوده است.

    صادرات به قرقیزستان

    گداری میزان صادرات ایران به قزاقستان در سال 1402 از لحاظ ارزشی بالغ بر ( 215 میلیون دلار)  و از لحاظ وزنی (458 هزارتن) دانست و افزود: این رقم درمقایسه با مدت مشابه سال قبل که از لحاظ  ارزشی به میزان ( 198 میلیون دلار)  و از لحاظ وزنی به میزان ( 497 هزار تن ) بود؛ به ترتیب  با افزایش 9 درصدی  و کاهش 8 درصدی مواجه شده است.

    به گفته وی؛ بیشترین اقلام دارای روند افزایش صادرات شامل محصولاتی از قبیل : پسته، خشکبار، خرما، پلی اتیلن، آبمیوه‌ها، محصولات دارویی، مواد شیمیایی رنگرزی، فرش و کف پوش است.

    گداری با اشاره به دلایل افزایش صادرات ایران به قزاقستان، گفت: افزایش تعداد رویدادهای تجاری، سفر مقامات، استقبال تجار قزاقی از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (اکسپو)، تحریم روسیه و جایگزینی محصولات ایرانی به‌جای محصولات روسی از قبیل مواد غذایی و لبنی ، افزایش صادرات مجدد کالاهای ایرانی توسط تجار سایر کشورها، گرایش قزاقستان به ایجاد ارتباطات تجاری با سایرکشورها به‌ویژه ایران، افزایش نرخ ارز و افزایش انگیزه برای صادرکنندگان، برگزاری منظم کمیسیون مشترک اقتصادی،تسهیل امور تجاری ناشی از عضویت در اتحادیه اوراسیا اشاره کرد.

    وی در ادامه ارزش واردات ایران از قزاقستان را بالغ بر ( 63 میلیون دلار) و از لحاظ وزنی ( 138 هزارتن ) دانست و افزود: آمارها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که از نظر ارزشی به میزان (133 میلیون دلار ) و از نظر وزنی  (  292 هزارتن ) بود، از لحاظ ارزشی و وزنی با کاهش 53 درصدی مواجه شد.

    این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: اقلام وارداتی از قزاقستان که دارای روند کاهشی بوده شامل کالاهایی از قبیل؛ ذرت، دانه سویا، غلات، ، روغن سویا، ماشین‌های صنعتی است؛ از مهمترین دلایل کاهش واردات از قزاقستان می‌توان به تامین غلات از سایر کشورها، عدم استمرار خطوط منظم دریایی بین دو کشور، کمبود واگن، افزایش هزینه‌های حمل و نقل، اشاره کرد.

    برچسب ها