عصر بازار- مشاور رئیس سازمان بورس گفت : افرادی که این چند روز در فضای مجازی مدعی رانت بودهاند مدارک خود را به سامانه سود زنی ارائه دهنداگر تخلفی باشد هم به لحاظ رسالت انسانی و اخلاقی و قانونی کار را پیش بردهاند و هم جایزهاش را بگیرند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت وگو با آقای مهدی حاجیوند مشاور رئیس سازمان بورس به صورت تلفنی گفتگو کرد.مدعیان رانت در بورس، مدارک خود را به سامانه سوت زنی ارائه دهند
حاجیوند با اشاره به اخبار منتشر شده طی 72 ساعت اخیر در خصوص رانت در بازار سرمایه گفت: در فضای مجازی تصویر ابلاغیهای به امضای معاون اول رئیس جمهور بدون داشتن تاریخ و شماره منتشر شد. در این ابلاغیه به جلسهای اشاره شده که در 17 اردیبهشت 1402 برگزار شده و در آن پیشنهاد و تصمیم گیری شده تا نرخ خوراک پتروشیمی افزایش پیدا کند.
وی افزود: اینکه این نامه ابلاغ شده و در چه تاریخی ابلاغ شده جای بحث است و هنوز هم کسی شکل و شمایل این نامه را با تاریخ و شماره ندیده است.
مشاور رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه عدهای این نامه را مستمسک قرار دادند، اظهار کرد: آنها بیان کردند چه نشستهاید! عدهای در بورس دارند رانت میآورند و میبرند.
وی تاکید کرد: این افراد نه بورس، نه اقتصاد و نه پتروشیمی را میشناسند و اطلاعات کافی در این حوزه ندارند.
حاجیوند اظهار کرد: انتشار تصویر این ابلاغیه شرایط بدی را در فضای مجازی ایجاد کرد و فضای مجازی این حاشیه را پر رنگ کرد.
وی با اشاره به اظهار نظر وزیر اقتصاد و دارایی مبنی بر اینکه در مورد رانت اطلاعاتی که در بورس شده، سوء برداشت شده است، در ادامه به تاثیر بورس از این ابلاغیه اشاره کرد و گفت: این نکته بسیار مهم است که وقتی ابلاغیهای داده میشود باید به سازمان بورس و شرکتهای پتروشیمی ارائه شود، ولی تا این لحظه این ابلاغیه نه به سازمان بورس و نه به شرکتهای پتروشیمی که در بورس پذیرفته شدهاند، ابلاغ نشده است؛ بنابراین این نامه هیچ اثری فعلا در بازار سرمایه نمیتواند داشته باشد جز هیجان زدگی که عدهای آن را ایجاد کردند.
مشاور رئیس سازمان بورس با اظهار به اینکه با وجودی که بورس بزرگ شده و عدهای از قِبَل آن سوار بر پورشه و بنز شدند، ولی متاسفانه گاهی اوقات بلوغ لازم را ندارند، تصریح کرد: بورس معلول یکسری از اتفاقات است. با فرض بر اینکه یک تصمیمی در مورد نرخ خوراک پتروشیمیها گرفته میشود که آیا کارشناسی هست و یا نیست و میتواند اثر منفی بر بازار بگذارد، کسانی که در فضای مجازی داد و بیداد و فضاسازی میکنند و فضای رسانهای اقتصاد و بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار میدهند بدانند که اگر دلسوز بازار سرمایه هستند باید بروند علت را آسیبشناسی کنند.
وی به راه اندازی سامانه راه زنی از سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سازمان بورس و بازار سرمایه در سال گذشته سامانه سوت زنی راه افتاد و سازمان بورس پیش دستی کرده است و گفته هر کسی هر رانت و تخلفی را با سند به ما رائه داد ما بخشی از آن رانت را به آن فرد به عنوان جایزه خواهیم داد.
حاجیوند در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو اظهار کرد: افرادی که این چند روز در فضای مجازی مدعی رانت بودهاند از نظر قانونی، عرفی و شرعی لازم بود تا از مجاری قانونی پیگیری کنند. حالا که این موضوع را رسانهای کردهاند بیایند و مدارک خود را به سامانه سود زنی ارائه دهند. اگر تخلفی باشد هم به لحاظ رسالت انسانی و اخلاقی و قانونی کار را پیش بردهاند و هم جایزهاش را بگیرند و اگر نخواستند آن جایزه را به نیازمندان بدهند.
وی به آسیبشناسی بازار سرمایه پرداخت و گفت: در بورسهای دنیا 70، 80 و گاهی 90 درصد مردم یک کشور در بورس فعال هستند و این نسبت به خاطر سهام عدالت در کشور ما پررنگ شده است. آنها از ابزارهای سرمایه گذاری غیر مستقیم استفاده میکنند و خودشان را در ریسکها و هیجانات بازار سرمایه دخالت نمیدهند و برعکس در کشور ما، همه داریم سهام را به طور مستقیم معامله میکنیم و در بازار سرمایه فعالیم. عمدتا هم هیجان زده هستیم و بعضیهایمان هم وقت تحلیل را نداریم.
مشاور رئیس سازمان بورس تاکید کرد: کاری که در بازار سرمایه به همراه مردم باید انجام دهیم این است که بیاییم در مورد موضوعات بنیادین و اثرگذار در بازار سرمایه فرهنگسازی کنیم و سپس سرمایه گذاری غیر مستقیم را ترویج دهیم.
وی افزود: مردم هم اگر وقت و سواد و حوصله و دقتش را ندارند خودشان را درگیر مستقیم معاملات نکنند و اگر هم درگیر مستقیم معاملات میکنند خود را درگیر هیجانات نکنند.
حاجیوند در خاتمه درخواست کرد: مردم رادیو و تلویزیون را مبنای خبرهای رسمی قرار دهند و گوش به هر رسانهای ندهند.