عصر خودرو

یک کارشناس بازار سرمایه:

استقبال بورس از خودروسازان اروپایی

عصر بازار: بازار سرمایه بعد از هفت روز افت پیاپی، تحت تأثیر اخبار حضور هیئت‌های خارجی قرار گرفت و به روند نزولی خود پایان داد.

استقبال بورس از خودروسازان اروپایی
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصربازار» به نقل از سنا، بورس تهران که هفته گذشته را با کاهش آغاز کرده بود در روزهای پایانی هفته رونق گرفت و خودروسازان بیشترین رشد را داشتند. بااین‌حال کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که هنوز نشانه‌ای از ورود نقدینگی جدید به بازار نیست.

    بازار سرمایه بعد از هفت روز افت پیاپی، تحت تأثیر اخبار حضور هیئت‌های خارجی قرار گرفت و به روند نزولی خود پایان داد.

    حمید میر معینی، کارشناس ارشد بازار سرمایه به تشریح وضعیت بورس پرداخت و گفت: بازار سرمایه که پیش‌ازاین با افت شدید مواجه بود بعد از روز سه‌شنبه گذشته و سفر فابیوس و موگرینی به ایران کمی رشد داشت.

    وی توضیح داد: قراردادهایی که احتمالاً میان صنایع خودروساز ایرانی و اروپایی‌ها بسته می‌شود باعث ایجاد خوش‌بینی بازار نسبت به این صنعت شده است. از سوی دیگر فابیوس قول داد که هیئت اقتصادی فرانسوی در سپتامبر به ایران آیند و این به معنی احتمال حضور شرکت‌هایی پژو و رنو در بخش خودروسازی اقتصاد ما است.

    به گفته وی اثر خوبی که مشارکت با اروپایی‌ها خواهد داشت با توجه به نوع و کیفیت تفاهم‌نامه‌هایی که بسته خواهد شد در صنعت خودروسازی تغییراتی ایجاد می‌کند زیرا این صنعت در دوران تحریم به خاطر تحمیل هزینه‌های مالی سنگین، مشکلات در تأمین قطعات و ... زیان زیادی کرد لذا اکنون با بستن تفاهم‌نامه با شرکت‌های اروپایی و مشارکت با آنها منتظر بهتر شدن وضعیت خواهد بود.

    میر معینی با تأکید بر اینکه باید منتظر ماند و دید که توافقات چطور و با چه کیفیتی بسته می‌شود، گفت: کم و کیف مشارکت با شرکت‌های خارجی در میزان سودآوری خودروسازان و به‌تبع نرخ سهام آنها اثر خواهد داشت. این موضوع نیز زمان‌بر است و حداقل تا شهریورماه طول می‌کشد.

    رئیس هیئت‌مدیره کارگزاری تدبیرگر سرمایه همچنین گفت: در این مدت میزان تغیر قیمت در سهام خودروسازان بین 5 تا ده درصد در نوسان خواهد بود.

    این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: بعد از خودروسازان شاهد بودیم که افزایش خوش‌بینی‌های اقتصادی منجر به ایجاد تغییرات اندکی هم در بخش بانک‌ها شد. بااین‌حال بازار سرمایه در شرایط کنونی بازار پر تقاضایی نیست و نمی‌توان به رشد چندان آن امیدوار بود. در حقیقت هنوز نشانه‌ای از رشد همه‌جانبه در بازار مشاهده نمی‌شود.

    وی با اشاره به اینکه عملیاتی شدن توافق هسته‌ای و رسیدن سود اقتصادی حاصل از آن به زیرساخت‌های اقتصاد زمان‌بر است، گفت: در کنار این مسئله باید منتظر سیاست‌های اقتصادی دولت که در بودجه، برنامه ششم توسعه و ... نمایان می‌شود نیز باشیم. به‌هرحال سایه این مسئله سیاسی از سر بازار برداشت‌شده وخوشبینی ها شکل‌گرفته است.

    میر معینی با تأکید بر اینکه روند مثبت به‌مرور شکل می‌گیرد و افت‌های قبلی به وجود نمی‌آید، گفت: اینکه شدت و میزان رشد بازار چقدر باشد هنوز مشخص نیست و بستگی به این دارد که داده‌های اقتصادی معین‌شده و سودآوری حاصل از آن در شرکت‌ها مشخص شود.

    وی همچنین گفت: بعد از توافق هسته‌ای شاخص یک افت چهاردرصدی را تجربه کرد و با توجه به این‌که قبل از توافق رشد کرده بود می‌توان گفت که به‌جای اول خود بازگشت اما از روز سه‌شنبه تاکنون در برخی بخش‌ها مثل خودروسازی‌ها، شرکت‌های پیمان‌کاری و مقداری هم در بانک‌ها شاهد رشد بودیم که البته میزان این رشد چندان قابل‌توجه نیست. درواقع نقدینگی جدیدی وارد بازار نشده است و همان پول در جریان است که جابه‌جا می‌شود.

    میر معینی در خصوص شرکت‌های پتروشیمی و معدنی نیز گفت: در این بخش تغییری حاصل نشده است زیرا عمدتاً به خاطر قیمت‌ها و مشکلات جهانی خصوصاً مشکلات اقتصادی چین، فعلاً جای تحرک ندارند. به همین خاطر قیمت محصولات آنها افت داشته است و امیدی به بازگشت قیمت‌ها نیز فعلاً نیست.

    این استاد دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر دولت نیز علی‌رغم کاهش نرخ جهانی تصمیم تازه و خاصی در خصوص صنایع پتروشیمی و معدنی نگرفته است. این در حالی است که خوراک آنها بر اساس قیمت نفت بشکه‌ای 100 دلار داده می‌شود و نیاز جدی به تغییر سیاست درزمینهٔ قیمت خوراک پتروشیمی‌ها یا نرخ عوارض بهره مالکانه معدنی‌ها وجود دارد. این نیاز به تغییر سیاست‌ها صرفاً به خاطر اثرگذاری این مسائل بر بازار سرمایه نیست و مسئله مهم‌تر این است که این مشکلات سبب کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها شده است.

    وی در پایان گفت: تغییرات شاخص کل نیز در این مدت حدود یک درصد بوده است و چندان قابل‌اعتنا نیست.


     

    برچسب ها