عصر بازار- یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تجدید ارزیابی دارایی در شرکتهایی که نیازمند اصلاح ساختار سرمایه بوده و بین ارزش بازار شرکت با سرمایه ثبت شده اختلاف قابل توجهی وجود دارد، جذابتر است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، فرهاد ذاتعلی فرد با اشاره به مزایای تجدید ارزیابی داراییها اظهار کرد: اگرچه تجدید ارزیابی داراییها اتفاق مثبتی برای بازار سرمایه بوده و به افزایش شفافیت در این بازار کمک میکند؛ اما نکاتی هم وجود دارد که سرمایهگذاران نیز باید به آن توجه داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: برای سرمایهگذاری در بازار سهام نباید فقط تجدید ارزیابی دارایی شرکتها ملاک انتخاب سهم و سرمایهگذاری افراد باشد و باید به متغییرهای دیگری همچون سودآوری شرکتها نیز توجه داشت. به ویژه در شرایط فعلی که بسیاری از شرکتهای بازار عملکرد مناسبی دارند، در صورت کاهش برخی ریسکها و افزایش ثبات در سیاستگذاریها، پتانسیل زیادی برای رشد خواهند داشت.
وی ادامه داد: اگرچه با تجدید ارزیابی داراییها، بسیاری از شرکتهای ثبت شده در بورس و فرابورس افزایش سرمایههای چند صد درصدی خواهند داشت، اما افزایش ارزش دارایی شرکتها در صورتی جذابتر خواهد بود که این دارایی قابلیت تبدیل به دارایی سرمایهای در جهت عملیات شرکت باشد. به این معنا که یا بتوان از آن دارایی در راستای راهاندازی خطوط تولید جدید و اجرای طرحهای توسعهای بهره برد و یا دارایی مذکور نقدشوندگی داشته باشد و شرکت با واگذاری آن، بتواند زمینه را برای رشد تولید و گسترش فعالیتها فراهم کند. با چنین نگاهی تجدید ارزیابی دارایی در بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط بازار جذابتر از شرکتهای بزرگ بازار خواهد بود، چرا که برخی از این شرکتها زمینهایی در تملک دارند که در دهههای گذشته خریداری شده و با گذشت زمان، این زمینها در نقطه مناسبی از شهرها قرار گرفته و ارزنده شده و قابلیت استفاده یا واگذاری را دارند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: همچنین، تجدید ارزیابی داراییها در مورد برخی از طبقات دارایی که منجر به افزایش هزینههای استهلاک شرکتها میشود جذابیت نخواهد داشت و این مورد هم باید در تحلیلها مدنظر قرار بگیرد.
اصلاح ساختار سرمایه
ذاتعلی فرد گفت: تجدید ارزیابی داراییها در شرکتهایی که نیازمند اصلاح ساختار سرمایه بوده و بین ارزش بازار شرکت با سرمایه ثبت شده اختلاف قابل توجهی وجود دارد، قطعا جذابتر خواهد بود.
وی در ادامه گفتگو با سنا، ادامه داد: همچنین سهمها بعد از افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها، رقیقتر خواهند شد و حتما باید نسبت به بازارگردانی سهمها بالاخص در شرکتهای بزرگ اقدام شود تا مشکلی ایجاد نشود.
ارائه اطلاعیههای شفافتر
ذاتعلیفرد تصریح کرد: انتظار میرود اگر شرکتها قصد شفافسازی در خصوص برنامههای مربوط به تجدید ارزیابی دارایی را دارند، اطلاعیههای مفیدتر و شفافتری راهی کدال کنند چرا که بیان جملاتی چون «شرکت مراتب را بررسی کرده و در راستای صرفه و صلاح سهامداران اقدام خواهد کرد»، صرفاً ابهامات را افزایش میدهد و بهتر است اطلاعیههای شفافتر و صریحتری از سوی شرکتها ارائه شود تا به تصمیمگیری سهامداران کمک کند.