عصر خودرو

کدام گروه کارگری بیشترین ضربه را از کرونا خورد؟

عصر بازار- دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت:کارگران صنوف بیشترین آسیب را از کرونا دیدند. کارگران نظافتچی و ظرف شوی رستوران‌ها کارگرانی بودند که از حداقلی ترین حقوق برخورد داربودند که با کرونا همین درآمد را از دست دادند.

کدام گروه کارگری بیشترین ضربه را از کرونا خورد؟
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از تسنیم، هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه  کارگران صنوف و ساختمانی در بحث کرونا بیشترین آسیب را دیدند گفت: بعضی از مشاغل مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، تالارهای پذیرایی و مسافرخانه ها آسیب جدی در بحث کرونا دیدند، بخشی از کارگران این مجموعه بیمه بودند، که با وضعیت پرداخت ناقص بیمه بیکاری حقوق کامل دریافت نکردند.

    وی ادامه داد: علاوه بر کارگران بیمه شده، کارگرانی بودند که در رستوران ها و هتل ها ظرف می شستند, یعنی به تعداد ظروفی که می شستند دستمزد دریافت می کردند, به طور مثال برای شست و شوی یک بشقاب 500 تومان دریافت می کردند. این کارگران آسیب جدی دیدند. کارگران شرایط زندگی سخت و دشواری دارند,کارگران گرسنه هستند اما نجابت دارند. در حالی که یک نفر زمانی که به رستوران مراجعه می کند حداقل 40هزارتومان برای صرف یک پرس غذا پرداخت می کند اما سهم کارگر برای نظافت ظروف رستوران برای هر بشقاب و قاشق حدود 1000 تومان است.

    ابوی افزود: بخش صنوف مانند آرایشگاه‌ها و خشک شویی‌ها مشتری خود را در دوران کرونا از دست داده اند. میزان مراجعه مردم به خشک شویی‌ها از ترس کرونا بسیار کم شده است، بسیاری از خشک شویی ها بیان می کنند, با توجه به اینکه حجم مشتری کاهش یافته است, صرفه اقتصادی ندارد که دیگ بخار خشک شویی را روشن نگه داریم. از دیگر کارگران که آسیب جدی دیدند, کارگران نظافتچی منازل ومغازه ها بودند. بسیاری از خانواده ها از ترس شیوع این ویروس  دیگر نظافتچی در منزل خود راه نمی دهند. این دسته از کارگران در کف جامعه بودند،‌بیمه و قرارداد کار و درآمد ثابت نداشتند ودر حال حاضر با وضعیت دشواری دست و پنجه نرم می کنند.

    دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه جامعه کارگری به یک سال باقی مانده دولت هیچ امیدی در جهت بهبود معیشت زندگی نداریم گفت: می گویند مرغ کیلویی15 هزار تومان است اما درمغازه ها مشاهده می کنیم که قیمت مرغ به کیلویی20هزار تومان هم می رسد. مرغ غذایی بود که کارگران می توانستند تهیه کنند اما با گران شدن آن مشاهده می کنیم که مرغ هم از سفره کارگران حذف شد.

    قربانیان اصلی کرونا، کارگران بوده‌اند. درست است که بیماری فقیر و ثروتمند نمی‌شناسد اما با توجه به نیاز خانواده‌های کارگران، شیوع بیماری باعث می‌شود معیشت این قشر به خطر بیفتد که علاوه بر مشکلات بیماری، نگران معاش خود نیز باشند. دولت حتی جایی را برای اینکه کارگران بروند و اقلام بهداشتی با قیمت مناسب بخرند، در نظر نگرفته است.

    برچسب ها