عصر خودرو

برخلاف جهش روز گذشته بازار آمریکا؛

سرمایه‌گذاران بورس چین ۴۰۰ میلیارد دلار از دست دادند

عصر بازار- هراس‌ها در خصوص کرونا که میزان کشنده بودن آن تشدید شده است، شاخص شانگهای شنزن را روز گذشته نزدیک به ۸ درصد کاهش داد و این یعنی سرمایه‌گذاران چینی در حدود ۴۰۰ میلیارد دلار از دست دادند.

سرمایه‌گذاران بورس چین ۴۰۰ میلیارد دلار از دست دادند
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبِنا،  تمام شاخص‌های برجسته پس از سقوط روز جمعه، نشانه‌هایی بازگشت را از خود بروز دادند: S$P 500  روز گذشته 0.7 درصد افزایش یافت و داو جونز و نَزدک نیویورک به ترتیب 0.5 و 1.2 درصد رشد داشتند.

    این افزایش در حالی ایجاد شد که بازار بورس آمریکا در روز جمعه سقوط کرده بود و داو جونز پایین‌ترین افت خود را از آگوست 2019 تجربه کرد و S$P 500  نیز با چنین افتی از اکتبر 2019 مواجه شد.

    بی‌ثباتی بازار که پیرامون شیوع ویروس کرونا شکل گرفته و جهان را در وضعیت اضطراری قرار داده، اقتصاد جهان را آشفته کرده و تا به اینجای سال 2020 نیز به شدت بورس آمریکا را به دردسر انداخته است؛ لازم به یادآوری نیست که این بی‌ثباتی درآمدهای چهارماه پایانی سال 2019 را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

    حتی با وجود اینکه وال استریت در تلاش است تا در هفته جاری دوباره سرپا شود، بازار بورس چین که به تازگی و پس از تعطیلات سال نو، فعالیت خود را از سر گرفته است، روز گذشته بدترین روز خود را از سال 2015 به بعد تجربه کرد.

    هراس‌ها در خصوص کرونا که حالا از ویروس خطرناک سارس که در سال 2002 – 2003 شیوع پیدا کرد، کشنده‌تر شده است، شاخص شانگهای شنزن را نزدیک به 8 درصد کاهش داد؛ یعنی چیزی در حدود 400 میلیارد دلار ضرر برای سرمایه‌گذاران چینی.

    این ضرر هنگفت که با سقوط سهام 80 درصد از شرکت‌های بازار بورس چین و گذر از سقف مجاز روزانه آنها همراه بود، در حالی رخ داد که بانک مرکزی چین در تلاش برای تعدیل تاثیرات اقتصادی ناشی از کرونا، اقدام به تزریق بسته نقدینگی 173 میلیارد دلاری به بازار کرده بود.

    آمار حیاتی: براساس گزارش کمیسیون بهداشت ملی چین، تا به امروز (سه‌شنبه) ویروس کرونا بیش از 17 هزار نفر را آلوده کرده و دست کم 361 نفر را به کام مرگ کشانده است.

    ویروس کشنده کرونا که به سرعت در حال شیوع است، حتی از سطح حاد بودن ویروس سارس که در سال 2003 منجر به مرگ چیزی در حدود 800 نفر و ابتلای 8000 تن شد نیز عبور کرده است.

    نگرانی‌های زیاد و رو به افزایشی در خصوص تاثیرات ناشی از این ویروس روی رشد اقتصادی چین که روند کاهشی پیدا کرده، مطرح شده است؛ این نگرانی جدا از تاثیری است که کرونا می‌تواند روی اقتصاد جهان داشته باشد.

    نقل قول حائز اهمیت: «کرونا همچنان به سیطره بر همه چیز ادامه می‌دهد. اخبار 72 ساعت گذشته در مجموع مثبت بود اما به ندرت می‌توان نسبت به آن خوش‌بین بود. در حالی که پزشکان در درمان کرونا تا اندازه‌ای موفق بوده‌اند، هنوز واکسنی برای کرونا ساخته نشده است و متخصصان بهداشت و سلامت به شکلی فزاینده تصور می‌کنند که کرونا به یک بیماری همه‌گیر در سطح جهان تبدیل شود. «آدم کریسافولی» بنیانگذار تارنمای وایتال نالج.

    مفاهیم: در این بین که خیل عظیمی از تجارت‌های دیگر فعالیت خود را به طور موقت در فروشگاه‌ها و بازارهای چین متوقف کرده‌اند، شرکت اپل روز یکشنبه اعلام کرد که تا روز نهم فوریه تمام دفاتر و نمایندگی‌های خود را در چین شامل 42 فروشگاه رسمی مستقر در این کشور خواهد بست. در نتیجه این اعلام سهام سازنده آیفون صبح روز گذشته به طور تقریبی یک درصد کاهش پیدا کرد.

    نکته غافلگیرکننده: وزارت امور خارجه چین روز گذشته ایالات متحده آمریکا را به هراس انگیزی و وحشت پراکنی در مورد شیوع کرونا متهم کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که «دولت آمریکا هیچ همکاری قابل توجهی با ما نداشته است» و در ادامه محدودیت‌های مسافرتی وضع شده توسط دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری این کشور را محکوم کرد و گفت «کاری که این محدودیت‌ها می‌کند تنها باعث ایجاد و گسترش رعب و وحشت می‌شود که الگوی بسیار بدی است.»

    برچسب ها