عصر خودرو

نگاهی به روند قیمت ارزهای دیجیتالی در یک سال اخیر

عصر بازار- برخلاف سال های اولیه فعالیت ارزهای دیجیتالی، اکنون بازار رمزارزها بسیار پربحث و داغ دنبال می شود و نوسانات بالای آنها نشان می دهد که برخلاف بازارهای مالی سنتی، این بازارها ریسک بسیار زیادی دارند.

نگاهی به روند قیمت ارزهای دیجیتالی در یک سال اخیر
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، بررسی عملکرد قیمتی ارزهای دیجیتالی نشان می دهد که در طول یک سال اخیر تمامی ارزهای مهم دیجیتالی رکوردهای تاریخی تازه ای به ثبت رسانده اند. با وجود آن که در بازه زمانی یکساله، این ارزها ریزش های زیادی را داشته اند اما روند کلی آن ها صعودی بوده و همین سود بالای این ارزها باعث شده است تا سرمایه های زیادی روانه این بازارها شود. در ادامه، اتفاقات مهم مربوط به بازار رمزارزها در سالی که گذشت، آورده شده است:

    1- بیتکوین

    بیتکوین کار خود را در ماه ژانویه در تراز 7000 دلاری شروع کرد. هشتم فوریه از 10 هزار دلار عبور کرد و اولین دامپ ( ریزش) جدی خود را در روز 11 مارس تجربه کرد؛ تا جایی که به زیر 5000 دلار بازگشت. این ارز سپس تا ماه ژوین یک روند پیوسته صعودی را تجربه کرد و در نهایت کار خود را در این سال با رسیدن به نزدیکی 29 هزار دلار خاتمه داد.

    سال 2021 بسیار خوب آغاز شد. در همان ماه نخست ابتدا ارزش کل بازار ارزهای دیجیتالی و سپس ارزش بازار بیتکوین از یک تریلیون دلار عبور کرد. بیتکوین روز 21 فوریه با ثبت قله 57 هزار و 962 دلار به رکورد جدیدی رسید اما پس از آن ریزش کرد. اکنون ارزش بازار این رمزارز بیش از 880 میلیارد دلار است.

    با رکوردشکنی های پی در پی بیتکوین شرکت های بزرگ در حال سرمایه گذاری روی این ارز هستند؛ از جمله تسلا. برخی دیگر از شرکتهای مهم مثل توییتر و جی پی مورگان هم از ورود خود به بازار این رمزارز در آینده نزدیک خبر داده اند.

    2- اتریوم

    دومین ارز مهم بازار ارزهای دیجیتالی در شروع سال 2020 حدود 130 دلار ارزش داشت اما طی یک سال بیش از 10 برابر رشد کرد و در روز 19 فوریه تا نزدیکی 2000 دلار هم پیش رفت ( کلیه قیمت ها، قیمت میانگین روزانه از چهار صرافی برتر بازار است). اتریوم هم مانند بیتکوین در دو روز اخیر ریزش شدیدی داشته و به زیر 1500 دلار رسیده است.

    این رمزارز پروژه های توسعه زیادی را در ماه های اخیر انجام داده اما هزینه های کارمزد بالای این شبکه یکی از نقاط ضعف اصلی آن باقی مانده است.

    3- ریپل

    یکی از پرنوسان ترین ارزهای سال 2020 که قله و قعرهای زیادی را ثبت کرد. ریپل از 0.33 دلار در ماه فوریه به 0.13 دلار در ماه مارس رسید. سپس در محدوده 0.2 تا 0.3 در نوسان بود تا اینکه 24 نوامبر به 0.69 دلار رسید. این ارز اکنون در محدوده 0.45 دلار مبادله می شود. عملکرد این ارز کاملا تحت تاثیر اخبار دادگاه آن قرار گرفت. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ریپل شکایت کرده است که در هفت سال اخیر اوراق بهادار را بدون مجوز فروخته است. این دادگاه کماکان در حال برگزاری است و رای نهایی آن صادر نشده است.

    4- ناکامی تلگرام

    پیام رسان تلگرام قرار بود در فروردین امسال ارز دیجیتالی خود را راه اندازی کند. این ارز به نام گرام می توانست در تراکنشات فضای تلگرامی مورد استفاده قرار گیرد. پس از مخالفت دادگاه منطقه ای نیویورک آمریکا، تلگرام در اردیبهشت اعلام کرد این پروژه تعلیق خواهد شد.

    5- کاردانو

    سال 2020 برای کاردانو رویایی سپری شد و این ارز با رشدی باورنکردنی خود را به یکی از 10 ارز برتر بازار تبدیل کرد. میزان افزایش قیمت کاردانو از ابتدای سال 2020 تاکنون 12 هزار و 447 درصد بوده است!این عملکرد آن را با اختلاف زیاد به ستاره ارزهای دیجیتالی تبدیل می کند. کاردانو هم در دو روز اخیر ریزش شدیدی داشته است اما بازدهی هفتگی، ماهانه و سالانه آن مثبت است.

    6- دوج کوین

    رمزارز دوج کوین ابتدا با هدف استفاده در جمع دوستانه و همچنین به عنوان یک ارز در دنیای سرگرمی معرفی شد. به دلیل استفاده از این ارز در پروژه های خیرخواهانه و همچنین جامعه بزرگ حامیان ان در شبکه ردیت نام آن کم کم بر زبان ها افتاد. اگرچه این رمزارز از سال 2015 توسعه بزرگی نداشته است اما ایلان ماسک- بنیان گذار تسلا تاکنون بارها از آن طرفداری کرده و یک بار در توییتر آن را ارز آینده مردم خوانده است. از اواخر ژانویه تا اوایل فوریه، قیمت این ارز تنها طی دو هفته بیش از 900 درصد رشد کرد!

    برچسب ها