عصر خودرو

یک کارشناس بازارسهام بررسی می‌کند؛

بورس چه زمانی دوباره رونق می‌یابد؟

عصر بازار: مدیرعامل کارگزاری بانک آینده معتقد است: عدم رشد هیجانی بورس پس از توافق نشان دهنده آن نیست که بورس ایراد دارد، قرار نیست وقتی نرخ بازده در بازار پول را کاهشی می‌بینیم،‌ انتظار داشته باشیم در بورس اتفاق خارق العاده‌ای رخ بدهد.‌

بورس چه زمانی دوباره رونق می‌یابد؟
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از اقتصادنیوز، فردین آقابزرگی اظهار‌کرد: بازار سرمایه تحت تاثیر مسایل سیاسی و اقتصادی قرار دارد و تا زمانی که سیاست‌های اقتصادی دولت و همچنین تحریم ها برداشته نشوند نمی توان انتظار داشت بازار در مسیر رونق گام بردارد.

    مدیرعامل کارگزاری بانک آینده معتقد است: بازار سرمایه در حال حاضر به سمتی حرکت می کند که به نقطه تعادلی خود نزدیک می‌شود چراکه عدم واکنش هیجانی به توافق هسته‌ای نشان دهنده این امر است. دیگر نمی توان از بورس انتظار داشت که بازدهی‌ 200 تا 300 درصدی در سال نصیب سرمایه‌گذاران این حوزه کند. زیرا این بازار به بلوغ رسیده و سعی دارد در مسیر منطقی حرکت کند.

    او ادامه داد: به طور مثال تا چند سال پیش،‌ عده‌ای با خرید لوازم خانگی یا خودرو و نگه داشتن آن‌ها پس از یکسال می‌توانستند سود بیش از 100 درصد کسب کنند. اما کم کم تعادل در این بازارها به وجود آمد. همانطور که تعادل در ابزار ارز و طلا هم به وجود آمد و حال این جریان تعادلی به بزاار سرمایه رسیده‌است.

    این کارشناس بازار سرمایه با تاکید براینکه، عدم رشد هیجانی بورس پس از توافق نشان دهنده آن نیست که بورس ایراد دارد، گفت: در حال حاضر رفتار بورس طبیعی و عادی است. قرار نیست وقتی نرخ بازده در بازار پول را کاهشی می‌بینیم،‌ انتظار داشته باشیم در بورس اتفاق خارق العاده‌ای رخ بدهد.‌

    مدیرعامل کارگزاری بانک آینده گفت: بنابراین باید انتظار داشته‌باشیم بورس یک سیر طبیعی صعودی با حاشیه سود پایین را داشته باشد. در واقع از این به بعد دامنه نوسان مثبت و منفی کاهش پیدا می‌کند و جهش‌های شارپی کمتر دیده‌خواهد‌‌شد. این موضوع نشان‌دهنده اینست که بازار سرمایه عمق پیدا‌کرده و هر اتفاقی که رخ بدهد، بازار بر اساس نظام عرضه و تقاضا به کار خود ادامه می‌دهد.

    او افزود: منتشر شدن جمله‌هایی مبنی بر ورود سرمایه‌گذار خارجی از مهر ماه و شهریورماه شاید مصداق درستی نداشته‌باشد. هم اکنون در بسیاری از صنایع عایدات ناشی از سرمایه‌گذاری حتی در سال آینده، در سهام دیده می‌شود. در ذات بورس ارزش گذاری مبتی بر عایدات آتی است. به عنوان مثال اکنون صنعت خودرو زیان‌ده است،‌ اما به دلیل این که با توجه به عایدات آتی معامله می‌شود،‌ بازار خوبی دارد که این رویه طبیعی است. در مقطع فعلی همه با علم و آگاهی از ورود سرمایه گذار خارجی اقدام به خرید‌و‌فروش می‌کنند.

    آقابزرگی گفت: احتمال بازدهی بورس از اکنون تا مرداد سال آینده حداکثر 50 درصد است و البته این مقدار نیز بستگی به میزان تورم و سود سپرده‌های بانکی دارد. همچنین با فرض ثابت بودن شرایط اقتصادی یعنی عدم افزایش نرخ خوراک،‌ بهره مالکانه و ثبات سیاست های پولی و مالی، سهام شرکت‌های حمل و نقلی، ‌خودرویی و لیزینگی با فرض ورود سرمایه گذار خارجی سود آورتر از بقیه خواهند‌بود.

    برچسب ها